Kedves keresztények, amikor olvassátok a kérdésemet, éppen melyik íge van a fejetekben?
"Valóban, és látom azóta sem tanúltad meg az ateista szó jelentését. " (dexter_morgan)
Úgy látszik te sem érted egészen.
1. Az atheos (άθεος) kifejezés istennélküliséget jelent, nem pedig az istenség teljes tagadását. Az ókorban a korai keresztényeket ateizmussal vádolták, mert nem hittek a Római Birodalom területén gyakorló vallásokban, nem fogadták el a császárkultuszt sem. Azt mondták, ezek ateisták, úgy, hogy nagyon jól tudták, hogy Krisztust Istenként imádják. A szó inkább a felvilágosodás hatására kaphatta meg a mai értelembe vett jelentését, miszerint ateistának az nevezhető, aki semmilyen istenben nem hisz, elutasítja a természetfeletti dolgokat és a többi...
2. A válaszaidból azt látom, hogy te nem ateista, hanem inkább anti-teista vagy. Nekem ugyanis vannak ateista barátaim, és nagyon jól meg vagyok velük. Nem jellemzi őket az az ironikus stílus, ami téged. Én tiszteletben tartom, hogy ők nem hisznek Istenben, de ők is tiszteletben tartják, hogy én igen.
Te ezzel szemben azt a stílust képviseled, ami még annak idején a myvip.com-on a tinik, amikor klubbokat alapítottak bizonyos dolgok ellen, és azon dolgok követőit lenézték, és ironikus stílus folytattak velük szemben.
A probléma tudod az, Dexter, hogy amikor ateistának nevezed magad, akkor a mások nézeteit tiszteletben tartó ateista embereket járatod le a viselkedéseddel.
"Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval."
Mert ez a kedvencem :-)
Nekem ez a kedvencem:
"A jó ember az õ szívének jó kincsébõl hoz elõ jót; és a gonosz ember az õ szívének gonosz kincsébõl hoz elõ gonoszt: mert a szívnek teljességébõl szól az õ szája." (Lukács 6:45)
Szervusz
Jakab 3:13 Kicsoda bölcs és értelmes köztetek? Mutassa meg jó viselkedéséből a cselekedeteit bölcsességnek szelídségével.
Ez sajnos az itteni vita kapcsán jotott eszembe:
Jakab 3:14 De ha keserű féltékenység és perlekedésre való hajlam van szívetekben, ne kérkedjetek, és ne hazudjatok az igazság ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!