Ádám és Éva lelkei hová kerültek? (a tanúk ne másolják be a fél Őrtonyot de várom a válaszokat)
17:58:
A ruach nem szellem, ez csupán a spiritualizált másodlagos jelentése. A szó szerinti fordítása: szél, fuvallat, levegő, lélegzet, lehelet. Ezek mind személytelen dolgok. A Prédikátor könyvében arról van szó, hogy az a személytelen életerő a "fuvallat", amelyet Isten belelehet az emberbe száll vissza Istenhez.
A zsidó enciklopédia ezt írja az Ószövetségről:
"Többé vagy kevésbé, de mindannyiunkat befolyásolt az a görög, platóni elgondolás, miszerint a test meghal, de a szellem az örökké él. Ez az elgondolás teljesen ellentmond az izraelita felfogásnak, és azt sehol nem is találhatjuk meg az Ószövetségben. (Jewish Encyclopedia 1960, 2. köt. "Halál" címszó, 812. old.).
Hát ez egy nagy Tévedés, mert akire Isten ítéletet mond ki az nem fog újra élni.
Ádám és Éva tökéletesek voltak, velünk ellentétben, és ezért tökéletesen vétkeztek.
számukra nincs megbocsátás, Jézus halála rájuk és Sátánra sem érvényes, és azokra sem akik Isten ítélete alatt haltak meg, mint szodoma és Gomorra, vagy az Özönvíz...
"Hát ez egy nagy Tévedés, mert akire Isten ítéletet mond ki az nem fog újra élni"
Isten nem az ítéletet mondta ki rájuk, hanem az Ősevangéliumot (1Móz 3,15) ismerette velük reményként, miszerint van remény a megtérésre. Mivel Isten bőrruhát csinált nekik (1Móz 3,21) ezért valószínű megtörtént az első bűnért való égőáldozat is. Mellesleg a Bibliából nyilvánvaló, hogy amikor Isten kimondd egy ítéletet, az csak abban az esetben valósul meg, ha a bűnös elveszti a reményt a megtérésre. Jónás próféta világosan hirdette, hogy "Még negyven nap, és elpusztul Ninive!"(Jón 3,4). A szövegben nem feltételes, hanem határozott módban szerepel ez a kijelentés, tehát Ninivének el kellett volna pusztulnia, mertIsten kimondta a városra az ítéletet. Mivel azonban a város megtért, (Jón 3,5-9), ezért "látá Isten az ő cselekedeteiket, hogy megtértek az ő gonosz útjokról: és megbáná az Isten azt a gonoszt, a melyről mondá, hogy végrehajtja rajtok, és nem hajtá végre." (Jón 3,10). Isten tehát nem hajtotta végre rajtuk az ítéletet.
"Ádám és Éva tökéletesek voltak, velünk ellentétben, és ezért tökéletesen vétkeztek."
Ádám és Éva tökéletessége mindössze annyiban állt, hogy az ő jellemüket még nem szennyezte be a bűn. Ettől függetlenül esendő emberek voltak, mert nekik is megvolt a lehetőségük az elbukásra, ahogyan nekünk. Ez abból is látszik, hogy akkor is hiát követtek el, amikor a tiltott fa közelébe mentek, és szóbaálltak a kígyóval. Hibáztak, tehát nem voltak tökéletesek a szó szoros értelmében, így nekik is joguk van a hibáikat kijavítani. A bűn zsodja halál (Róm 6,23), ezért ha nem lett volna lehetőségük a hibát kijavítani azonnal meg kellett volna halniuk. Kb úgy, mint az özönvíznél, amikor olyan romlott lett az ember, hogy lehetősége sem volt a megtérésre, mert megkeményedett.
"Jézus halála rájuk és Sátánra sem érvényes"
Sátánt felesleges felhozni példának, mert ő már annyira megromlott, hogy képtelen a megtérésre, így ha akarna, sem tudna már megváltozni. De az ember Krisztuson keresztül meg tud tisztulni, legyen az akárki.
"és azokra sem akik Isten ítélete alatt haltak meg, mint szodoma és Gomorra, vagy az Özönvíz..."
Az Özönvízről már esett szó, Sodoma és Gomorra is hasonló példa. A két városnak azért kellett elpusztulni, mert már képtelenek lehettek a megtérésre. De ha megtértek volna, ahogy Ninive esetében láttuk, Isten visszamondta volna az ítéletet. Nem keverhető tehát össze az a tény amikor valaki képtelen a megtérésre avval a ténnyel, amikor még van esélye arra, hogy megváltozotton.
Hű! Nem gondoltam hogy ennyi válasz lesz. :)))
3. válaszoló!
A helyzet az hogy én sem vagyok Jehova tanúja és erős kétságeim vannak illetve mostmár csak voltak a lélekkel kapcsolatban.
4. válaszoló!
Ezt eddig még nem is figyeltem ,köszönöm!
8. válaszoló!
Te tuti hogy tanú vagy de legalább nem másoltál be két oldal Őrtornyot. Már ez is valami.
9. válaszoló!
Gyanús hogy te is másoltál.
10. válaszoló!
Gyanús hogy te is másoltál.
15. válaszoló!
Ádám és Éva esetében egyetértek veled. De a többiekkel kapcsolatban kétségeim vannak.
A Biblia úgy irja h Isten a porból teremtette Ádámot és Évát. Tehát ők korábban semmilyen formában sem léteztek. Mielőtt meghaltak Isten azt mondta nekik h a porba térnek vissza, vagyis a nem lét állapotában.Megszűnnek létezni.Éppolyan élettelenek lesznek, mint a por, amelyből Isten megformálta.
-----------------
Igy értettem meg ezt a Bibliából én is.
Szóval meghaltak. Csak a Sátán állította, hogy NEM HALTOK meg, hanem olyanok lesztek mint az Isten.
Azóta is a Sátán mesterien becsapja az emberiséget.
Kultúra szerint úgynevezett bizonyítékokat ad, hogy elhigyják, hogy van élet a halál után. A "keresztény" kultúrában a mennyei élet, esetleg " a kínok pokla" szószerinti létezéséröl, a keleti kultúrákban a lélek vándorlásról. Egyesek "felismerik" hogy már éltek, söt pontos leirását tudják mondani a helyeknek, ahol a valóságban még soha nem voltak.
Összegezve Adám és Éva megszüntek létezni a halálukkor a lelkükkel együtt.
Ha van kedved kikeresni a Prédikátor 3:19-21
grkaty!
"Azóta is a Sátán mesterien becsapja az emberiséget."
Tudom!
"Kultúra szerint úgynevezett bizonyítékokat ad, hogy elhigyják, hogy van élet a halál után. A "keresztény" kultúrában a mennyei élet, esetleg " a kínok pokla" szószerinti létezéséröl, a keleti kultúrákban a lélek vándorlásról. Egyesek "felismerik" hogy már éltek, söt pontos leirását tudják mondani a helyeknek, ahol a valóságban még soha nem voltak."
A keleti vallások mikor ismerték el Ádámot és Évát?
Prédikátor 3:19-21
Kikerestem!
"A helyzet az hogy én sem vagyok Jehova tanúja és erős kétságeim vannak illetve mostmár csak voltak a lélekkel kapcsolatban."
Én régóta ismerem az álláspontjukat lélek kérdésben, de nem értek egyet. Téged elég könnyen becsaltak a lélekvesztőbe :-)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!