Ez valami új hullám a kereszténységben? Már nem a szeretetükről ismerni meg a keresztényeket, hanem arról, hogy kocsijuk, sok pénzük van és vállalkozók?
Tehát már nem a másik ember fontos, a másik ember szeretete, a másik ember segítése, hanem az, hogy minél több vagyont szedjünk össze? "Isten áldj meg engem", aztán mindenki csak saját magával foglalkozik és az áldásaival, másokkal nem? Miért erről szól most már a kereszténység? Miért nem marad meg a szeretet, a béketűrés, a mások magam elé helyezése az első helyen?
A Korintusi levélben van szó a Szentlélek ajándékairól. Természetfeletti ajándékok ezek, nagyon értékesek. Ezeket a gyülekezetben mások javára kellene használni, a nyelvek magyarázatát, prófétálást, stb. Ezek hol vannak? Miért nem haszálják ezeket egyáltalán azokban a gyülekezetekben sem, ahol pedig nagy erővel tanítják, hogy be kell töltekezni Szentlélekkel rendszeresen?
Hol maradt a szeretet, az egymás építése? Hol maradt pl. az, amikor a Szentlélek természetfeletti módon kijelenti, hogy egy testvérnek valami nehézsége van, és hogy hogyan lehetne rajta segíteni?
Miért prédikátorokat istenítenek a mai hívők, miért nem a Szentlélek ajándékait teszik előtérbe és használják, ha betöltekeznek Szentlélekkel?
Miért mindenkit csak a saját célja érdekel?
Hova tűnt a kereszténység alapja?
És miért ilyen másodlagos dolgokat tesznek első helyre a keresztény felekezetek, hogy Máriához kell imádkozni, hogy járjon közben értünk, vagy más felekezet, hogy szeressük a zsidókat, vagy megint más felekezet, hogy meg kell őrizni magyarságunkat, vagy hogy be kell tartani a szombatot és egyéb, nem annyira elsődleges dolgok?
Miért helyezik Izraelt, Máriát, a magyarságot és egyéb dolgokat a kereszténység lényege, Jézus elé, aki maga a szeretet?
Egyébként pedig más keresztény dologban sem őszinték az emberek, akkor miért gondolod, hogy ebben azok lesznek, és hangsúlyozom, tisztelet a kivételnek
Az utolsó apostol halálával szépen eltünt a kerezsény élet alapja.
És át vette a hamis vallások kialakulása, a 2. század végére szépen megalakultak az első hamis tanítással rendelkező egyházak, és a mai napig sem javították ki a hazugságokat, továbbra is keresztényként tüntetik fel azokat az emberek pedig tömegesen a pusztulás felé haladnak, nem beszélve Sátán világába való belemerülés, és egyes helyeken még Spiritiszta szokásokat is alkalmaznak a "keresztény" életükben ami pedig Isten szava szerint halálos bűn.
Ehgszerüen nem is tudják sokan, hogy mit tanít a biblia és nem is tartatja be velük senki, elégnek tartják hogy elmondnak egy imádságot, aztán kezdődik minden újra
Haza mennek, jó kipletykálják magukat káromkodnak,paráználkodnak, az életükben semmi hatása sincs Jézus tanításának, szinte sablonos lett ez a hozzá állás, és ez az elfogadott, és senki nem vesz semmit észre amíg el nem jön ami jönni fog....
"vakok vezetik a Vakokat..."
Én fordítónak tanulok, tehát mindenképpen mások javára fogom használni a nyelvek magyarázatát :-)
Na de viccen kívül. Ha jól értettem, az a gondod, hogy ezek a mai keresztények már csak magukkal törődnek. Nézd: általánosan tapasztalható, hogy a legtöbb nyugati ember életcélja a pénzszerzés... ami egyrészt érthető, hiszen valamiből meg kell élni, másrészt viszont én sem szeretem ezt az anyagias világot. Egyébként pénzzel sok jót is lehet tenni, pl. lehet belőle adományozni. De tény, hogy nagyon sokat lehet segíteni pénz nélkül is.
