Lehetek zsidó? 14 éves srác vagyok. A nagyapám zsidó, és mióta megtudtam zsidónak vallom magam. Tudom, hogy csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó, és a magyar törvények elfogadják azokat akik annak vallják magukat de a zsidók nem.
Kedves kérdező
Ne foglalkozz a buta, Anti szemita kommentekkel.
Kérdezz egy rabbit ő biztos hogy segíteni fog. Ismerek nagyon sok betért zsidót páran belőlük kb. 17, 18 évesek. Ha te hiszel az 1 Istenben es képes vagy bátran es büszkén átvenni a zsido vallást es a zsido népbe tartozni akkor nincs akadály, az akarat előtt semmi nem áll!!!
Nézz utánna, lehet hogy anyai ágon zsido
Vagy akkor nincs probléma.
Szeretettel elfogadnunk a nagy családba.
"Bruchim habaim"-" Isten hozott haza testvér"
Isten veled, minden jót.
Én full "keresztyén" vagyok, de szerintem cool zsidónak lenni manapság, én most a népszámláláson zsidónak vallottam magam. Igaz nem lennék jó zsidó, mert eléggé csóró vagyok, de szerintem ettől még menő zsidónak lenni :)
A zsidók gazdagok, tanultak, legtöbbjük diplomás, jó kajákat esznek, sokan közülük vezető pozícióban vannak, sokan kapnak holokauszt támogatást is. És hát ugye a rabbi öltözék az elég jó :) Szóval szerintem bátran vállaljátok a zsidóságotokat. Ezzel semmi gond nincs, max az antiszemitáknak nem tetszik ez, de ilyenek véleményére én nem adnék.
A másik eset, ha valaki zsidó, és keresztyénnek vallja magát. Lásd: Jákob Péter volt Jobbikos figura. Ő azt hiszi, hogy jobb keresztyénnek lenni, mint zsidónak... Hmmm vicces :D Elég nagy tévedésben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!