Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok a "jehova tanui"?

Kik azok a "jehova tanui"?

Figyelt kérdés

2013. nov. 8. 14:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem eltökélt szándék az emberölés csak van amikor elkerülhetetlen."

Ez természetesen egy hatalmas tévedés. Mert bizony te döntöd el hogy gyilkolsz vagy nem gyilkolsz. Dönthetsz úgy hogy nem teszed meg.

"Tudom,hogy háborúzás kegyetlen és szükségtelen rossz de van mikor elkerülhetetlen mert megtámadnak."

De még akkor is eldöntheted hogy védekezel vagy sem. Persze van egy másik eshetőség is amikor a félelem úrrá lesz rajtad és félelmedben ölsz.

"Tegyük fel,hogy mindannyian Jehovisták vagyunk akkor most a hitünk végett feláldozzuk magunkat és szeretteinket vagy törekedünk arra,hogy mint vallás fennmaradjon?"

NEM!!!!! Ne tegyük fel hogy azok vagyunk. Illetve te lehetsz az de én kihagyom!!!!!!!

De ha így van megfogalmazva akkor beszélhetünk róla. - Tegyük fel,hogy mindannyian keresztények vagyunk akkor most a hitünk végett feláldozzuk magunkat és szeretteinket vagy törekedünk arra,hogy mint vallás fennmaradjon?

Minek kellene törekedni arra hogy mint vallás fennmaradjon?

Igen a hite miatt az ember képes feláldozni a családját is és önmagát is.

Régészeti bizonyítékok is alátámasztják hogy az első században igen gyakori volt az hogy keresztényeket öltek meg. Akár egész családokat is. A mai világ forrongóbb pontjain ma is halnak meg keresztények a hitük miatt. Kína ,Észak-Korea ,Etiópia hogy csak néhányat említsek.

"Ha életben maradsz mert szembeszállsz az ellenséggel akkor tovább hirdetheted az igét."

Halvány lila elképzelésed sincs hogy mi a kereszténység. Épp az a lényege hogy a szeretetre kell törekedned és a békességre minden emberrel.

Erre embert ölsz aztán meg mész hirdetni a szeretetet? Érzed az ellentmondást?

"Ha nem akkor ott pusztulsz el írmagoddal együtt."

Meglehet! De majd jön helyettem más. Érdekes a Római-birodalom anno minden eszközzel üldözte a keresztényeket államilag. Aztán még is fennmaradt a Biblia is meg a keresztények is.

"Duplán vesztesz egyfelől szeretteid valamint a vallásod ami a vesztés miatt kihal.

Hát hol itt a logika?"

Azért nem látod logikusan mert nem jól közelítesz a dologhoz. Pl. Észak-Koreában a Biblia puszta birtoklása bűncselekménynek számít. Minek hoztak ilyen törvényt ha lehetetlenség Bibliát becsempészni Észak-Koreába?

pcmagic!

"És még egy dolog amin csak úgy elgondolkodtam.

A fegyveres szolgálatot megtagadókat nem végezték ki hanem max. 3 év börtönnel ajándékozták meg."

Biztos van ilyen is. De háborús helyzetben nem sokat szórakoznak azzal hogy börtönbe küldjék az illetőt.

2013. nov. 22. 15:55
 32/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi.

Te nem érted az én logikámat én sem tartozom egyik felekezethez sem.

Most nagyon késő van de délután leírom bővebben az eszmefuttatásomat.

2013. nov. 23. 03:03
 33/38 anonim válasza:

Kedves vitatkozó felek, nem vették észre mennyire eltértetek az feltett kérdéstől: Kik azok a "jehova tanui"?

1993 tavaszán Magyar Köztársaság Országgyűlése destruktív szektának nyilvánította a Jehova tanúit, aminek következtében megvonták a szervezettől a költségvetési támogatást. Destruktív szektának ítélték továbbá a

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét

Egyesítő Egyház vagy Moon Egyházat

a Magyarországi Szcientológia Egyházat

"A család" -nevű csoportot is. (Family International, Children of God COG) Lásd: Jézus-mozgalom

Az 1995-ben azonban a kormány mindenfajta megkülönböztetést eltörölt és minden támogatást visszaállított.

Destruktív/Konstruktív nézetek/gyakorlatok

Szűkebb értelmezések

Köznapi és szűkebb értelemben a szekta szó olyan, általában vallási (tágabb értelemben esetleg társadalmi) csoportra utal, mely törvénybe ütköző, illetve a társadalom egy jelentős részének számára szélsőségesen destruktív nézeteket vall (például gyilkosság-öngyilkosság szükségessége, fizikai önfeláldozás), illetve ilyen cselekedetekre hív fel, vagy pedig a társadalom által „konstruktívnak” minősített elveik ellenére az illető kisközösség tagjai (különösen vezetőik) mégis destruktív gyakorlatot folytatnak. Például: Azok a vallási/tágabb értelemben társadalmi csoportok, melyek a zaklatásig vagy a törvényességet túllépve követik, üldözik azokat a tagjaikat, akik kiléptek szervezetükből. /Wikipédia/

2013. nov. 24. 18:05
 34/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi

[link]

Itt egy részletes összefoglaló Jehova tanúiról.

2013. nov. 24. 18:41
 35/38 anonim ***** válasza:

Akkor csak egy álkeresztény szekta?

[link]

"Köznapi és szűkebb értelemben a szekta szó olyan, általában vallási (tágabb értelemben esetleg társadalmi) csoportra utal, mely törvénybe ütköző, illetve a társadalom egy jelentős részének számára szélsőségesen destruktív nézeteket vall (például gyilkosság-öngyilkosság szükségessége, fizikai önfeláldozás), illetve ilyen cselekedetekre hív fel,".?????

2013. nov. 25. 09:39
 36/38 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szólók. A megnevezések, amelyekkel a Tanúkat illettétek, enyhén felháborítóak. Én Tanú vagyok, és tágra nyitott szemmel olvastam ezeket a dolgokat, megnevezéseket. Ha valaki nincs megbizonyosodva egy dologról, csak forrásokra utal: hogy ezt mondják, meg azt írják, azt én nem tartom hitelesnek. Szívesen megismerkedek bárkivel, már csak azért is, hogy lássa milyenek vagyunk VALÓJÁBAN. Üdv.
2013. dec. 12. 10:30
 37/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A megnevezések, amelyekkel a Tanúkat illettétek, enyhén felháborítóak."

Melyek azok a kifejezések amelyek felháborítottak?

"Ha valaki nincs megbizonyosodva egy dologról, csak forrásokra utal: hogy ezt mondják, meg azt írják, azt én nem tartom hitelesnek."

2013. dec. 12. 11:15
 38/38 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva.

Mindenki aki hisz valamiben valakiben az szuverén joga. Na de ne próbálja másra erőltetni hangzatos példa beszédekkel mert az már gusztustalan.

2021. jún. 3. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!