A reinkarnáció és a menny-pokol hogyan fér össze?
hűha.. 1-es, ez eléggé ... izé így :)
Szerintem meg akkor van mennyországba jutás, ha megtanultad azt amit meg kellett az életeid során.. a pokol? az nincs, az itt van, ameddig rá nem jössz a titok nyitjára.
Tehát addig és addig születsz újjá, amíg a rád kiszabott feladatot nem teljesíted, és amint ez megvan, és felelősségteljes életet éltél, jó életet, akkor irány a mennyország! ha meg nem, maradsz a körforgásban.
1.vagyok,a2-esnek ezzel a részével teljesen egyetértek:"Tehát addig és addig születsz újjá, amíg a rád kiszabott feladatot nem teljesíted, és amint ez megvan, és felelősségteljes életet éltél, jó életet, akkor irány a mennyország! ha meg nem, maradsz a körforgásban."
Amit középre írt,azt meg nem tudjuk ellenőrizni, szóval azt passz:D:D
Sehogy, mivel a szónak ezen értelmezése szerint nem létezik pokol, és így reinkarnáció sem.
az ember jogos büntetése a halál, vagy is a nem létezés, semmilyen más "jutalmat, vagy "büntetést" nem hozott létre Isten ebben az elrendezésben.
Elég nehezen...
Mondjuk nekem kiskoromban volt egy olyan elképzelésem, hogy mi van, ha egy darabig vagyunk a mennyben, aztán leszületünk a Földre, aztán megint a mennybe kerülünk, elvagyunk ott bizonyos ideig, majd ismét leszületünk... :-)
Az én elképzelésem:
A pokol és menny állapotokat jelölnek.Az egyik a totál nyomorúságét,a másik a felhőtlen boldogságét.Egyik sem kötött a túlvilági élethez,mindkettőt el lehet érni itt a földön.Persze a halál után is ugyanúgy.De mivel semmi sem tart örökké,ezért a halál utáni létben sem fog valaki örökké vagy a pokolban,vagy a mennyben létezni,tehát élhet a reinkarnációval,mint egy újabb földi tapasztalás lehetőségével.De a túlvilágon nem kizárólagos minden,tehát a reinkarnáció,menny és pokol nem zárják ki egymást.
Kedves Kérdező!
Ha tudod, nézd meg a Nosso lar (Otthonunk) c. brazil filmet. Asszem 2010-ben készült. Egy amolyan spirituális Ablak-Zsiráf, nagyon életet támogató, közérthető, és segíthet Neked a kérdésed megválaszolásában.
Nem tudok állást foglalni abban, hogy a film világképe igaz-e. Nincs elég információm, és nem vagyok elég intelligens hozzá. De attól a film még hasznos a világképed kialakításában.
Üdv R.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!