Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva lelkei hová...

Ádám és Éva lelkei hová kerültek? (a tanúk ne másolják be a fél Őrtonyot de várom a válaszokat)

Figyelt kérdés
Ők tökéletesek voltak a bűnbe esésig. Az Édenkertben éltek ahonnét kiüzettek. Aztán meghaltak.
2013. nov. 29. 12:58
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én régóta ismerem az álláspontjukat lélek kérdésben, de nem értek egyet. Téged elég könnyen becsaltak a lélekvesztőbe :-)).

Nem kell hogy a mi álláspontunkkal értsel egyet, elég hogy elolvasd mit ír erröl valójában a Biblia. A Bibliát nem mi írtuk meg :-), mi csak tanulmányozzuk és elfogadjuk a tanait. :-)

2013. nov. 30. 12:52
 22/23 megfelelő ***** válasza:

Nem vagyok biztos benne, hogy a hébertől annyira idegen lenne az örökkévaló szellem, mert erre szava is van, a nesamá. A gilgul, meg az újjászületett szellem.

Itt van raj Tamás válasza a netről:

Kérdés:

Tisztelt Tamás,

Köszönöm válaszát az ember összetevoivel kapcsolatban.Lenne ezzel kapcsolatban még egy kérdésem szeretném megtudni a héber nevüket is. 1,élő vagy animális lélek =. 2,szellemi lélek =. 3,halhatatlan lélek =.

válaszát előre is köszönöm és jó egészséget kívánok.

Tisztelettel: S.Béla

Válaszol: Raj Tamás

Válasz:

Kedves Béla! A lélek héber elnevezései(fonetikus magyar átírásban): 1, élő vagy animális lélek = nefes. 2, szellemi lélek = rúah. 3, halhatatlan lélek = nesamá.

2013. dec. 2. 10:22
 23/23 anonim ***** válasza:
Dante az isteni Színjátéban a poklot a biblia és az egyházi tanításoknak megfelelően helyezte el a bűnösöket/szenvedőket és mivel én úgy vélem hogy ilyet ember nem tud kitalálni és nem csak a "kis ujjából szívta ki" ő azt írta hogy a pokol tornácán voltak ahol nem szenvedtek csak vágyódtak isten után de mivel azt is írja hogy onnan ki szabadultak (sokan mások is) és (nem tudom pontosan) de a Mennyországba kerültek ha minden igaz.
2014. okt. 9. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!