Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi nem bírom megérte...

Jehova tanúi nem bírom megérteni ezt az igeszakaszt. Egyszerűen ketté áll a szürkeállományom is! SEGÍTSÉG! (? )

Figyelt kérdés

Ha Jézus nem Isten, akkor a Mennyei Atya miért nevezi Őt Istennek és Úrnak is?

Zsidókhoz írt levél 1. rész:

6. Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.

7. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,

8. Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálczája a te országodnak pálczája.

9. Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

10. És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek;

2013. nov. 9. 09:41
1 2 3
 21/25 munyamunya ***** válasza:
0%

Kedves névtelen válaszoló!

Az embernek olyan a természete, hogy a legjobban az ellen a feddés ellen tiltakozik, amiről a szíve mélyén jól tudja, hogy igaz. Ha nem írtad volna ezt a sértődött kirohanást, még elment volna a dolog véletlen melléfogásnak, amit próbálsz kimagyarázni. Így most csak egyre rosszabb színben tünteted fel magad, a kínos csúfolódás és burkolt sértegetés elárulja, hogy mennyire felbosszantott egy olyan dolog, amit fél másodperc alatt le lehetett volna zárni egy szimpla 'bocs'-csal, de az egód nem engedi. Ez neked rossz csak.

2013. nov. 12. 17:41
 22/25 anonim ***** válasza:

Értem, ezt nem tudtam... de biztos így van :D

Tehát elmondható, hogy a te folyamatos rugózásod szintén ennek tudható be? Na, mindegy is...

forrás: saját magam

2013. nov. 12. 18:34
 23/25 anonim ***** válasza:
0%
De Jézus Isten. Kedves Kérdező a Biblia arról beszél, hogy Mózes Istenné tétetett a fáraó előtt, mivel a Mindenható felruházta emberfeletti képességekkel. (2 Mózes 7:1) De A Mindenható Isten, a Teremtő csak egy van.
2013. nov. 15. 19:09
 24/25 anonim ***** válasza:
50%
az Ur Jezus is Isten az Atyaval egyenlo es a Szentlelekkel
2014. nov. 20. 21:24
 25/25 anonim ***** válasza:

MI AZ IGAZSÁG A BIBLIA SZERINT?

Jézus, Isten Fia, soha nem állította, hogy egyenlő vagy egylényegű lenne az Atyjával. Sőt, így fogalmazott: „elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam” (János 14:28). Ezt is mondta az egyik követőjének: „Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez” (János 20:17).

Továbbá a szentlélek, vagyis a szent szellem nem egy személy. A korai keresztények „beteltek szent szellemmel”, és Jehova ezt mondta: „kitöltök az én szellememből mindenfajta testre” (Cselekedetek 2:1–4, 17). A szent szellem nem egy háromszemélyű istenség része, hanem Isten tevékeny ereje.

MIÉRT FONTOS EZT TUDNI?

Karl Rahner és Herbert Vorgrimler katolikus tudósok a következőképpen vélekednek a háromságról: „kinyilatkoztatás nélkül nem lehet megérteni, de még a kinyilatkoztatás után sem teljesen.” Lehet-e szeretni egy olyan személyt, akit lehetetlen megismerni? A háromság dogmája tehát gátolja, hogy valaki megismerje és megszeresse Istent.

Marcónak is, akit az első cikkben már idéztünk, akadályt jelentett a háromság tanítása. „Azt hittem, hogy Isten eltitkolja a személyiségét előlünk – mondja. – Így még távolabbinak, rejtélyesebbnek és megközelíthetetlenebbnek tűnt.” Isten azonban „nem a zűrzavar Istene” (1Korintusz 14:33). Ő nem rejti el a személyiségét előlünk. Épp ellenkezőleg, azt akarja, hogy megismerjük őt. Jézus ezt mondta: „mi azt imádjuk, amit ismerünk” (János 4:22).

Marco így folytatja: „Amikor megtudtam, hogy Isten nem egy Háromság része, végre képes voltam személyes kapcsolatot kialakítani vele.” Igen, ha Jehovára nem egy rejtélyes idegenként tekintünk, hanem olyan személyként, akit meg lehet ismerni, sokkal könnyebb szeretnünk őt. „Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet” – írja a Biblia (1János 4:8).

2016. márc. 14. 06:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!