Kedves jehova tanúi. Mi a jó nektek abban, hogy más embereket erőszakosan zaklattok? Miért sértitek meg a magánterületemet (telek), azzal hogy amikor be akarom csukni az ajtót, odarakod a lábad, belépsz belöksz stb?
Velem is ezt csinälta anno a ket f.fej j. tanu.
Amikor be akartam csukni az ajtot, odalepett az egyik hoyg halgassam vegig.
Miert nem lehet megerteni azt hogy NEM??????
Vagy ök milyen nyelven ertik ezt???
Kedves Katy Weaver!
Mit is ertessz te ez alatt?
"S olyan ember az Istennek sem kell, akik ilyen hozzá állással vannak a Felebarátaik iránt mint az itt megnyilvánulók között, némelyek. "
Ez egy nagy tevedes. Ha annyira jol ismered Istent akkor tudhatnad azt, hogy Isten minden gyermeket, bunoset es tisztat egyforman es tokeletesen szeret. Tehat ha en ateistanak vallom magam attol engem is Isten mint Teremto ugyanugy szeret mint teged. Remelem nem baj.
En kereszteny vagyok de e vallast se gyakorlok, mert altalaban mindenik felekezet mas dolgokat hisz attol fuggetlen, hogy egy a BIblia.
Negy evet tanultam Biblia ismeretet es egyhaz tortenelmet valamint egyhaz zenet. Jo ismeretem van a BIbliarol de az nagyon nem tetszik, hogy dolgokat ti is elferditetek.
Akarmit irsz te ide, edesanyam a sajat szajaval mondta el, hogy megfenyegettek mikor mondta, hogy kiakar szallni. Ez mifele vallas akkor?
En mindenki donteset tisztelem es vallasat is de azt mar nem nezem el, hogy az ajtonkra jarnak a testverek folyamatosan.
Fennebb mar irtam, hogy apum csendes ember es keruli a vitat de utolag pont o kergette el oket. En nem elek a szuleimmel mar reg de az biztos, hogy ha napjaban lattam volna oket jonni az ajtot ugy vagtam volna rajuk, hogy kiszakadt volna a sarkabol.
Edesanyamat napi renden zaklattak, hivogattak, kemlelodtek, addig, hogy telefonszamokat kellett cserelni. Nagyon szep mit ne mondjak....
Kedves válaszoló.
Jehova Tanúi nem fenyegetnek senkit ha nem akar Isten népéhez menni.
Ez inkább egy meg nem nevezett "vallás" szokása.
s nem kémlelnek ki senkit.
Én magam is elhagytam egy fizikai betegségből fakadó gyengeség miatt Isten népét, De soha nem fenyegettek meg, sőt jöttek, hogy segítséget nyújtsanak, elkeseredettségemben amit Én elutasítottam.
Ezt azóta nagyon bánom, és amikor magamra maradtam, akkor rájöttem, hogy mekkora baromságot követtem el hogy
hátat fordítottam Istennek és a népének.
Az nem fordult meg az elmédben hogy a Testvérek ha mentek is, segítő szándékkal mentek?
Miért kell mindjárt rosszat feltételezni?
Soha de soha nem hallottam még, hogy a Tanúk megfenyegettek volna bárkit is, hogy ne hagyja el a gyülekezetet.
Mert ugyan is aki nem akar itt lenni az szabadon elmehet, Istenre van bízva hogyan dönt felette, mi nem ítélkezhetünk nem kaptunk rá felhatalmazást, hiszen az Isten is szabad akaratot adott abban mindenkinek egyénileg, hogy mit akar kezdeni az életével, Így erre senki nem jogosult, hogy másokat befolyásoljon.
Katy Weaver
Á, nem manipulálsz. Csak azt sugallod, hogy a kérdező hazudik, bárki elmer rólatok mondani valamit, ami rátok nézve nem kedvező, az hazudik.
Ti szerencsétlen, ártatlanok vagytok, tulajdonképpen ti vagytok a szenvedő alanyok. És még mi szégyelljük magunkat, mert kritikával merészeltünk titeket illetni.
Másnak nem lehet igaza, csak nektek?
Nekem edesanyam es edesapam sem hazudik.
