Létezik-e olyan, mint Isten haragja?
Kedves kérdezö, erre a kérdésedre a feleletet a saját börödön fogod megérezni, ha majd gyermekeid lesznek.
Az ember nem egy közönséges élettelen áramkör, hanem szabad akarattal rendelkezö intelligens lény.
Biztosan ismersz a környezetedben valakiket akiknek nagyos is rendes becsületes szülei vannak, és gyermekük "börtöntöltelék" lett.
Igen,ezért értelmetlen a haragvó Isten.Főként egyházi kitaláció,ugyanis olyan embereket akik szabadok,valóban tisztelik és szeretik önmagukat,nem lehet könnyen irányítani,ez pedig a hatalomnak mindig is problémát okozott(pl.lásd Jézus Vs.egyház)De át kell látni az illúzión:Ha Isten is ugyanúgy ítélkezne,mint az emberek,ugyan mitől különbözne tőlünk? Ha Isten feltétel nélküli szeretetére sem számíthat az ember,akkor kiére? az emberekére?
Másrészt pedig a harag,ítélkezés mindig belső elégedetlenségből ered.Isten elégedetlen önmagával? Ha Isten tökéles,és a világ fölött áll,hogy lehet az,hogy annyira képes valami kihozni a sodrából,hogy feldúltan mérgelődjön miatta? Ha így lenne,akkor Istent manipulálható,ingatag lelkületűnek állítanánk be,aki nem hű önmagához,vagyis a szeretethez.
Kedves elöttem iró, hát neked nem tünik igazságosnak hogy Isten elitélje a gonoszokat?
Én nagyon is várom már ezt az idöt, amikor itéletet fog hozni, a Jelnések 11"18 alapján, a jók a roszak megfogják kapni amit megérdemlenek, és a gonosz önzök akik a földet pusztítják el lesznek távolítva.
Istennek a haragja nagyon is igazságos. Gondolj csak bele kérlek, maga a társadalom is megbünteti a gonosz gyilkosokat, akik eröszakot követnek el ártatlan gyermekeken, talán ezzel nem értesz egyet? A Norimbergi per mond neked valamit? Igazságos volt elitélni a gonosz gyilkosokat?
Védeni az ártatlanokat az eröszakosaktól az gyengeség?
grkaty
"Hisz Ő teremtett minket,ezáltal ismeri összes gyarló tulajdonságunk,amin el tudunk csúszni az "Isteni terv"-ben.Miért is lehetne ránk mérges,mikor igazándiból Ő csinált minket szőröstől-bőröstől.Például én mikor xarul csinálok meg egy áramkört és nem úgy működik,nem hibáztatom és büntetem,hanem próbálom megkeresni hol csesZtem el és megpróbálom kijavítani.Inentől a harag kérdés egyszerűen értelmetlen.Legyen morci magára,mert selejtet csinált."
Ezt a témát ne ugorjuk át.Előbb erre válaszolj kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!