Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek zsidó? 14 éves srác...

Egyfiú12 kérdése:

Lehetek zsidó? 14 éves srác vagyok. A nagyapám zsidó, és mióta megtudtam zsidónak vallom magam. Tudom, hogy csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó, és a magyar törvények elfogadják azokat akik annak vallják magukat de a zsidók nem.

Figyelt kérdés
De beszéltem az egyik zsidó ismerősömmel erről,hogy tudom hogy apai ágon zsidók vagyunk és hogy én nem lehetek zsidó.Ő azt mondta,hogy ez nem számít,meghogy segít nekem.Akkor én valhatom a judaizmust??
2013. júl. 25. 10:59
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy rabbit. Könnyebben el fognak fogadni zsidó felmenőkkel. Akár be is térhetsz.
2013. júl. 25. 18:34
 22/36 Hazardteam ***** válasza:
Ha budapesti vagy, menj el a síp utcai zsidó hitközségbe és mondd el mi a helyzet. NEM ilyen nyomorék válaszokat (tisztelet a kivételeknek) fogsz kapni. Ha nem budapesti vagy, akkor is hívd fel őket és kérdezd meg a lakóhelyed közelében hová menj ez ügyben és kivel tudsz beszélni.
2013. júl. 26. 04:55
 23/36 anonim ***** válasza:
53%
"És kérlek, ne hidd, hogy az összes keresztény ilyen:((" - még csak át akar térni, de már elnézést kell tőle kérni a saját véleménye miatt?
2013. júl. 26. 08:22
 24/36 anonim válasza:
32%

"A fütykösöd fogja bánni", mi? A ti fütykösötök fogja bánni, amikor majd esetlegesen hímvessző rákban fogtok szenvedni, vagy a veletek nemi életet élő nők kapnak méhnyakrákot! Egyet értek veled, kérdező, nekem sem volt jó tapasztalatom keresztényekkel (és még enyhén fejeztem ki magam), lehet, hogy van köztük normális, de én még nem találkoztam olyannal.

A kérdésedre válaszolva: ha jársz hittanórára egyszerű a dolgod. Jóllehet, a betérés (előkészülete) eltarthat akár egy évig is, de ha ezt akarod ne kérd ki vadidegenek véleményét, hanem tedd.

2013. júl. 26. 23:10
 25/36 anonim ***** válasza:
36%

>"A ti fütykösötök fogja bánni, amikor majd esetlegesen hímvessző rákban fogtok szenvedni, vagy a veletek nemi életet élő nők kapnak méhnyakrákot!"

Marha.

2013. júl. 26. 23:26
 26/36 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdezõ!

Igen, lehetsz, bár jól tudod, a születés jogán a zsidó vallási jog, a halacha szerint csak az a zsidó akinek édesanyja zsidó. ( Ezt a Tóra, tehát maga I-ten mondja így, 5Móz 7:3 - 4 -bõl vezetik le, kissé bonyolult és hosszú, itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4.. részletesen leírtam. )

Akinek nem, az úgy lesz zsidó, hogy BETÉR.

Errõl elõször is azt kell tudni, hogy, ha engedékenyebbb közösségnél történt a betérés, pl Magyarországon neológ, nyugaton konzervatív, azt a szigorúbb, az ortodox közösség nem fogadja el, fordítva viszont igen.

Tehát ortodoxoknák kell érdeklõdni. Ilyenek Magyarországon:

1) Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség - [link] - sajnos a rabbi és az elnök neve már elavult, nem is tudom, van-e új rabbi. A telefon és a cím viszont változatlan.

2) Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség - [link] - itt a "kontakt" menüpont alatt találod az elérhetõséget, ahol pontos választ fogsz kapni.

