Kedves betért zsidók titeket hogy fogadtak?
Szia
Ha vallásos értelemben kérdezed (nem derül ki a kérdésedből), ír a Biblia arról, hogy sok zsidó pap, akik odafigyeltek a keresztény tanításra, sokan megtértek. Természetesen, ezeket a megtért zsidókat nagy szeretettel fogadták.
"Cselekedetek 6:7
Ennélfogva az Isten szava tovább növekedett, és a tanítványok száma igencsak sokasodott Jeruzsálemben, és a papoknak nagy sokasága kezdett engedelmeskedni a hitnek."
Erre gondoltál?
KZita!
Nem MEGtérésről, hanem BEtérésről van szó.
Vagyis olyan emberekről, akik felvették a zsidó vallást!
Tehát NEM MEGtért keresztények, hanem zsidók lettek.
Szövegértésből hányas voltál? :)
Hát ezt én sem tudtam. szóval a zsidó vallásba betérnek az emberek, a kereszténybe viszont aki betér, az megtér. :D
Egyre okosabb leszek én is itt a Gyk-n. :))
Érdekes, csak olyanok válaszoltak, akik nem tartoznak a megszólítottak közé. Én sem, mert gyárilag. :)
A közösségekben, ahol elõfordulok, a többség persze gyárilag, a felnõttek között sok a MEGTÉRT - ez nálunk azt jelenti, h nem volt vallásos, esetleg felvett más vallást, majd megtért.
Tudom, hogy itt is, ott is vannak betértek, de tleg nem tudom, hogy kik azok. Egyszerûen nincs semmi különbség. ( Illetve, vannak, akikrõl tom, h nem gyárilag, róluk viszont azt nem tom, már betértek, v még folyamatban. Viszont velük sem viselkedünk másképp, se én, se a többiek. Néha talán onnan tudni, ki a betért, h többet tud, mert, ugye, aki gyárilag, az akkor is zsidó, ha semmit nem tud, viszont a betéréshez sok mindent meg kell tanuln. :) )
A muszlimok nemtom hogy mondják, többnyire azt hallani, olvasni, h "felvette a muszlim vallást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!