A zsidók hogyan imádkoznak?
Legfontosabb imájuk a Smá Jiszraél (Halljad Izrael), amelynek szövegét megtalálod az Ótestamentumban, Mózes ötödik könyvének hatodik fejezetében.
Hogy hogyan mondják, arról olvasd el ezt a cikket:
sur!!
1-es!!ulj le fiam hulye vagy!
------------------------------------------------
shema Israel Adoshem eoikeinu Adoshem echaD!
-(baruch shemkevod malkhuto leolam v'eD!)-
-v'avta et Adoshem,eloekha,uvkol nafsekha,uvkol meodekha,v'ayou l'totafot ben enekha...
Ők pl jó Istenhez, nem hamishoz, és elég szorgalmasan.
Ez látszik az országukon is, az életvidám lelkületükön is.
Igaz a Messiást még várják, mert nem ismerték fel a jó buszt, még a megállóban nézik a menetrendet, de majd jön értük a következő, amire mi már fel is fogunk szállni, ők meg csak néznek majd, de utána már értük is jön.
6/6!
nem azt a messiast amire te gondolsz!!
a szo -(eredeti formajaban)-"maschiah" csupan egy anagramm ami egyt uralkodoi cim!!minden kiralyunknak volt ilyen mellekneve is!!
a szo maschiah literalment,;-"es felkene szent olajjal az UR az Israel kiralyava"-jelenti!!semmi mast!!
a szabaditot az ur "foltamasztja" es nem elkuldi!!
es mivel a szoveg ismlert jo 1500 evvel yeshua elottrol, igy 1000% biztos hogy nem rola van szo benne!
Szervusz
Úgy, mint minden átlagos ember. Az ima, az Istenhez intézett kérés, hála, köszönet. Attól függően, hogy milyen helyzetben van az ember.
Dánielről, például, a hithű zsidó férfiről ezt írja a Biblia:
Dániel 9:20-23 "Még beszéltem, imádkoztam, és megvallottam bűnömet, valamint népemnek, Izraelnek a bűnét, és könyörögtem Jehova, a mi Istenünk kegyéért Istenem szent hegye érdekében.."
Jézus gyönyörű imája a Jénos 17 fejezetében olvasható.
Vagy Salamon imája, amely a 2Krónika 6:14-42 verseiben olvashatod.
Üdvozlettel.
Kérdező, azt írod, nem találod. Mózes 5. könyve, 6. rész, (nem 6. bekezdés). A 6. rész címe ez: "Intések az úrnak egyedüli imádására és szeretetére" A cím után jönnek az intések 25 pontba szedve.
Megtaláltad már?
sefer hamisha v''moishe-(mozes ot konyve)=TORAH!
keresd az inteseket pl,;- misne Torah !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!