( én azért nem tudom pontosan, mert nálam ez gyárilagos, tehát sohasem érintett, viszont nem vok rabbi, hogy hivatalból tudnom kéne. Annyir azonban tudok, hogy valóban nem egy - két nap, a rabbinak háromszor el KELL utasítania. Ez azért van, hogy legyen idõ meggondolni, az illetõ valóban nyakába akarja-e venni a córeszt :D Az is igaz, hogy a fiúknak, férfiaknak körül kell metélkedni, ez azonban csak a végén következik, ha már csak ez hiányzik és egyáltalán nem kell félni tõle, helyi érzéstelenítéssel csinálják, ismerek olyat, aki 30 évesen csináltatta és aznap délután már dolgozott. Szóval nem nagy ügy, bár amíg teljesen ( csajozókészre :D ) begyógyul, az 2 - 3 hét, de semmi másban nem zavar addig sem. Sokkal több macera a kóserság és az imák megtanulása. Nameg a lényeg, amit egy történettel lehet kifejezni:

Egyhászid rabbit diákjai megkértek:

— Mester, taníts meg minket Isten szeretetére!

Mire a rabbi elgondolkodva így válaszolt:

— Szeressétek az embereket! )

+++++++++++

"Volt. És ez a kulcs szó. Nem maradtak azok. "

Idézet a Vatican honlapjáról:

"Jesus was and always remained a Jew." ( Magyarul: Jézus zsidó volt és mindig is az maradt. ) A Vatican 1982 március 6-án tartott püspöki konferenciájáról kiadott publikációban, melynek tárgya a Római Katolikus Egyház és a zsidóság, zsidó vallás kapcsolata. - [link] . Ugyanennek lábjegyzete az "Ószövetség" elnevezés használatáról szól, mely szerint "az 'Ó' nem jelenti, hogy korszerûtlen, v elavult. ... forása a Keresztény Kinyilatkoztatásnak "

( Persze, lehet, hogy némelyik válaszoló jobban tudja, mint a Vaticanban konferenciázó püspökök. )

"A vallás csak elbutít. Ha kinyitnád a szemed tudnád hogy nincs olyan hogy isten meg ilyen baromságok."

"Az első korty a természettudomány serlegéből ateistává tesz, de a serleg alján I-ten vár." ( Werner Heisenberg, Nobel-díjas fizikus, a kvantummechanika felfedezéséert kapta )

Az õsrobbanás ( Nagy Bumm, Big Bang ) elméletét az Einstein féle általános relativitáselméletbõl elõször Georges Henri Joseph Édouard Lemaître, a Leuveni (Belgium) Katolikus Egyetem tanára, mellesleg felszentelt katolikus pap vezette le.

Képzeld, ha nem lett volna elbutulva ...

2013. aug. 4. 03:54
 27/36 anonim ***** válasza:
24%
Hülye gyerek! Nem mások válaszait kell boncolgatni. Olvasni nem tanított meg az istened vagy mi? "Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
2013. aug. 4. 13:18
 28/36 anonim ***** válasza:
Utolsó, na pont hogy nem erre valók a lefele és felfele mutató KEZEK, kár, hogy belőled olyan sok van, az előtted szólóból meg kevesebb.
2013. aug. 4. 13:44
 29/36 anonim válasza:
63%

Kedves kérdező, vádaskodni,meg szitkozódni már tudsz sőt emellé még párosul nagyképűség is, tökéletes zsidó leszel, és legyél is, ilyen keresztényre nincs szükség. :)

23:10

Te olyan hülye vagy, hogy a villamos is kikerül!

2013. szept. 25. 23:31
 30/36 anonim ***** válasza:

12:es valaszolo!

-"volt es ez a kulcs szo"

tevedsz!!yeshua zsidokent szuletett,zsidokent elt,es zsidokent halt meg,zsido szokasok szerint temettek el!

tetszik vagy sem,mindegyik tanitvanyat zsidokent temettek el a korabeli zsido temetokben!

---------------------------------------------------------

kerdezo!

ne foglalkozz te az itt mocskolodok baromsagaival fiam!!

zsidonak erzed magad a szived es a lelked melyen?nos akkor te egy nagyon jo zsido is vagy!!

ugyanis a geruth -(beteres)-lenyege ez!!a szivedben de foleg a lelkedben fogadd az URèat istendeul!!

ha minden reggel,delben este,es lefekves elott,csak annyit mondasz igaz hittel,;-" Shema Yisroel Adoshem Eloikeinu Adoshem echaD!-(baruch shemkevod malkhuto leolam va eD!)-"mar ettol te zsido vagy!!

sok sikert kivanok testverem az UR-ban!!

ahogy mi udvozoljuk egymast,neked is egy gadol Salom braha!v'baruh haba adoni!!!

2013. nov. 23. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!