Lehetek zsidó? 14 éves srác vagyok. A nagyapám zsidó, és mióta megtudtam zsidónak vallom magam. Tudom, hogy csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó, és a magyar törvények elfogadják azokat akik annak vallják magukat de a zsidók nem.
Volt. És ez a kulcs szó. Nem maradtak azok.
Kérdező: hit nélkül akarsz vallást felvenni? És még te csalózol, meg hazugozol le minket? Undorító.
"Volt. És ez a kulcs szó. Nem maradtak azok."
Szerintem azért volt használva múlt idő, mert már meghalt.
Az egyetlen undorító személy itt te vagy.
"A vallás csak elbutít. Ha kinyitnád a szemed tudnád hogy nincs olyan hogy isten meg ilyen baromságok."
Jó tudni, hogy az elmúlt évszázadok tudósai mind hülyék voltak. Továbbá pedig én is, annak ellenére, hogy csillagász vagyok, és többet tudok az egész teremtésről, mint amit te a NatGeo-ból tanultál.
14-es!
Idéznék valamit:"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!" Ha Te megengedted magadnak hogy figyelmen kívül hagyod, akkor Én is megteszem.
Miből gondolod hogy nézek egyáltalán TV-t? Ismersz? Nem. Na akkor? Utálom a TV-t és a hívőket is. Olyanban hisznek amit soha a büdös életben nem fognak bebizonyítani hogy létezik.
13-as: ha neked az a természetes, hogy valaki hit nélkül legyen vallásos, mint ahogy ez a 14 éves gyerek is készül tenni, akkor örülök, hogy nem ismerlek, mert emberileg egy nulla vagy a kérdezővel együtt. De vigasztaljon a tudat, hogy ha már eszed nem sok, erkölcs azért ragadhat majd rád az évek alatt, ha már a szüleidnek nem sikerült ezt megtanítani neked.
A voltak pedig azt jelenti voltak. Pál már életében is múlt időben beszélt a zsidó farizeusságáról, Jézus pedig sosem mondta, hogy ő mindig zsidó is marad, sőt azt sem, hogy ő a zsidó vallást követi, csak épp zsidó származású az anyja, apja, akik utána ugyanúgy keresztények lettek.
Ő azért jött, hogy megváltson mindenkit, ellenben a zsidók a mai napig nem ismerik el Jézust megváltónak, de ez a siheder, meg a többi még ezt sem tudja. Biztos azt hiszi menő dolog zsidónak lenni, de még a szó jelentésével sincs tisztában.
"ha neked az a természetes, hogy valaki hit nélkül legyen vallásos"
Szánalmas vagy.
Tisztelt 17-es!!
Van hittem és hiszek Istenben.Járok hittanórákra és most juttotam el arra a szintre hogy más közösséghez szeretnék tartozni.Merem feltételezni hogy alapozotabb teológiai tudásom van mint neked vagy a többi jóindulatunak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!