Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szerethet engem Jézus?

Miért szerethet engem Jézus?

Figyelt kérdés
Mik azok a tulajdonságok, amiket szeret bennem? Milyenné kell váljak, ő mit szeretne?

2013. dec. 1. 16:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt szeretné,hogy légy önmagad.
2013. dec. 1. 16:38
 2/13 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A tanítványait a barátainak nevezte, mert szerette őket. Miért szerette? Mert odafigyeltek a tanításaira, és a követőivé váltak. Ezt te is megteheted.

Hogyan?

Olvasd a tanításait, és fogadd meg a tanácsait. Tedd azt, amit elvár tőled.

Erre ő maga adott parancsot(nem kérést):

Máté 28:19, 20 " Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg+ őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és TANÍTSÁTOK meg ŐKET arra, hogy MEGTARTSÁK MINDAZT, AMIT PARANCSOLTAM NEKTEK. És íme, én veletek vagyok+ minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Ha ezt a krisztusi útmutatást követed, szeretni fog Krisztus is és az Atyja is.

2013. dec. 1. 17:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Jézus nem csak azokat szerette, akik követték őt! Sőt, arra tanított, hogy minden embert szeretni kell, még az ellenségeinket is!
2013. dec. 1. 17:13
 4/13 for KING and COUNTRY válasza:

Jézus szeret téged még ha nem is vagy tökéletes :)

Én se vagyok az, sőt mindannyian bűnösök vagyunk és vétkeztünk már, de Ő meghalt a bűneinkért és ki szeretné fizetni bűneink árát.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

János 3:16

Jézus szereti a bűnöst, viszont a bűnt gyűlöli. Az Ő kegyelme az ami megtart minket és Isten előtt nincs személyválogatás. Ő nem a külsőnket nézi, hanem a belsőnket... a szívünket.

Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.

Róma 2:11

...Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.

I Sámuel 16:7

Az olvasztótégely az ezüst számára van, és a kemencze az aranyéra; a szívek vizsgálója pedig az Úr.

Példabeszédek 17:3

Ha szeretnél a Mennyei Atyának és Jézus Krisztusnak tetsző életet élni, akkor olvasd el Jézus szavait és tartsd meg azokat. Cselekedd azokat és dicsérd Istent akár énekkel akár tánccal és hálaadással :)

A ki hálával áldozik, az dicsőít engem, és a ki az útra vigyáz, annak mutatom meg Istennek szabadítását.

Zsoltárok 50:23

Dicsérjétek az Urat! Dicsérjétek Istent az ő szent helyén; dicsérjétek őt az ő hatalmának boltozatán!

Dicsérjétek őt hősi tetteiért, dicsérjétek őt nagyságának gazdagsága szerint!

Dicsérjétek őt kürt-zengéssel; dicsérjétek őt hárfán és cziterán;

Dicsérjétek őt dobbal és tánczczal, dicsérjétek őt hegedűkkel és fuvolával;

Dicsérjétek őt hangos czimbalommal, dicsérjétek őt harsogó czimbalommal.

Minden lélek dicsérje az Urat! Dicsérjétek az Urat!

Zsoltárok 150:1-6

http://www.youtube.com/watch?v=DpsI7LoTIMs

Isten áldjon, kedves kérdező!

2013. dec. 1. 18:54
 5/13 anonim ***** válasza:

Üdv!

A szeretetnek három formája van:

1. Szeretlek, ha...

Ez a feltételes szeretet. Erre egy példa: Szeretlek, ha megnyered a lottót.

2. Szeretlek, mert...

Itt adott tulajdonságra hivatkozva beszélünk szeretetről. Erre példa: Szeretlek, mert jó a humorod.

3. Szeretlek, és pont.

Ennél a szeretetnél nincs feltétel, nincs indok, nincs semmi, csak egyszerűen az önzetlen szeretet. Jézus ebbe a harmadik kategóriába tartozik. :)

2013. dec. 1. 20:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Krisztus önzetlenül szeret téged, ha megérdemled, ha nem!

Ha megismered Krisztust, akkor te is ilyen szeretettel fogsz gondolni az emberekre és hálával Krisztusra és az Atyára!

Zitus! Ezt nagyon rosszul tanítjátok!

Krisztus mindenkit szeret! Mindenkiért meghalt, nem csak azokért akik követik Őt! A bűnösökhöz jött és a bűnösökért halt meg!

2013. dec. 1. 23:04
 7/13 anonim ***** válasza:

"Ha megismered Krisztust, akkor te is ilyen szeretettel fogsz gondolni az emberekre és hálával Krisztusra és az Atyára!"

Természetesen úgy gondoltam/gondolom, hogy nem csak gondolni kell az emberekre, hanem a legjobban tőlünk telhető módon segíteni abban amiben szüksége van rá. A szeretetből adódnak a "jó cselekedetek"!

2013. dec. 2. 08:25
 8/13 anonim válasza:

Jézus Krisztus azért szeret bennünket,mert Ő maga a SzERETET,nem tud mást tenni,mint,ami...nem vár el semmit,nem erőszakos,kitárt karokkal várja,hogy megtérjünk Őhozzá,hogy megelégeljük a szenvedést,amibe magunk kerültünk bele,a bűneink miatt,az elfordulásunk miatt.

Lássuk meg bűnösségünket,hogy jót egyedül Isten tud tenni.Ha átadjuk életünket Őnéki,akkor Ő fog élni általunk,rá kell jönnünk,hogy a saját elképzeléseink,akarásaink hiábavalóak,és csak a saját szenvedéseink idejét hosszabbítjuk meg.

2013. dec. 2. 09:09
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tudom, hogy feltétel nélkül szeret. Én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudnám magamban felfedezni a jót, amiért én is szerethetem magamat, mert ez sajnos nem megy. és a "szeresd felebarátodat, mint tenmagadat" enélkül nem működik.
2013. dec. 2. 09:17
 10/13 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A szeretetet mindenki iránt (magad iránt is) a Biblia olvasásával fejlesztheted. Ha megtudod Isten mennyire szeret Téged, az arra indít majd, hogy közeli kapcsolatba kerülj vele. Azt írja a Biblia, hogy "Isten szeretet" A szeretetnek Ő a legnagyobb forrása. Megtanít kiigazítani a gondolkodásodat, megtanulhatod, hogy az életet olyannak lásd, mint Isten. Hiszen a keze munkája vagyunk valamennyien és szeretne minket formálni, mint fazekas az edényt - ha engedjük. Ha igen, annak nagyon nagy jutalma van...

Légy ebben sikeres. Szívből kívánom neked.

Üdvözöllek.

2013. dec. 2. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!