Lehetek zsidó? 14 éves srác vagyok. A nagyapám zsidó, és mióta megtudtam zsidónak vallom magam. Tudom, hogy csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó, és a magyar törvények elfogadják azokat akik annak vallják magukat de a zsidók nem.
Másban?????
Ja hogy te ennyire nem vagy tisztában a hittel kapcsolatban.
Egy az Isten. A tiéd és az enyém ugyanaz. Csak hogy a zsidók le vannak ragadva a hatszáznemtudommennyi mózesi törvénynél (bizony, a fütykösöd bánni fogja) és megölték Jézust, addig a keresztények elfogadták Jézus véráldozatát.
Titeket a törvény alapján fog Isten megítélni, ha nem tartasz meg egyet is, akkor neked véged. Nekem viszont Jézus vére által kegyelmem van.
Legalább az alapoknak járnál utána.
>egyszerűen másban szeretnék hinni
Na és pontosan mi az?
Szerintem erről a zsidó ismerősödet kellene kérdezni. Vagy kérd meg, vigyen el egy rabbihoz, és ő még jobb választ fog adni.
(Amúgy a hit nem úgy működik, hogy valamiben "szeretnél hinni". Ezt nem elég akarni.)
A magyar világi törvények vajmi keveset foglalkoznak a vallásoddal, vagy azzal hogy hányszor változtatod meg.
Úgyhogy csak azon az egyházon múlik, hogy felvesz/befogad-e a tagjai közé.
Biztos vannak előnyei, de ha a csaló-hazug-álszent dolgok zavarnak, akkor semilyen vallásban vagy csoportban sem fogod megtalálni amit keresel, mert mindenhol vannak ilyen emberek. Sőt, hadd ne mondjam, hogy az izraelita vallásúakról mit tart a közvélemény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!