Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek zsidó? 14 éves srác...

Egyfiú12 kérdése:

Lehetek zsidó? 14 éves srác vagyok. A nagyapám zsidó, és mióta megtudtam zsidónak vallom magam. Tudom, hogy csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó, és a magyar törvények elfogadják azokat akik annak vallják magukat de a zsidók nem.

Figyelt kérdés
De beszéltem az egyik zsidó ismerősömmel erről,hogy tudom hogy apai ágon zsidók vagyunk és hogy én nem lehetek zsidó.Ő azt mondta,hogy ez nem számít,meghogy segít nekem.Akkor én valhatom a judaizmust??
2013. júl. 25. 10:59
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
Gyere velunk varunk a Hitgyulibe es megtanitunk a tisztesseges, becsuletes zsido eletre
2013. dec. 8. 00:19
 32/36 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Ne foglalkozz a buta, Anti szemita kommentekkel.

Kérdezz egy rabbit ő biztos hogy segíteni fog. Ismerek nagyon sok betért zsidót páran belőlük kb. 17, 18 évesek. Ha te hiszel az 1 Istenben es képes vagy bátran es büszkén átvenni a zsido vallást es a zsido népbe tartozni akkor nincs akadály, az akarat előtt semmi nem áll!!!

Nézz utánna, lehet hogy anyai ágon zsido

2014. máj. 12. 21:09
 33/36 anonim ***** válasza:

Vagy akkor nincs probléma.

Szeretettel elfogadnunk a nagy családba.

"Bruchim habaim"-" Isten hozott haza testvér"

Isten veled, minden jót.

2014. máj. 12. 21:15
 34/36 anonim válasza:
Takarodjatok az országunkból mocsok zsidók,mindennek ti vagytok az okozója,kezdjük ott,hogy ti öltétek meg Jézus Krisztust urunkat aki keresztény volt,ti csesztétek és most is cseszitek el a világot :(
2014. aug. 13. 11:26
 35/36 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Jézus a zsidók szemében áruló volt. Jézus akarta áttéríteni a zsidókat a keresztény hitre és amúgy nem a zsidók ölték meg Jézust,hanem a Rómaiak csak zsidó kézről került Jézus a Rómaiékra. Amúgy meg,ha Jézus nem halt volna meg a kereszten nem következett volna be a megváltás azaz Jézus nem bocsátotta volna meg a buta bűneidet.
2014. dec. 31. 02:02
 36/36 anonim ***** válasza:

Én full "keresztyén" vagyok, de szerintem cool zsidónak lenni manapság, én most a népszámláláson zsidónak vallottam magam. Igaz nem lennék jó zsidó, mert eléggé csóró vagyok, de szerintem ettől még menő zsidónak lenni :)

A zsidók gazdagok, tanultak, legtöbbjük diplomás, jó kajákat esznek, sokan közülük vezető pozícióban vannak, sokan kapnak holokauszt támogatást is. És hát ugye a rabbi öltözék az elég jó :) Szóval szerintem bátran vállaljátok a zsidóságotokat. Ezzel semmi gond nincs, max az antiszemitáknak nem tetszik ez, de ilyenek véleményére én nem adnék.

A másik eset, ha valaki zsidó, és keresztyénnek vallja magát. Lásd: Jákob Péter volt Jobbikos figura. Ő azt hiszi, hogy jobb keresztyénnek lenni, mint zsidónak... Hmmm vicces :D Elég nagy tévedésben van.

2022. okt. 25. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!