Hogyan jellemeznétek, milyen személy Isten? Mi a véleményetek, miért nem tudják sokan szeretni Öt?
Úgy látom, a legtöbben nem nagyon érzitek közel magatokat Istenhez, nem látjátok szeretetre méltónak, és a legtöbben még a létezésében is kételkedtek!
És meg is értelek titeket! Ezt az Istenképet alakitotta ki bennetek a vallás!
Pedig a Biblia nem ilyennek irja le Istent!
Isten nem kegyetlen
MIT HISZNEK SOKAN?
„Azok lelkei, akik halálos bűn állapotában halnak meg, a halál után azonnal a kárhozatba jutnak, ahol a kárhozat büntetéseit szenvedik, »az örök tüzet«” (A Katolikus Egyház Katekizmusa). Némelyik vallási vezető szerint a pokol az Istentől való teljes elszigeteltség állapota.
MI AZ IGAZSÁG A BIBLIA SZERINT?
„Amely lélek vétkezik, az hal meg” (Ezékiel 18:4). „A halottak semmit sem tudnak” (Prédikátor 9:5). Ha a lélek meghal, és nem tud semmiről, hogyan szenvedhetne örök tűzben, vagy hogyan érezhetne fájdalmat az Istentől való örök elszigeteltség miatt?
A Bibliában a gyakran pokolnak fordított héber és görög szavak valójában a sírra utalnak, ahol a halottak nyugszanak. Például egy Jézusról szóló próféciát így idéztek: „nem hagyod az én lelkemet a sírban [„pokolban”, Káldi-fordítás, 1865]” (Cselekedetek 2:27, Károli-fordítás). Nyilvánvaló, hogy Jézus nem egy olyan helyen volt, ahol kínozták, vagy ahol nem élvezhette Isten közelségét. Ő a sírban nyugodott.
MIÉRT FONTOS EZT TUDNI?
A kegyetlenség nem teszi vonzóvá számunkra Istent, inkább taszít. „Már kicsi koromtól beszéltek nekem a pokolról – meséli Rocío, aki Mexikóban él. – Annyira rettegtem Istentől, hogy el sem tudtam képzelni, hogy van bármilyen jó tulajdonsága is. Úgy gondoltam rá, mint aki dühös és türelmetlen.”
A Biblia egyértelmű kijelentései Isten ítéleteiről és a halottak állapotáról teljesen megváltoztatták Rocío Istenről alkotott képét. „Nagy kő esett le a szívemről – mondja. – Kezdtem hinni abban, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk, szeret minket, és én is szeretni tudom őt. Olyan, mint egy apa, aki kézen fogja a gyermekeit, és igazán törődik velük” (Ézsaiás 41:13).
Sokan csak a pokoltól való félelem miatt igyekszenek vallásosan élni, de Isten nem szeretné, ha bárki azért szolgálná, mert retteg tőle. Jézus ezt mondta: „szeresd Jehovát, a te Istenedet” (Márk 12:29, 30). És ha felismerjük, hogy Isten nem bánik igazságtalanul az emberekkel, abban is bízni tudunk, hogy a jövőben is igazságosan fog ítélkezni. Mi is teljes bizalommal kijelenthetjük, amit Jób barátja, Elihu mondott: „Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen, és a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!” (Jób 34:10).
Konstantin császár és a katolikusok nagyjai állították össze, aszerint, hogy olyan "kereszténységet" adjanak a népnek, ami segíti őket a hatalmuk megtartásában. Rengeteg tekercs van, amiről mi átlagemberek nem is tudhatunk. Lövésünk sincs mi van benne, pedig a többsége igaz... Vajon miért hagyták ki és örzik a mai napig annyira? Mert ha kiderülne, hogy mi van benne, a teljes igazság, az a mai keresztény felfogást alapjaiban felforgatná. Emellett vannak benne olyan könyvek (pl.: Pál levelei) amik szerintem nem tartoznak bele. Van ahol ezt ő maga is kijelenti (pl.: nem szellemből szólok, ez csak a saját véleményem). Emberi vélemény nem Isten szava! És még vagy 10 ehez hasonló indok...
Szamomra a Biblia a legkevésbé sem hiteles... Nagyon át kell vizsgálni mi az amit az ember tényleg odavalónak talál, és miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!