Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten neve Jézus?

Isten neve Jézus?

Figyelt kérdés
2013. nov. 28. 21:05
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
Péter apostol miután elmagyarázta a zsidó legfelsőbb bíróságnak Jeruzsálemben, hogy Jézus által teljesedett be a bibliai prófécia, határozottan kijelentette: senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést kell nyernünk (Cselekedetek 4:12). Mivel Ádám minden leszármazottja bűnös, a haláluk senki számára sem jelenthet váltságot. Jézus azonban tökéletes volt, és az életének áldozati értéke volt (Zsoltárok 49:710; Héberek 2:9). Olyan váltságot ajánlott fel Istennek, amely pontosan egyenértékű volt azzal a tökéletes élettel, amelyet Ádám elvesztett (1Timóteus 2:5, 6). Ez megnyitotta számunkra a lehetőséget az Isten új világában való örök életre
2013. nov. 28. 22:16
 22/51 anonim ***** válasza:
45%

Hogy lehet az, hogy 2 perc alatt máris ennyit írtál? Csak nem másolgattál?

Nem gondolkodtál még el azon, hogy az ApCsel 4:12 úgy van jól, ahogy van, Istentől ihletetten? :)

2013. nov. 28. 22:21
 23/51 A kérdező kommentje:
Igen úgy van jól.
2013. nov. 28. 22:24
 24/51 A kérdező kommentje:

AMIÉRT A FÖLDRE JÖTT

Annak magyarázataként, hogy miért jött a földre, Jézus azt mondta Poncius Pilátus római helytartónak: Azért születtem és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazságról (János 18:37). De milyen konkrét igazságokat kellett Jézusnak ismertetnie a földön? Mindenekelőtt az égi Atyjáról szóló igazságokat. Arra tanította követőit, imádkozzanak azért, hogy szenteltessék meg Atyjának neve, azaz, tartsák szentnek azt (Máté 6:9, Károli). Ő is így imádkozott: Kijelentettem a te nevedet azoknak, akiket nekem adtál a világból (János 17:6). Azt is mondta: Hirdetnem kell az Isten királysága jó hírét, mert ez a küldetésem (Lukács 4:43).

Mennyire volt fontos Jézus számára Atyja nevének és Királyságának hirdetőmunkája? Ő maga mondta tanítványainak: Az én eledelem az, hogy annak akaratát cselekedjem, aki engem elküldött és az ő munkáját befejezzem (János 4:34). Miért tartotta Jézus az Isten munkáját olyan fontosnak, mint az eledelt? Azért, mert Isten a Királysága által viszi véghez csodálatos elhatározásait az emberiség számára. Ez a Királyság fog megszüntetni minden gonoszságot és ez fogja tisztázni Jehova nevét minden gyalázattól, amelyet rá zúdítottak (Dániel 2:44; Jelenések 21:3, 4). Ezért Jézus soha nem vonakodott ismertetni Isten nevét és Királyságát (Máté 4:17; Lukács 8:1; János 17:26; Zsidók 2:12). Mindig az igazságot beszélte, akár népszerű volt az, akár nem. Ezzel példát mutatott nekünk, amelyet követnünk kell, ha Isten tetszését el akarjuk nyerni (1Péter 2:21).

Mindamellett, hogy lehetővé tegye számunkra az örök élet elnyerését Isten Királyságának uralma alatt, Jézusnak ki kellett ontania életvérét a halálban. Mint ahogyan két tanítványa írta: Az ő vére által nyilváníttatunk igazságosaknak. És [Isten] Fiának, Jézusnak a vére megtisztít minket minden bűntől (Róma 5:9; 1János 1:7). Földrejövetelének egyik fontos oka, hogy váltságáldozatul meghaljon értünk. Ő mondotta: Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon és lelkét [vagy életét] váltságul adja cserébe sokakért (Máté 20:28). De mit jelent az, hogy Krisztus váltságul adta életét? Miért volt szükséges kiontania életvérét a mi megváltásunk érdekében?

2013. nov. 28. 22:25
 25/51 sandor76 ***** válasza:

Isten kifejezes egy meghatarozott valakire utal.

sokan elismerik,hogy egy Isten van.

Adott maganak egy nevet ami utal a nagysagara ,hatalmara,kepessegeire,szeretetere.

Ez a heberben a JHVH,amit magyarul JEHOVA-nak,ejtunk.

