Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik-e olyan, mint Isten...

Létezik-e olyan, mint Isten haragja?

Figyelt kérdés
Hisz Ő teremtett minket,ezáltal ismeri összes gyarló tulajdonságunk,amin el tudunk csúszni az "Isteni terv"-ben.Miért is lehetne ránk mérges,mikor igazándiból Ő csinált minket szőröstől-bőröstől.Például én mikor xarul csinálok meg egy áramkört és nem úgy működik,nem hibáztatom és büntetem,hanem próbálom megkeresni hol csesZtem el és megpróbálom kijavítani.Inentől a harag kérdés egyszerűen értelmetlen.Legyen morci magára,mert selejtet csinált.
2013. dec. 4. 20:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, erre a kérdésedre a feleletet a saját börödön fogod megérezni, ha majd gyermekeid lesznek.

Az ember nem egy közönséges élettelen áramkör, hanem szabad akarattal rendelkezö intelligens lény.

Biztosan ismersz a környezetedben valakiket akiknek nagyos is rendes becsületes szülei vannak, és gyermekük "börtöntöltelék" lett.

2013. dec. 5. 06:58
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Igen,ezért értelmetlen a haragvó Isten.Főként egyházi kitaláció,ugyanis olyan embereket akik szabadok,valóban tisztelik és szeretik önmagukat,nem lehet könnyen irányítani,ez pedig a hatalomnak mindig is problémát okozott(pl.lásd Jézus Vs.egyház)De át kell látni az illúzión:Ha Isten is ugyanúgy ítélkezne,mint az emberek,ugyan mitől különbözne tőlünk? Ha Isten feltétel nélküli szeretetére sem számíthat az ember,akkor kiére? az emberekére?

Másrészt pedig a harag,ítélkezés mindig belső elégedetlenségből ered.Isten elégedetlen önmagával? Ha Isten tökéles,és a világ fölött áll,hogy lehet az,hogy annyira képes valami kihozni a sodrából,hogy feldúltan mérgelődjön miatta? Ha így lenne,akkor Istent manipulálható,ingatag lelkületűnek állítanánk be,aki nem hű önmagához,vagyis a szeretethez.

2013. dec. 5. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves elöttem iró, hát neked nem tünik igazságosnak hogy Isten elitélje a gonoszokat?

Én nagyon is várom már ezt az idöt, amikor itéletet fog hozni, a Jelnések 11"18 alapján, a jók a roszak megfogják kapni amit megérdemlenek, és a gonosz önzök akik a földet pusztítják el lesznek távolítva.

Istennek a haragja nagyon is igazságos. Gondolj csak bele kérlek, maga a társadalom is megbünteti a gonosz gyilkosokat, akik eröszakot követnek el ártatlan gyermekeken, talán ezzel nem értesz egyet? A Norimbergi per mond neked valamit? Igazságos volt elitélni a gonosz gyilkosokat?

Védeni az ártatlanokat az eröszakosaktól az gyengeség?

2013. dec. 5. 12:04
 14/15 Tamás321 ***** válasza:
Szerintem amit az ember elkövet, az már minden határon túl megy. Az a sok nyomorgatás, amit a hatalmon lévők elkövetnek a nekik kiszolgáltatottakkal szemben, már kihívja Isten haragját. Ezek az emberek a maguk hatalmáért minden aljasságra, hazugságra és csalásra képesek, és nem érdekli őket milliók kínszenvedése sem. Az ilyenre ne haragudjon Isten? És akik nincsenek hatalmon, azok is versengenek egymás között, hogy ki a kegyetlenebb, az érzéketlenebb és a közönségesebb. Egyszóval Szodomán túltesz.
2013. dec. 5. 20:01
 15/15 anonim ***** válasza:

grkaty

"Hisz Ő teremtett minket,ezáltal ismeri összes gyarló tulajdonságunk,amin el tudunk csúszni az "Isteni terv"-ben.Miért is lehetne ránk mérges,mikor igazándiból Ő csinált minket szőröstől-bőröstől.Például én mikor xarul csinálok meg egy áramkört és nem úgy működik,nem hibáztatom és büntetem,hanem próbálom megkeresni hol csesZtem el és megpróbálom kijavítani.Inentől a harag kérdés egyszerűen értelmetlen.Legyen morci magára,mert selejtet csinált."

Ezt a témát ne ugorjuk át.Előbb erre válaszolj kérlek.

2013. dec. 5. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!