Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kell-e a karácsonyt és húsvéto...

Kell-e a karácsonyt és húsvétot ünnepelni a Biblia és Jézus szerint?

Figyelt kérdés

Van erre vonatkozóan valami? Jézus milyen vallási ünnepek megtartását kérte? Mit ír a Biblia?

Vagy ezeket(meg a többit)mér csak a felekezetek és népek,kultúrák termelték ki és vallási szempontból nem is szükségesek?

Kére Jézus,hogy a születéséről megemlékezzünk,nagy ünnepséget tartsunk?

2013. dec. 9. 19:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Íme egy gyöngyszem. (szerintem)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

Némely válaszoló nagyon jól kifejti hogy mi is a baj a karácsonnyal.

NEM VALLÁSI SZEMPONTOK ALAPJÁN!

7.válaszoló!

"S egy évben egyszer kell megemlékezni erről, ahogy az apostolok is tették, a Zsidó naptár szerint niszán hó 14.ének estéjén naplemente után.(március-április)"

1Kor 11:25 Hasonlóképpen a poharat is vette, miután vacsorált, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.

Azt írja hogy "valamennyiszer isszátok". Miből lehet arra következtetni hogy csak és kizárólag évente egyszer lehet ezt a megemlékezést megtartani?

Maga a szó hogy "valamennyiszer" nem éppen arra utal hogy évente egy alkalommal.

2013. dec. 10. 23:54
 22/25 anonim ***** válasza:
Húsvétkor mi tényleg Jézus győzelmét ünnepeljük, a hímes tojás, a locsolkodás és a nyúl csak elhagyható sallang. Nincs áldozatbemutatás a termékenység istennőjének. Ha Jézusnak fontos lenne, hogy ne ünnepeljük őt, akkor ezt közölte volna tanítványaival. A húsvétot zsidó ünnepként tartották a korai zsidó származású keresztények. Akkor már az első keresztények hitehagyottak voltak?
2013. dec. 11. 09:35
 23/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Húsvétkor mi tényleg Jézus győzelmét ünnepeljük, a hímes tojás, a locsolkodás és a nyúl csak elhagyható sallang."

Hogyan kapcsolódik Jézushoz a hímes tojás a locsolkodás és a nyúl?

"Nincs áldozatbemutatás a termékenység istennőjének."

Biztos vagy benne?

2013. dec. 11. 10:20
 24/25 megfelelő ***** válasza:
Szerintem egyiket sem kell ünnepelni. A húsvét általában nem esik egybe a peszach-al, ami Biblikus volna, Jézus pedig nem karácsonykor született, hanem Szukotkor, a sátoros ünnepen. A messiáshívő zsidók ezt már régen kiszámolták a Biblia alapján az adatokból és Zakariásnak az Abijjá papi szolgálati rendjéből.
2013. dec. 11. 17:28
 25/25 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, kedves Tanúk, én biztos vagyok abban, hogy mi nem áldozunk az istennőnek, mert nem áll szándékunkban. Ha viszont nem a szándék, hanem a mozdulatok a lényegesek, akkor tegyetek szüzességi fogadalmat, mert már a nemi élettel is neki áldoztok!
2013. dec. 12. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!