Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan jellemeznétek, milyen...

Hogyan jellemeznétek, milyen személy Isten? Mi a véleményetek, miért nem tudják sokan szeretni Öt?

Figyelt kérdés

#Isten szeretet #megismerni Istet
2013. nov. 13. 11:41
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Úgy látom, a legtöbben nem nagyon érzitek közel magatokat Istenhez, nem látjátok szeretetre méltónak, és a legtöbben még a létezésében is kételkedtek!

És meg is értelek titeket! Ezt az Istenképet alakitotta ki bennetek a vallás!

Pedig a Biblia nem ilyennek irja le Istent!

2013. nov. 18. 16:37
 12/24 A kérdező kommentje:

Isten nem kegyetlen

MIT HISZNEK SOKAN?

„Azok lelkei, akik halálos bűn állapotában halnak meg, a halál után azonnal a kárhozatba jutnak, ahol a kárhozat büntetéseit szenvedik, »az örök tüzet«” (A Katolikus Egyház Katekizmusa). Némelyik vallási vezető szerint a pokol az Istentől való teljes elszigeteltség állapota.

MI AZ IGAZSÁG A BIBLIA SZERINT?

„Amely lélek vétkezik, az hal meg” (Ezékiel 18:4). „A halottak semmit sem tudnak” (Prédikátor 9:5). Ha a lélek meghal, és nem tud semmiről, hogyan szenvedhetne örök tűzben, vagy hogyan érezhetne fájdalmat az Istentől való örök elszigeteltség miatt?

A Bibliában a gyakran pokolnak fordított héber és görög szavak valójában a sírra utalnak, ahol a halottak nyugszanak. Például egy Jézusról szóló próféciát így idéztek: „nem hagyod az én lelkemet a sírban [„pokolban”, Káldi-fordítás, 1865]” (Cselekedetek 2:27, Károli-fordítás). Nyilvánvaló, hogy Jézus nem egy olyan helyen volt, ahol kínozták, vagy ahol nem élvezhette Isten közelségét. Ő a sírban nyugodott.

MIÉRT FONTOS EZT TUDNI?

A kegyetlenség nem teszi vonzóvá számunkra Istent, inkább taszít. „Már kicsi koromtól beszéltek nekem a pokolról – meséli Rocío, aki Mexikóban él. – Annyira rettegtem Istentől, hogy el sem tudtam képzelni, hogy van bármilyen jó tulajdonsága is. Úgy gondoltam rá, mint aki dühös és türelmetlen.”

A Biblia egyértelmű kijelentései Isten ítéleteiről és a halottak állapotáról teljesen megváltoztatták Rocío Istenről alkotott képét. „Nagy kő esett le a szívemről – mondja. – Kezdtem hinni abban, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk, szeret minket, és én is szeretni tudom őt. Olyan, mint egy apa, aki kézen fogja a gyermekeit, és igazán törődik velük” (Ézsaiás 41:13).

Sokan csak a pokoltól való félelem miatt igyekszenek vallásosan élni, de Isten nem szeretné, ha bárki azért szolgálná, mert retteg tőle. Jézus ezt mondta: „szeresd Jehovát, a te Istenedet” (Márk 12:29, 30). És ha felismerjük, hogy Isten nem bánik igazságtalanul az emberekkel, abban is bízni tudunk, hogy a jövőben is igazságosan fog ítélkezni. Mi is teljes bizalommal kijelenthetjük, amit Jób barátja, Elihu mondott: „Távol legyen az igaz Istentől, hogy gonoszul cselekedjen, és a Mindenhatótól, hogy igazságtalanul járjon el!” (Jób 34:10).

2013. nov. 18. 16:41
 13/24 A kérdező kommentje:
Mi a véleményetek ezekröl a bibliaversekröl?
2013. nov. 18. 16:44
 14/24 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem Isten van, de a Biblia nagy része kamu :)
2013. nov. 18. 19:48
 15/24 A kérdező kommentje:
Mi alapján állitod ezt, hogy kamu?
2013. nov. 18. 20:36
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Konstantin császár és a katolikusok nagyjai állították össze, aszerint, hogy olyan "kereszténységet" adjanak a népnek, ami segíti őket a hatalmuk megtartásában. Rengeteg tekercs van, amiről mi átlagemberek nem is tudhatunk. Lövésünk sincs mi van benne, pedig a többsége igaz... Vajon miért hagyták ki és örzik a mai napig annyira? Mert ha kiderülne, hogy mi van benne, a teljes igazság, az a mai keresztény felfogást alapjaiban felforgatná. Emellett vannak benne olyan könyvek (pl.: Pál levelei) amik szerintem nem tartoznak bele. Van ahol ezt ő maga is kijelenti (pl.: nem szellemből szólok, ez csak a saját véleményem). Emberi vélemény nem Isten szava! És még vagy 10 ehez hasonló indok...

Szamomra a Biblia a legkevésbé sem hiteles... Nagyon át kell vizsgálni mi az amit az ember tényleg odavalónak talál, és miért...

2013. nov. 19. 00:00
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, a kereszténységen belül melyik egyház nézeteit vallod? Persze csak ha publikus... :)
2013. nov. 19. 00:03
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy alaposabban átolvastam amit írtál, leesett :) Jehova tanúja :)
2013. nov. 19. 00:04
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is valószínűbbnek tartom, hogy Isten létezik, de tutira nem olyan formában, mint amilyennek az egyház van a Biblia leírja. Az Ószövetségben zsarnokoskodó, önző személynek írják le aki "jogosan uralkodik". Márpedig Isten nem akar uralkodni, mert "szeretetből van", az ő lényege a szeretet, nemcsak hogy szeret, de ő maga a szeretet. Én így látom, márpedig egy ilyen entitás nem akar uralkodni, nem akar büntetni, nem bátorít arra, hogy zsidókat, muszlimokat, ateistákat és pogányokat ölj vagy akár csak szidj! Ezért van eltévelyedve az egyház és a keresztény emberek 90%-a és ezért nem akarok én közéjük tartozni.
2013. nov. 19. 08:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, azt kifelejtettem, hogy az Újszövetség viszont egész jól megközelíti ezt a szeretet-lény képet: az önmagát teljesen odaadó Jézus szerintem szenzációs lény volt :D Mert végülis a szeretet végső soron önátadás, nem? Feláldozom az időmet, energiámat azért akit szeretek. Hát ő önmagát áldozta fel, ennél többet meg kívánni sem lehet. Én ebben az istenfiúságban nem annyira hiszek, de a gesztus akkor is példaértékű minden élő ember számára.
2013. nov. 19. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!