Mit szimbolizál a kereszténységben a fordított pentagram (ötágú csillag)?
Úgy tudtam, hogy a fordított ötágú csillag sátánista jelkép mégis megtalálni néhány keresztény épületen is.
Egyik példa a Notre Dame rózsaablakán látható hatalmas fordított csillag (keresőbe beírva így található: Amiens Rose Nord 1.jpg). De van még ezenkívül néhány hasonló eset...
Passz. De nekem van egy ilyen szupi keresztem, ami nagyon tetszik.
Egy tipp csak ùgy a semmiből: egyszer meg kellene forgatni azt a csillagot.
Az öt érzéket szimbolizálta, illetve a középkori keresztények úgy tartották, Jézus öt sebét testesíti meg, és védelmet nyújt a démonok ellen.
Igen, az egy csúccsal felfelé álló csillag jelentését ismertem, az öt érzéket, az ember jelképét, az öt jézusi sebet...
De mi az oka annak, hogy itt (Notre Dame) megfordították a csillagot? De nem hosszabbították meg az alsó szárat mint a Hajnalcsillagnál.
A régi világban különösen fontosak voltak a jelképek, nem úgy mint manapság egy átlagember számára. Tehát kell legyen valamilyen keresztény jelentése ennek a ténynek is...
Igen, szerintem aki életében egyszer is leült netezni már találkozott az illuminátusok fogalommal :)))
Raffay Ernő könyveit olvastam, szerintem nagyon jók a visszamenőleges dolgok megértéséhez!
Amint írtam is, ismerem a sátánista és kőműves alkalmazását, de a kérdésem az volt, hogy van-e konkrét keresztény szimbólumértéke?
Azt mégsem mondhatták a híveknek mikor elkészült ez a nem kis falusi templomocska, hogy hát ez a sátán jelképe, tetszik, nem tetszik, ez van. :)))
Szóval van-e keresztény jelentése, szimbólumértéke ennek a jelnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!