Miért szerethet engem Jézus?
Kedves Kérdező!
" Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám magamban felfedezni a jót, amiért én is szerethetem magamat, mert ez sajnos nem megy. és a "szeresd felebarátodat, mint tenmagadat" enélkül nem működik." - írod.
Az elfogadás lenne a legjobb szó rá, amivel ezt körül tudnám írni. Számomra is néha gondot okoz elfogadni, hogy nem vagyok valamiben "tökéletes". Pedig tudom, hogy mi nem is lehetünk saját erőnkből tökéletesek, mert csak a Mindenható Isten egyedül a tökéletes.
Ha elfogadjuk önön gyarlóságunkat, akkor könnyebben nézzük el másoknak is. Ez a szeretet előszobája. Hiszen a gyermekünknek is lépten-nyomon elnézzük a csintalanságot. Persze nem jelenti azt, hogy közösséget vállalunk a másik által elkövetett bűnökkel, hanem csak elfogadjuk, hogy ezt tette, így döntött.
Ha nincs bennünk elvárás, elképzelés, ami feltételt szab a szeretetnek, akkor áradni fog általunk az elfogadás segítségével. Mert alapvetően a jót kellene feltételezni minden emberről egészen addig, amíg nem látjuk az ellenkezőjét.
Ha él bennünk Jézus Krisztus, akkor Őt szeretjük "magunkban", és tápláljuk szellemi táplálékkal, hogy növekedhessen.
Ha kuzdessz a sajat tokeletlenseged ellen,es nem engeded hogy gyozzon.
Elegedjunk meg azzal amink van,es ne torjuk magunkat a hiabavalo dolgokert.
Levetve minden felesleges terhet,ami akadalyozolag hat,hogy elvezni tudjuk az eletet.
A tulajdonsagok benned vannak,mint minden emberben,;szeretet,orom, beke,kedvesseg, josag, hit,onuralom,turelem,csak meg kell tanulni hasznalni oket,ehhez mutatta meg a segitseget ami a bibliaban van lejegyezve.
A megertese,es helyes alkalmazasa altal,lehetunk olyanok akiket Jezus szeret,Es az elete aran kozeledhetunk az attyahoz,dicserve ot ahogy Jezus is tette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!