Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves jehova tanúi. Mi a jó...

Kedves jehova tanúi. Mi a jó nektek abban, hogy más embereket erőszakosan zaklattok? Miért sértitek meg a magánterületemet (telek), azzal hogy amikor be akarom csukni az ajtót, odarakod a lábad, belépsz belöksz stb?

Figyelt kérdés
Ugye tudjátok, hogy ez betörésnek számíthat, de minimum zaklatás. Ennek függvényében 1-3 év börtönbüntetésre is ítélhetnek?

2013. nov. 11. 01:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ és PÉNZ... méghozzá rengeteg. Jehova átlagos Tanúi el sem tudják képzelni, hogy mekkora összegek vannak az őket mozgató nagyvállalatban, a Watchtower társaságban.

A vallás vezetésének örökösei egy milliós létszámú hívőbázist örököltek. Ekkora üzleti potenciált ostobaság lenne hagyni kárba veszni, és bevallani: nem Istentől valók vagyunk, rengeteget tévedtünk, hazudtunk az emberi bölcselkedéseink miatt, elnézést kérünk mindenkitől, lehúzzuk a rolót.

Ti is tudjátok, ha a társulat holnap megírná az Őrtoronyban, hogy 'az ég zöld, a fű kék és a Föld lapos', akkor is maradna a tanúk egy része. Ezt tudva a vezető testületnek édes mindegy, hogy mit tanít, a lényeg, hogy gyarapítsa taglétszámát - és így a vagyonát is. Egy baráti beszélgetés alkalmával pont erről volt szó: Lehet, hogy anno Russell sokat tévedett, de szerintünk őszinte volt és jószándékú, őszintén hitt a tévedéseiben halála napjáig, még akkor is, ha részvénytársaságot alapított az állítólagos egyetlen igaz vallás számára. Rutherfordról és a következő Vezetőkről ez viszont már nem mondható el...

Rájöttek, hogy az ideológiai háttér adott. Bármi legyen is az a nyomdagépek lesznek a legjobb befektetés. Tudjuk, hogy micsoda összegeket ruháztak be az elején és azóta is a nyomdagépekbe. A nagy számok törvénye alapján mindig lesznek olyanok akiket sikerül meggyőzni arról, hogy neki másokat kell meggyőznie arról, hogy azoknak másokat kell meggyőznie arról, hogy azoknak másokat kell meggyőznie arról... egyszerű a képlet.

[link]

2014. jan. 9. 14:03
 52/61 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezt a videot, vajon Katy mit szól hozzá ?

[link]

2014. jan. 9. 14:09
 53/61 anonim ***** válasza:

a vallás a szabályozásról és a manipulálásról szól nagyrészben.akiknek megmondják,hogy kivel,hogyan,mikor kell szeretkezni,mitől kell félni,mitől nem,és ezt be is tartják,azok jó és erkölcsös emberek Isten szemében-persze ez csak duma-a valóság az,hogy jól lehet őket irányítani.

Bizony!

Azokat akikat jól tud irányítani Isten Szelleme, azok az Isten fiai :-) Nevetséges nem gondoljátok ? - parasztvakitás főleg a zántófődi munka vagyis a házalás.

2014. jan. 9. 14:12
 54/61 anonim ***** válasza:

Egy kérdésem lenne, és kérlek őszintén válaszoljatok!!!

Mi van akkor ha tényleg igazuk van Jehova Tanúinak?

Eljön Armageddon és azok élik CSAK túl akik Isten szemében jók.

Mit csinálnátok ha igaz lenne és akkor rájönnétek hogy hát tényleg nekik volt igazuk, ezt nem hiszem el!

Örülnék ha válaszolnátok :)

2014. jan. 10. 08:31
 55/61 anonim ***** válasza:

"Eljön Armageddon és azok élik CSAK túl akik Isten szemében jók. "

Miért, Isten szemében csak egy Jehova Tanúja a jó? Egy egyáltalán nem hívőn nem lehet jó? Másrészt miért pont a Jehova Tanúinak lenne igazuk? Ugyanezt hirdeti más is, hogy majd eljön a végítélet stb. stb.

Ha meg eljön, eljön, úgyse tudok ellene mit tenni. Inkább élem az életem, ahelyett hogy minden nap egy kétes esemény eljövetelére várnék.

2014. jan. 10. 13:32
 56/61 Grielean ***** válasza:

"Mi van akkor ha tényleg igazuk van Jehova Tanúinak?

Mit csinálnátok ha igaz lenne és akkor rájönnétek hogy hát tényleg nekik volt igazuk, ezt nem hiszem el!"

Tudod, az a helyzet, hogy egy olyan Istennel kapcsolatban, aki nem az emberi minőség alapján szelektál, hanem hogy belépett-e valaki a "klubjába", nekem abszolút nem hiányozna, hogy ilyesvalakivel lehessek halálom után.

Annyi biztos, hogy én az életben küzdök a jólétemért, a boldogságomért, mert bármi is az igazság, az csak itt vár engem.

Ugye első helyzetben nincs Isten, halál után vége mindennek, tehát csak itt lehetek boldog. Második helyzetben van Isten, de ezzel a hit alapján minősítéssel én nem tudok egyetérteni, így a másvilágon nem, csak itt lehetek boldog.

