Jehova tanúi! Miért kellett a Lukács 23:43-at elírni, hogy mást jelentsen és ne azt, amit eredetileg?
Károli fordítás:
"És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban."
Káldi fordítás:
"És mondá neki Jézus: Bizony mondom neked, ma velem leszesz a paradicsomban."
King James fordítás:
"And Jesus said unto him, Verily I say unto thee, To day shalt thou be with me in paradise."
.
Érdemes megfigyelni, hogy Jehova tanúi hova rakták a vesszőt a fordításukban (a "ma" szó utánra rakták, nem pedig a "ma" szó elé, ahogy helyes lenne...)
A ti fordításotok (Új Világ fordítás):
"Ő pedig ezt mondta neki: Bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban."
Csak nem a 144.000-rel kapcsolatos hibás elméletetek miatt raktátok máshova a vesszőt Jehova tanúi?
Ha igen, akkor elmondanám, hogy ÁLSZENT EMBEREK VAGYTOK, mivel ÍTÉLKEZTEK! Elítélitek azt az embert aki Jézus mellett megfeszítetett azzal, hogy "ő úgyse kerülhet a mennybe..." -ezért variáljuk át az igeszakasz jelentését!
Amúgy is Jehova tanúk, Jézus minek mondta volna a ti értelmezésetek szerint még pluszba oda azt, hogy "ma" (ma mondom néked....)? Nem kellett volna ilyen fejet vágnia a mellette lévőnek?:
Szia :D
Nem vagyok Jehova Tanúja, szal félre ne érsd, amit írni fogok. Hát, itt az a helyzet tudod, hogy a görög eredetiben nincs vessző. Ahhoz, hogy meg tudjuk hová kell kitenni a veszőt, figyelembe kell venni a bibliai szövegösszefüggést. A kereszten a lator nem azt kérte Jézustól, hogy azon a napon legyen vele a paradicsomban, nézd csak a szöveget:
"Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!" (Luk 23,42)
A lator itt visszautalt Dániel könyve próféciáira, miszerint az Isten országa a földi világbirodalmak után áll majd fel (Dán 7,17). Hogy pedig egyébként sem lehetett Jézussal a paradicsomban azon a napon, azt bizonyítja a (János 20,17), amelyben azt mondja Jézus Máriának, hogy "Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz"! Jézus tehát a halála után nem ment felt a mennybe, hanem a földön maradt öntudatlan állapotban várva a feltámadást, amelyről ugyancsak Dániel könyve beszél (Dán 12,13).
A szövegösszefüggést figyelemebvéve a "ma" után kell kitenni a vesszőt. Így Jézus mondatának értelme ez lehetett: "Bizony mondom néked ma (Ma, azon a napon, amelyen meghozza az áldozatot, és elfogadta a lator megváltójának), velem leszel a paradicsomban (Akkor, amikor visszajön másodszorra a földi világbirodalmak után)
Köszönjük szépen az előttem szólóknak a válaszokat,
azért jó látni, hogy nem csak Jehova Tanúi értelmezik "egyedi módon" az írások némelyikét.
Kedves Kérdező.
hogyan lehetett azon a napon a lator Jézussal a "paradicsomban", amikor maga Jézus is 3 napig halott volt, és a paradicsom a mai napig sem jött még el?Jézus a földre vonatkozóan még nem állította fel mai napig sem az országátt, vagy a királyságát, akkor azon a napon hogyan lehetett volna ez?
Kedves Kérdező,
Olyan harag és gyűlölet van benned, hogy a vers értelmét soha nem gondoltad át, az össze függéseket bele véve.
S mivel rosszul tanították neked, ezért azok ellen fordulsz, akik jól látják az értelmét ennek,
bár mindenki tévedhet, mert senki nem tökéletes, de ha erre rájön akkor lássa be és javítsa ki, s nem gyűlöletet kell szítani, hanem szeretettel felhívni egy tévedésre a figyelmet.
Mi lett volna ha Jézus amikor az apostolai félre értették, vagy nem értették meg Őt akkor neki állt volna így ilyen stílusban beszélni velük, hogy meggyőzze Őket?
Jézus szelídséggel tanította az ellenszegülőket, mert a sértegetésekkel nem épen "keresztényi" magatartást, vagy utánzásra méltó példát mutatott volna.
Ahhoz képest, hogy a "szeressük egymást" nevet használod, az ellenkezőjét írod a nevednek.
Mert a Tanúk nem tologatják a vesszőket, és ebben az estben is alapos kutatás után tették oda ahova való, így Te is hozzá járulsz a neved ellenére a piszkálódáshoz, és az ellenségeskedéshez.
Kedves Kérdező
A 144.000 kiválasztott, csak az lehet aki megfelel a bibliában leírt elvárásoknak.
A Lator nem volt Keresztény, vele nem lett szövetség megkötve, része volt a világnak, és nem próbáltatott meg a hitéért soha, de ez csak egy része annak aminek egy felkent kereszténynek meg kell felelni a biblia szerint, és ezt a biblia írja nem a Tanúk találták ki, Ők csak alkalmazzák, és megmutatják másoknak is,
S ezt ellehet fogadni vagy el lehet utasítani.
Én sem állok itt becsmérlő kérdéseket feltenni különböző egyházi tanítások ellen, mert nem az Én feladatom ítélkezni, erre a Teremtő jogosult.
s azzal hogy Földi reménységű, vagy a földön fogja Jézus királyságát élvezni, ugyan milyen ítéletet tükröz ez?
Hogy nem lesz király Jézus mellett?
Én sem leszek az.
De ha méltónak tart arra hogy a Földön élhetek az Ő országában az nem ítélet, hanem akkora jutalom amelynél nagyobbat nem is kívánok
Szeressük egymást válasza:
Elsősorban a pokol tagadása miatt tologatják ide-oda a vesszőt. :-D
--------
érdekes, te a poklot érted a paradicsom szó alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!