Mas nyelvben ettol elternek,a kiejtes miatt.

De a lenyeg ugyanaz,jelentese;ugy lessz,eloidezi hogy legyen.

Jezus pedig az elso teremtese,a teremtes kezdete.

Ezt a nevet a foldon kapta meg.

Tehet Isten neve nem Jezus,hanem Jehova.

Jezus a foldon elismerte az atya nagyobb nalam.Janos14;28.

koszonom.

2013. nov. 28. 22:26
 26/51 sandor76 ***** válasza:
Ugyesen csinalod,tanulok toled.
2013. nov. 28. 22:31
 27/51 anonim ***** válasza:

Hát,.. akkor keltsünk egy kis anarchiát a "szektorban" ;)

János Apostol I. levele 5. rész:

13. Ezeket írtam néktek, a kik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok meg, hogy örök életetek van, és hogy higyjetek az Isten Fiának nevében.

Apostolok Cselekedetei 20. rész:

32. És most, atyámfiai, ajánlak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége ÍGÉJÉNEK, a ki felépíthet és adhat néktek örökséget minden megszenteltek közt.

.

Nézzük meg Jézus Krisztus és a Biblia közötti kapcsolatot:

A Biblia lapjain végigvonul az, hogy az Írás "Isten Igéjének" jelenti ki magát. Másfelől sok rész található a Szentírásban, ahol az "Ige" vagy "Isten Igéjét" elnevezést Jézus Krisztusnak adják.

János Evangyélioma 1. rész:

1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

.

.

.

14. És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

Jelenések könyve 19. rész:

13. És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ÍGÉJÉNEK neveztetik.

Ez a névazonosság a természetük azonosságát jelenti ki. A Biblia Isten Igéje és Jézus Krisztus Isten Igéje.

Mindkettő egyaránt Istentől való, hatalommal bíró, Istennek tökéletes kijelentése. Az egyik tökéletesen megegyezik a másikkal. A Biblia tökéletes kijelentést tesz Krisztusról, Krisztus pedig tökéletesen beteljesíti a Bibliát. A Biblia Isten írásban kifejezett Igéje. A megtestesülés előtt Krisztus az örökkévaló Ige volt az Atyában. Testté válásával Krisztus a testté lett Ige. Az a Szentlélek, aki kijelentést tesz Istenről az írott Igén, a Biblián keresztül, kijelentést tesz Istenről a testté lett Igében, a Názáreti Jézusban is.

A szöveget idéztem Derek Prince - "A kereszténység hat alaptanítása/első kötet" -könyvéből.

Üdv. tati

2013. nov. 28. 22:49
 28/51 anonim ***** válasza:

tati!

Ez a "szent-négység" tana, amiről beszélsz. Jézus nem azonos a Bibliával! Nem a Bibliáé minden hatalom mennyen és Földön, hanem Jézusé.

2013. nov. 28. 23:33
 29/51 anonim ***** válasza:
Utolsó úgylátszik nem értetted meg a sorokat, amiket leírtam.
2013. nov. 28. 23:43
 30/51 anonim ***** válasza:

Igen, Isten neve Jézus.

Mert az Ige testé lett, ahogy a Biblia is írta. Én jól tudom, hogy a tanúk másképp tanulják, még szerencse, hogy a valódi hívőknek ez önmagukból jön Isten segítségével és nem mások szemléletét kell bemagolni egy átírt Biblia segítségével.

Ha ti, ostobák, azt mondjátok, hogy egy teremtett lény Jézus Krisztus, a mi megváltónk, csak mert Isten fiaként van a Bibliában, akkor ennyi erővel ember is "teremthette", hisz Ember fia néven is van nevezve. Azt is tudom, hogy csűritek csavarjátok a magyarázatot, és tagadtok a végtelenségig egyszerű emberek miatt.

Megtagadjátok Jézust az véneitek hamis tanítása miatt. És z, hogy ti ezt nem látjátok, az már a ti bűnötök, az igazság az orrotok előtt van, de aki felcseréli az igazságot a gyülekezeten belüli sikeresség, előrelépés, kinevezés miatt, az meg is érdemli a pusztulást.

De voltak a nép körében hamis próféták is, mint ahogyan közöttetek is lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak közétek becsempészni. Ezekkel megtagadják az Urat, aki őket megváltotta, így gyors pusztulást hoznak magukra.

2013. nov. 29. 05:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!