"A szellem mindent kutat, még az Isten mélységes dolgait is" (1KORINTUSZ 2:10) Lehetséges ez?
Mi megérthetjük "Isten mélységes dolgait"?
Már egyszer kiírtam hasonlót, de beindult az "elefánt a porcelán boltban",most kérem, ne írjon, mert nem érdekel a mocskolódása, és a véleménye sem.
Csak a többiek hozzászólása.
Tetszenek a kérdéseid kedves Zitus!
Már csak azért is, mert napi ígének megfelel :D
(mindig tanul belőle valamit az ember, vagy emlékezhet a múltra)
Mindjárt leírom, hogy miről szól a rész, de gondolkdoj el ezen:
"
4
És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
5
Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
6
Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét;
7
Hanem ISTENNEK titkon való BÖLCSESSÉGÉT SZÓLJUK, azt az elrejtettet, MELYET öröktől fogva ELRENDELT az Isten A MI DICSŐSÉGÜNKRE;
8
Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert HA MEGISMERTÉK VOLNA, NEM FESZÍTETTÉK VOLNA MEG a dicsőség Urát:"
Amit kérdeztél pedig a folytatásban olvasható.
A Szent szellem segít bennünket megérteni Istent. Emberi okoskodások nem.
Kár hogy kisbetűvel van írva hogy 'szellem', ugyanis itt is arról van szó, hogy egy személytelen erő, nem kutathat, hiszen ahhoz kell öntudat, szabad akarat, elme, hogy valaki kutasson, vizsgáljon, keressen, sőt, hogy tanítson. Márpedig itt Isten Szelleméről ír a Biblia. Ez a baj a JT fordítással, hogy tele van hazugsággal. Tudom hogy az eredeti görögben nincsenek nagybetűk, de a magyar nyelv márcsak ilyen, hogy személynevet nagybetűvel kezd. Nem minden esetben kell a 'szellem' szót nagy betűvel írni, mert valamikor az ember szelleméről van szó, de itt a Szent Szellemről olvasunk.
A kérdésre válaszolva: Igen, megvan rá a lehetőségünk, hiszen a Biblia állítja, hogy a szellemi ember mindent vizsgál, és a bennünk lévő kenet tanít meg minket mindenre.
"1Thess 5,21 Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!"
...és még úgy is leírnám ezt az IGE-t, hogy;
...mindent megvizsgáljatok,és ami jó azt...mert erre adta az embernek az ISTEN az elmét...mi másra? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!