Hogy gondoljátok, Isten a keresztény egyházakat meg fogja jutalmazni ezért?
A kereszténység egyházai jótékonysági szervezeteket támogatnak, segítenek a szegényeknek, kórházakat, iskolákat építenek, és sok mást is tesznek.
Szerintetek Isten ezzel a feladattal bizta meg a kereszténység egyházait?
kedves utolso válaszoló!
Mint ki is felyezted, ez a bibliavers nagyonis ráillik a katolikus egyházra!
"Jézus figyelmeztetett ennek veszélyeire. Jézus Krisztus figyelmeztetett, hogy sokan lesznek, akik a követőinek mondják majd magukat, de valójában nem azok. Sőt, némelyek ezt fogják mondani neki: „Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát?” (Máté 7:22, ÚRB). Jézus viszont megmondta, hogy nem ismeri el őket a követőinek (Máté 7:23) "
Ebből is látszik, hogy a prófétálás semmit sem önmagában.
Javaslom elolvasni (szeretet himnusz):
Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele » 13. fejezet
Mit parancsolt Jézus?
Ezt:
A János írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet
12
Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.
13
Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.
Kedves Kérdező !
Nem tudom milyen a vallásod. Pont nem a Katolikus egyházra gondoltam, hanem a Jehova Tanúi gyülekezetre.
Ugyanis ők minden más vallást egyházat hamis prófétának mondanak. Ellenben az Ő hittük vallásuk 100 éves Katolikus vallás pedig 2000 éves.
"A (római) katolikus egyház[1] (latinul: ecclesia catholica) a világ legnagyobb keresztény közössége. A katolikus egyház a 2000 éves történelmi létével a világ legősibb fennmaradt intézménye"
forrás : [link]
Ezzel azt akartam kifejezni hogy egy 2000 éve fent álló Egyházat nem lehet egyszerűen hamis prófétáknak nevezni. (én ateista létemre ) is őket mondanám hamis prófétáknak.
Mégpedig ezért.
"A Jehova Tanúi egyház létrejöttének gyökerei a 19. századi amerikai millerita mozgalomig nyúlnak vissza. Első vezetője Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő. Miután 1844-ben William Miller prédikátor világvége-próféciái nem teljesedtek be, a Krisztus visszajövetelét váró tömegek nagy kiábrándulásához és az adventizmus több csoportra szakadásához vezetett. "
forrás: [link]
Más szóval egy csalódott tömegből alakult az egész vallásuk. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!