Kedves keresztények, amikor olvassátok a kérdésemet, éppen melyik íge van a fejetekben?
Bár nem vagyok keresztény, de nekem ez a kettő a kedvencem:
"És ha valaki nem keresné az Urat, az Izráel Istenét, megölettessék kicsinytől fogva nagyig, úgy a férfi, mint az asszony."
"Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt [nap]: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék"
Sok ilyen kis ínyencség van még a Bibliában, de nekem ez a kettő a kedvencem. Olyan kis aranyosak :)
Nekem a kérdésről nem jutott eszembe semmi, hisz nem volt alapja, de az első válaszra viszont ez ugrott be azonnal:
Júd 1:10 Ezek az emberek viszont azokat szidalmazzák, akiket nem is ismernek! Vannak dolgok, amiket ösztönösen ismernek, mint az oktalan állatok. De még ezek a dolgok is a veszedelembe vezetik őket.
Lelki éretlenség (de finoman fogalmaztam) jele az, amikor olyanról ír valaki, amit nem ismer, hisz ezeknek az igéknek, amit bemásolt van eleje, és van vége, amit ő szándékosan nem vett figyelembe. Nem tartom sokra az ilyen sekélyes embert.
Szia!
Nekem Pál apostol Filippibeliekhez írt levele 4. fejezet 8. verse: "Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dícséret, ezekről gondolkodjatok."
Üdv. Péter
Nagyon tetszett Péter Barátom írása, nagyon lényeges, hogy egy keresztény a reménységére, és az igazán szép dolgokra összpontosítson.
Nekem pedig az jutott eszembe, amit Isten ígér az Őt szeretőknek:
(Ézsaiás 33:24) 24 Egyetlen lakos sem mondja majd: „Beteg vagyok.” A népnek, mely a földön lakozik, megbocsáttatott a vétke.
Szia Rivulets of Silver Tears!
Nekem az egyik kedvenc igém, Jézus Krisztus tanítványának, Péter apostol leveléből egy ige:
"Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok."(1Pét 5,7)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!