O kiakart lepni igaz mar at is keresztelkedett. Nagyon felt elhagyni oket, mert azt mondtak, hogy megatkozzak azokat akik ezt teszik.
Igenis zaklatva volt plane mikor azt mondta tobbet nem megy mert elege van abbol, hogy folyton azt kell tegye amit ok diktalnak. Nem bunozo, hogy lesni kelljen ot. Konkretan azt is elmondta, hogy a boltba is megneztek mit vesz, mindegy gyakorlatilag figyelve volt mindenhol a testverek altal. Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy nem tagja mar. Ne vedd sertesnek, tisztelem a dontesed, vallasod is de az mar nem tetszik, hogy napjaban az ajtonkpn voltak es orakot ultek. Otthon dolog nincs az ilyen embereknek? Edesanyam meg nem szorult ra a napi latogatasokra.
Már ne haragudj de most kimondtál egy olyan szót amit Jehova Tanúi soha nem mondanak,és nem is alkalmaznak
s ez a szó az átkozódás.
Ugyan is ez a szó Démoni sátáni, és az átkozódás nem képezi Jehova Tanúi imádatának a részét. Hanem áldást kell mondani akkor is ha valaki bánt bennünket, vagy rosszat tesz, és sajnálni ha valaki nem akar Isten népéhez tartózni.
s nem mondtam, hogy a szüleid mindenben hazudnak, de most ezzel a válaszoddal határozott tudomást a válaszaidból hogy az egész fel van nagyítva, és kiszínezve.
az átok a Hit gyülekezetének tagjai esetében hangzik el ha elhagyják a gyülekezetet Jehova Tanúi semmi ilyesmit nem mondanak, és nem gyakorolnak, sőt imádkoznak azokért is akik eltévelyedtek.
A másik válaszolónak pedig annyit szeretnék tisztelettel:
Soha de soha nem mondták, vagy állították Jehova tanúi, hogy tökéletesek és hibátlanok, sőt kötelességük a hiányosságokat helytelenségeket beismerni és kijavítani, ha tudatára ébredtek annak.
Ugyan is itt akinek tiszta a lelkiismerete, az őszinte a saját hiányosságával szemben is, és ha véletlen elkövet egy biblia alapelvet sértő dolgot, mint a paráznaság, vagy egyéb hasonlókat, akkor azt nem leplezi hanem szól az erre kijelölt egyéneknek, akik segítenek a szellemi gyógyulásban és a Bűn kiigazításában. Ha nem teszik akkor az illető Armageddonig titkolhatja, de ott Isten előtt már nem.
Ezért nem kell morbid megjegyzéseket tenni olyanokra, akik a saját hibáikat sem kezelik felületesen.
Katy Weaver
Tehat azt mondod, hogy en felnagyitok dolgokat es a szuleim nem mindenben mondanak igazat?
Te azt allitod, hogy az en szuleim hazug emberek? Vagy nem mindenben mondanak igazat? En is szemtanuja voltam dolgoknak. En is hazudok itt akkor?
Az elozo szemelynek igaza volt. Ti tokeletesek vagytok es barki barmit mond itt ugyis nektek van igazatok. Valjon egeszsegetekre. Tovabbi szep napot!
Katy Weaver:
Te meg milyen alapon rágalmazol embereket azzal, hogy hazudnak arról, hogy Jehova tanúi hogyan zaklatták őket? Milyen alapon nevezel másokat lelkiismeret nélkülinek? Olvasd már el miket írtál, gyűlölködés az egész.
"s nem mondtam, hogy a szüleid mindenben hazudnak"
Nem, hanem azt állítottad, hogy ebben a dologban hazudnak. A hazug ember nem olyan, mint a lókötők azokban a bizonyos lovagok-lókötők fejtörőben, hogy mindig hazugságot mondanak. Tehát tény, hogy hazug embereknek nevezted a szüleit, erre nem bocsánatot kérsz, hanem megpróbálsz csúsztatni. Előbb talán a saját lelkiismereteddel kellene törődnöd, mint másokéval.
Te azt nem érted meg, hogy ők semmi illegális vagy káros dolgot nem követtek el feléd, ami vért kívánna.
A másik amit nem vagy képes felfogni, ha 5 Jehova tanúja, nem = összes Jehova tanúja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!