Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi visz rá titeket, hívő...

Mi visz rá titeket, hívő embereket, hogy egy olyan emberrel beszélgessetek, higgyetek, akit még soha az életben nem láttatok?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 14:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy a vallást gyakran összetévesztik a hittel. Attól,hogy valaki hisz Istenben,nem kell feltétlenül vallásosnak lennie. Például Én hiszek egy felsőbb hatalomban,holott az egyházat elutasítom,rendszerével és szabályaival nem értek egyet.

A kérdésed persze nem erre vonatkozik,csak a hangsúlyból(már ha van ilyen írott formában)azt veszem ki,hogy a hívő ember alatt egy rózsafüzér-morzsoló, hangosan imádkozó,tömjén-szagú, enyhén csökkent szellemi képességű,vallásos embert értesz. Ha mégsem,akkor elnézést.

Amúgy tényleg muszáj hinni valamiben,különben nem sok értelme van a földi létünknek. Megnyugtató a tudat,hogy valami hatalmas,tőlünk sokkal bölcsebb és "fenségesebb" dolog részei vagyunk,ez olyan..biztonságos. Ennyi erővel-hogy "nem láttuk még"-az UFO-hívőket is megkérdezhetnéd. Az sem racionálisabb,mint Istenben hinni. 18/L

2009. nov. 19. 15:28
 12/30 A kérdező kommentje:
én is úgy születtem
2009. nov. 19. 15:28
 13/30 anonim válasza:
15:20-teljesen egyet ertek az elottem szoloval:)es orulok neki hogy van aki igy gondolkozik:D
2009. nov. 19. 15:29
 14/30 anonim ***** válasza:

Hát én nem hiszem, h a majmoktól származunk... :D

és ugye minél bonyolultabb valami annál kevésbé valószínűbb, h magától jöjjön létre..

2009. nov. 19. 15:29
 15/30 anonim ***** válasza:
Nem neked, hanem nekem vannak bajok a szívemmel.
2009. nov. 19. 15:30
 16/30 A kérdező kommentje:

(de mondom, hogy az én szívem sem egészséges)

Amúgy szerintem meg igen minket embereket nem isten, meg holmi képzeletbeli lény irányít, hanem a sors.

2009. nov. 19. 15:32
 17/30 anonim ***** válasza:
Az eszedbe se jutott, hogy amit mások istennek, te a Sorsnak nevezed?
2009. nov. 19. 15:38
 18/30 anonim válasza:

Igen,elhiszem hogy van valami baja a szivednek,de aki egeszseges annak is van gondja...es ez meg nem azt jelenti hogy Isten a hibas...o hagyja hogy zajlodjon az elet(en igy latom a dolgokat)persze a sorsnak is van szerepe de azt is iranyitja valaki...nekem naaagyon tetszett amit a 15:25os szemely irt...gondolj bele

15:20-nah jo a nevem:)):P

2009. nov. 19. 15:39
 19/30 anonim ***** válasza:
Olyan meg nincs, h. sors, vagy hogy teszel különbséget közöttük? Szerintem a sors inkább kevésbé hihető dolog, mint Isten. Egyébként ha az ember tényleg a majmokból fejlődött ki, és volt ősrobbanás stb., ahogy ezt a tudósok magyarázzák én elfogadom. A kérdés mindösszesen csak az, h. oké de ki indította el a fejlődés folyamatait?
2009. nov. 19. 15:39
 20/30 A kérdező kommentje:
hát nálam isten k.ur.v.ra nem egyenlő a sorssal
2009. nov. 19. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!