Ha zavar téged az önzés, egyet tehetsz: te ne légy ilyen! A viselkedéseddel mutass példát másoknak.
Szervusz
Szükséges, beteljesednie annak, amit a kérdésed alatt írál. Fájdalmas, de így kellett történnie.
Jézus azt mondta, hogy a követőit, a közöttük lévő szeretetről lehet fölismerni. Ez így volt az ő idejében is(amikor még itt volt a földön), és így van ma is.
Sokféle szemléltesést mondott el ezzel kapcsolatosan.
Azt mondta, hogy a jó fa, jó gyümölcsöt terem. A rosz fa rossz gyümölcsöt, ezért ki lesz vágva.
Aztán beszélt szőlőtőről, amelyről levágják az ágakat, amely nem terem gyümölcsöt.
János 15:1-5 "Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlőműves. 2 Minden rajtam levő szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt, eltávolít, és amelyik gyümölcsöt terem, azt mind megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. 3 Ti már tiszták vagytok a szó miatt, amelyet szóltam nektek. 4 Maradjatok egységben velem, és én egységben maradok veletek. Ahogy a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, csak ha a szőlőtőn marad, ugyanúgy ti sem, csak ha egységben maradtok velem. 5 Én vagyok a szőlőtő, ti vagytok a szőlővesszők. Aki egységben marad velem, és én egységben ővele, az sok gyümölcsöt terem; mert tőlem függetlenül semmit sem tehettek."
Jézus szavai megmagyarázzák számodra, miért van mindaz, amiről írtál. Csak saját magadért tehetsz, hogy ne légy olyan vesző, amelyet le fognak vágni.
Üdvözöllek.
Az igaz keresztényeket ne a Rózsadombon keressük. Az őszinte keresztények nem gazdag vállalkozók, hanem még mindig a szeretet a legfontosabb. Szeretettel segíteni mindenkit, keresztényt és nem keresztényt, honfitársat és idegent, kivéve a bűnben.
Sajnos az ember bűnös, és nem tudja mindig visszafogni az önzését.
Pál apostol is írta, hogy mindenki a maga hasznát keresi és nem a Krisztusét. A gyülekezet szinte mindegyike önmagáért él. A vezetőik a saját kis királyságukat építik Jézus Királysága helyet. A vezetők szava Jézus szavai fölé kerül. A hívők pedig abban hisznek, amit a pulpitus mögül prédikálnak nekik, ahelyett, hogy Jézus szavait vennék komolyan.
"Valának pedig hamis próféták is a nép között, amiképpen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak becsempészni, és az Urat, aki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak. És sokan fogják követni azoknak romlottságát; akik miatt az igazság útja káromoltatni fog. És a TELHETETLENSÉG miatt költött beszédekkel VÁSÁRT ŰZNEK BELŐLETEK; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad."
Az, hogy beszélnek Jézusról, semmit nem jelent, ameddig a saját evangéliumukat hirdetik. Vallják, hogy Istent ismerik, de a cselekedeteikkel tagadják...
Nincs kocsim, sok pénzem, és vállalkozó sem vagyok(voltam). Akkor én most nem vagyok keresztény? Jókor szólsz.
Akkor minden taxis keresztény. Húúú! A buszvezető mekkora keresztény már.
Ugye? :P
A pap és a buszsofőr egyszerre kopogtatnak a mennyország kapuján. Kijön Szent Péter, röviden elbeszélget velük, majd beengedi a buszsofőrt. A pap fölháborodva kérdezi:
- és én? Engem, aki egész életemben Isten szavát hirdettem, nem engedsz be? Hogy lehet ez?
- Hát úgy, hogy amíg te prédikáltál, mindenki aludt. Bezzeg amíg a buszsofőr vezetett, addig mindenki imádkozott.
