Isten neve Jézus?
Jézus az Isten Fiának nevezte magát (János 10:36; 11:4). Soha nem állította, hogy ő lenne a Mindenható Isten.
Sőt, Jézus imádkozott Istenhez (Máté 26:39). És amikor imádkozni tanította a követőit, ezt mondta: Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved (Máté 6:9).
Így nyilatkoztatta ki Isten nevét, amikor a Szentírás egy régi részletét idézte: Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk egy Jehova (Márk 12:29; 5Mózes 6:4).
És mit jelent az, hogy Jehova?
Annyi értelme van, mint a csiribá-csiribúnak?
Megint egy vitatkozni akaró.
Képzeld igen.:-D
Luk 8:39 Térj vissza házadhoz, és beszéld el, mely nagy dolgokat tett az Isten veled. Elméne azért, hirdetvén az egész városban, mely nagy dolgokat cselekedett Jézus ő vele.
Mózes II. könyve 3. rész:
14. És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.
János Evangyélioma 8. rész:
58. Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, ÉN VAGYOK.
59. Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.
János Evangyélioma 10. rész:
30. Én és az Atya egy vagyunk.
31. Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.
.
János Evangyélioma 1. rész:
1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
...
14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
.
Jehova tanúi sajnos azt hiszik (és még sokan mások), hogy képesek lennének az alig pár grammos kis szürkeállományukkal megérteni (vagy legalábbis felfogni) Magát az Istent, Aki Örökkévaló, Mindentudó és Mindenható......... -velük szemben, akik közül lehet még olyan is van, aki azt se tudja éppen, hogy merre van arccal..........
Én személy szerint a Szentháromság híve vagyok (Isten = Atya + Fiú + Szent Lélek)
Üdv. tati (kis t-vel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!