Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi visz rá titeket, hívő...

Mi visz rá titeket, hívő embereket, hogy egy olyan emberrel beszélgessetek, higgyetek, akit még soha az életben nem láttatok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 14:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Megint mások a véletlennek és vannak akik meg se nevezik, mert úgy gondolják nincs értelme megfogalmazni, elnevezni.
2009. nov. 19. 15:41
 22/30 anonim ***** válasza:
nekem is rossz a szívem. de én mióta imádkozok azóta csak balszerencse történik velem. ill. a szívem sem javult. sőt... szóval... és nem hiszek! (de azért mondom minden este egy összedobott imát)
2009. nov. 19. 15:42
 23/30 anonim ***** válasza:
És a sors létezésére mi a bizonyíték? Látod? Hallod? Beszélni gondolom azért nem beszélsz hozzá :D Mert ugye, ha Isten csak akkor van, ha látjuk... akkor sors is :d
2009. nov. 19. 15:42
 24/30 anonim ***** válasza:
Sokszor nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi szeretnénk, akár egy betegség, stb. . De ettől még Isten nem rossz, nem büntet minket.
2009. nov. 19. 15:44
 25/30 A kérdező kommentje:
lehet téged nem büntet, de ha tényleg van akkor engem szinte korbáccsal ver, annyi fájdalmat és rosszat kaptam már az élettől
2009. nov. 19. 15:50
 26/30 anonim ***** válasza:
Nekem sem könnyű az életem, azt elhiheted. De talán ez a hitet "tesztje", h. képes vagy e ilyen helyzetben is hinni.
2009. nov. 19. 15:56
 27/30 A kérdező kommentje:

Na mindegy, hagyjuk, sohasem fogom a vallásos emberek gondolkozását megérteni!

Köszönöm a válaszokat!

2009. nov. 19. 15:58
 28/30 anonim ***** válasza:
Olvasd el Jób könyvét az ószövetségből :) nah őt aztán tényleg verte az Isten... amugy meg sokszor van az, hogy történik veled valami rossz de késöbb rájössz h az a rossz is a javadat szolgálta, és Istennek köszönheted azt a jót/rosszat
2009. nov. 19. 19:19
 29/30 anonim ***** válasza:

érdekes, hogy még senki sem említette a legkézenfekvőbb tévedésedet. szó sincs róla, hogy akármilyen emberrel beszélgetnének, vagy emberben hinnének. természetesen egy emberről akkor se hiszed el, hogy létezik, vagy létezett, ha a könyvek írnak róla, csak ha találkozol vele.

de itt nem emberről van szó, hanem Istenről, aki meg az Istennel beszél, az önmagával beszél, a külső énje a belsővel, ez mélypszichológia.

2009. nov. 19. 19:51
 30/30 anonim ***** válasza:

tehát a kérdés két részből áll, ha jól értem;

1. miért beszélnek hívő emberek olyanokkal, akit még soha nem láttak? -- szerintem ezt mások is megteszik, pl.: fiú meg(le-)szólít egy lányt, beszélgetni kezd vele, két kórházi ágyon fekvő ember beszélgetésbe elegyedik, stb. --semmi különöset nem látok ebben, nem értem, miért kérdezed!

2. miért hisztek egy olyan emberrel, akit még soha nem láttatok? -- először is a kérdés nyelvtanilag nem helyes, így érthetetlen, de (gondolom) azt akartad kérdezni, hogy egy olyan emberben?! -- én pl. soha nem láttam az ükapámat, még fényképen sem, (asszem akkor még nem is volt fényképezés) ,mégis hiszek benne, hiszen itt van rá a bizonyíték; én! meg még rengeteg ember létezésében hiszek, akit még soha nem láttam, pl; reklámbedobó ember, APEH igazgatója, Móricz Zsigmond, (már elhunyt) Shakira menedzsere, stb. -- szintén furcsa, érthetetlen számomra, miért érdekelnek téged azok az emberek, akik előbb felsoroltakban hisznek?

2009. nov. 26. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!