Kedves kérdezö, a történelem folyamán sajnos a kereszténység vezetöi és tagjai nagyon sok kegyetlenséget tettek. Csak hogy a keresztes háborúkat idézzem, vagy a kegyetlen üldözést amit azokkal szemben folytattak, akik merték átforditani a Bibliát az egyszerü nép nyelvére. Mennyi embert égettek el. Csak ha most egyet mondok a cseh Husz Jánost,aki katólikus pap volt, és rájött az egyház hamis tanításaira, és mert nem volt hajlandó megtagadni a hitét, a hittársai máglyán égették el.
Az elsö és a második világháborúban a papok megáldották a katonákat és nem mondták, ne gyilkoljátok a felebarátaitokat, hisz hittársak vagytok!!!
és még ezt kedves kérdezö, a Biblia szerint Jehovát a Jézus Krisztus Atyját kell az elsö helyre tenni.
Sok válasz jött, egy részükben szintén nincs sok szeretet. De vannak komolyabb, kevésbé felszínes válaszok is. Nem tudom ígérni, hogy gyorsan reagálok mindegyik válaszra, de elkezdem.
Rivulets of Silver Tears:
Nem értem, az első válaszoddal mit akarsz mondani. Nem bántottam én senkit, csak feltettem egy kérdést. A kérdésre nagyon kitérő választ adtál, hogy a kérdés lényegére ne kelljen válaszolni. Ez nem vall komoly vitakészségre. Valószínű te is keresztény vagy, és, hogy ne kelljen szembenézni azzal, amit írtam, így próbálsz kibújni alóla, ráadásul az Igét használod erre, ami megint nem szép dolog! Az Ige nem erre van!
Később írod: "A másikban is értéket kell látni, nem hulladékot." Én pedig az első válaszodból úgy érzem, bennem csupán a hulladékot látod. Ha az értéket keresnéd bennem, akkor nem dobálnál ide felszínes válaszokat, hanem pl. megpróbálnád megérteni, miért tettem fel a kérdést, de valószínű egyáltalán nem azért, amiért gondolod.
Még az első válaszodra visszatérve: ki az a "ti"? Ja, és a kérdésem alapján elgondolkozzak, hogy én vagyok a konkoly, köszönöm szépen, nagyon kedves, szeretettel teljes! Hát lehet, ezzel a hozzáállással az én lelkemet nem tudnád megmenteni, bár nem is akarod, pedig egyébként lehet, nagyon könnyen megtehetnéd, ha nem a saját irhádat próbáltad volna az első válaszban menteni.
Csak szólok, hogy nem hívők is olvassák, amiket hívők itt válaszolnak, és nem biztos, hogy egyes válaszok alapján nagyon vonzónak fogják találni a kereszténységet.
2. válaszoló (Csobán): Részben a témához tartozik a válasz, sok más kérdést is felvet. Ebbe most nem mennék bele, ha nem baj.
Többen írták, hogy ne vegyek egy kalap alá minden keresztényt. Ezt nem is tettem!!! A kérdésemben ez nincs benne. Azt kérdezem, hogy ez egy új hullám-e, azaz egy mai tendencia-e, amit leírok. Tehát tendenciáról beszélek, ami napjainkban kezd egyes magukat keresztényeknek mondó emberekre igaz lenni.
16. Karlowy válasza nagyon felszínes, cinikus, egyáltalán nem utal keresztény jellemre. Jogosan vagy nem jogosan érintve érzi magát a kérdésemben, pedig valószínű, őt nem is érinti a kérdésem. Nem értem ezt a cinikus választ, miért volt jó.
Sok más válasz jött, egyelőre csak ezekre reagálok. Köszönök minden választ, vannak érdekes, elgondolkodtató válaszok is.
Bár lehet, jobb lett volna, ha egyáltalán nem reagálok itt a válaszokra, mert csak bántok vele embereket és felháborítok vele hívőket, hogy egyáltalán el merek gondolkozni azon, amit látok, amit tapasztalok.
Azt azért még figyelembe lehetne venni, hogy ha valaki feltesz itt egy kérdést, csak a dolgát nehezítik meg azok, akik elmennek más téma irányában, pl. a taxis és buszsofőr története nem illett az amúgy is sok, 18 válasz közé, így is van mit olvasnom, van mit megszűrnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!