Végülis egy jó lehetőség lenne, hogyha létezne másvilág, csak aki ott vár, annak semmi köze nem lenne a keresztény Istenhez. Ha ő az alapján ítélne, hogy milyen ember voltam életemben, nem pedig az alapján, hogy miben hittem vagy milyen szektához tartoztam, akkor ez egyértelműen egy kellemes csalódás lenne. De ez is nyilván csak akkor lesz az, ha nem a sült galambot várva számítok rá, hogy majd halálom után minden jobb lesz, hanem jó emberként élek, saját magam döntése alapján, és majd meglepődöm a "túloldalon" :)

Szóval akárhogy gondolkodok, számomra sokkal jobb, és az egyetlen igaz motiváció az, hogy tudom, bármit is szeretnék, azt itt és most kell megvalósítanom, mert az életben minden véges ;)

2014. jan. 10. 15:38
 57/61 anonim ***** válasza:

"Miért, Isten szemében csak egy Jehova Tanúja a jó? Egy egyáltalán nem hívőn nem lehet jó? Másrészt miért pont a Jehova Tanúinak lenne igazuk?"

Nem azt mondtam! csak azt hogy Jehova Tanúinál vannak elvárások(ne paráználkodj stb), kötelezettségek (prédikálás stb) amit más vallás tagjai nem csinálnak.

Tegyük fel hogy ezt szeretné Isten, azt amit Jehova Tanúi többé kevésbé meg is csinálnak.

Hogy lenne elfogadható Isten szemében az az ember aki bár becsületes, jólelkű, tiszta szívű, kedves ember mint akár te, de nem azt csinálja amit Isten szeretne?

"hanem hogy belépett-e valaki a "klubjába"

Itt nem egy klubról van szó, hanem, hogy Isten amit (szerintünk) elvár mint imádati formát azt kövesd.

Persze, én is Tanú vagyok, nem titkolom, fölösleges :)

Csak kíváncsi vagyok a gondolkodásotokra.

Ami nem szurkálódás akar lenni és ha megsértek valakit akkor bocsánat.

De értitek mit akarok kihozni?

2014. jan. 10. 15:56
 58/61 anonim ***** válasza:

Nézd. Már máshol is írtam, hogy tulképp betartom a tíz parancsolatot kivéve az első hármat, mert nem hiszek Istenben. Ha ez nem elég jó, hogy igyekszem jó ember lenni, akkor bocs, de kösz, nem kérek ebből az Istenből.

Másrészt meg, ha mindenki úgy tenne ahogy a Jehova Tanúi, akkor kinek prédikálnátok?

2014. jan. 10. 21:15
 59/61 anonim ***** válasza:

Isten teremtett meg téged, neki köszönheted az életed.

Ha nem kérsz belőle vagy nem akarsz neki vissza adni valamit akkor az a te dolgod.

Másrészt ha mindenki olyan lenne mint a Tanúk akkor az azért jó lenne, valljuk be.

Vannak köztünk bunkók meg nyomik de nagy átlagban rendes, becsületes emberek vagyunk.

Ja és ha nagyjából mindenki ilyen lenne akkor elértük volna a célunkat, amit Isten akar. :)

2014. jan. 14. 14:16
 60/61 anonim ***** válasza:

Egy kérdésem lenne, és kérlek őszintén válaszoljatok!!!

Mi van akkor ha tényleg igazuk van Jehova Tanúinak?

Mit csinálnátok ha igaz lenne és akkor rájönnétek hogy hát tényleg nekik volt igazuk, ezt nem hiszem el!

Örülnék ha válaszolnátok :)

Kedves kérdező 2014-et írunk. A bibliai történések az ó szövetség időszámitásunk előtt lett irva, az újszövetség Jézus Krisztus születése után, az időt az ő születésétől számitjuk. Armageddon a bibliában mikor volt ? Nem ártana gondolkodni :) Hogy ismétlődhetne meg az az esemény, ami már évezredekkel ezelőtt volt. Időzavar, bár a jehovistáknak nincs idejük ezt tudjuk. Ők megmaradnak gyermeteg 15 éves macsós stilusban, A kettős nyelvezet az ő meggyőződésük, szerintük ez a világ rossz, mindenki megbizhatatlan, még egymásban sem biznak, azért járnak kettessével hogy rögtön feljelenthessék belső felettesüknek ha társuk világiasan normálisan beszélne. Nehogy kitérjen közülük egy sem, mert elveszitenek egy hivőt, vagyis a vezetők a pénzt.Tudok róla, gyógyszertárban dolgozott a nő, férjhez ment a jehovista fiúhoz, otthagyta a munkahelyét, mert ők minden világi rendet, szabályt, hatalmat tagadnak. Nem ezen a világon élnek, agyon vannak pszihologizálva, pszichiátrilizálva.Madzagon rángatott, manipulált bábuk .Engem is akartak győzködni a szines füzeteikkel, meggyőzni arról, hogy a bárány együtt alszik az oroszlánnal, nagy az isten állatkertje, és természetellenes az az oroszlán amelyik együtt alszik a báránnyal. Fiatal házaspár volt, megkérdeztem, mikor születik gyermeketek, azt mondták, minek ? Erre a világra ? Szóba sem állok velük, ez a normális, mert szerintük senki nem az aki nem az ő erőszakos hideg rideg minden érzelmet tagadó mártíromkodós nézetüket vallja. Parasztvakitás ezerrel. Helyettem, miattam ne aggódjon, magamért aggódok én, ő csak törődjön saját magával a gyerekeivel, családjával, és a meggyőződésük szerint rájuk váró világvégével.

2014. jan. 28. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!