Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Miért nem...

Jehova Tanúi! Miért nem álltok Jézussal szóba?

Figyelt kérdés

Jézus soha sem volt Jehova Tanúja, nem tartozott soha közétek, miért bántok akkor úgy Vele, mint a kiközösítettekkel? Miért kerülitek Őt, és miért nem álltok Vele szóba? Miért vagytok eltiltva Tőle?

Kérlek, ne tereljétek el a témát a SZENTHÁROMSÁGRA, vagy az IMÁDATRA. A Jézussal való BESZÉLGETÉSRE irányul a kérdésem. A Biblia tiltja a halottakkal való kommunikációt, de Jézus nem halott, Ő feltámadt és él. Miért nem beszélgettek akkor Vele?

2013. nov. 7. 21:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Te most mit vársz Jehova Tanúitól erre kérdésre? Hogy megtérjenek azonnal? Nyilván te egy másik szekta tagja vagy, ők meg megint egy másiké. Miért akarjátok meggyőzni vagy megtéríteni egymást?
2013. nov. 7. 21:27
 2/18 anonim ***** válasza:
szerintem Jézus nem hogy Jehova tanúja nem volt, de se katolikus, se református, se evangélista, se akármi. csak szimplán keresztény )ami akkor kezdődött, gyakorlatilag a zsidókból kivált szekta volt..
2013. nov. 7. 22:03
 3/18 anonim ***** válasza:

Mikor ezt a kérdést megláttam majdnem sírva fakadtam.

Szerintem elment a józan eszetek, ilyen kérdést feltenni

Kimondta, hogy Jézus ki van közösítve?Ő a gyülekezetek feje, Jehova kinevezett királya, ahogy egy másik válaszomban írtam.

Nem volt Jehova Tanúja?

Hát akkor válaszoljon erre a biblia ne Én mert az Én szavam semmi.

(Jelenések 3:14) 14 A laodiceai gyülekezet angyalának pedig írd meg: ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, az Isten teremtésének kezdete:

Jézus kinek a teremtése volt?

Mert a tetteivel erről az Istenről tanúskodott amikor eljött?Mindet Ámenné, vagy is beteljesítette azokat amiket Isten elvárt tőle.

Mit mondtak:(Cselekedetek 10:40, 41) 40 Ezt az Isten feltámasztotta a harmadik napon, és megadta neki, hogy nyilvánvalóvá legyen, 41 nem az egész népnek, hanem az Isten által előre kinevezett tanúknak, nekünk, akik együtt ettünk és ittunk vele, miután feltámadt a halottak közül.

Nem mindenki Látta Jézus feltámadását. csak azok a vers szerint akik Isten kiválasztotta Tanúknak,

ezeket nem Jézus választotta ki hanem az Isten Jehova.

És a Többiek azok kinek voltak a Tanúi:

Ábrahám,Izsák, Jákob, József,Mózes

Ráháb, a szajha, Gedeon, Bárák, Sámson, Jefte, Dávidról, csakúgy, mint Sámuelről és a többi prófétáról,

Ők Jézus Tanúi voltak?

(Héberek 12:1, 2) 12 Így hát, mivel a tanúknak ily nagy fellege vesz körül bennünket, vessünk le mi is minden terhet és a minket könnyen behálózó bűnt, és kitartással fussuk az elénk helyezett versenyt, 2 miközben hitünk Főközvetítőjére és Tökéletessé tevőjére, Jézusra szegezzük tekintetünket. . . .

az egész biblia erről szól, hogy ezen a Biró tárgyaláson ami Sátán és Jehova Között zajlik ki hova áll tanúskodni

A cselekedetek könyve végig a Tanúskodás munkájáról beszél hogyan végezték az első században és erre a mintára kell végezni most is.

Na de hát .....

Katy Weaver

2013. nov. 7. 22:22
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Fogadjátok már el, hogy más-más embereknek más-más a hite és más-más vallást követ!

Ez már nem a sötét középkor, az elfogadóképesség már pár száz évvel előrébb jár.Ideje lenne felzárkózni.

2013. nov. 7. 22:28
 5/18 anonim ***** válasza:
Mert most elfoglalt Mihály arkangyal a harcos angyal, akit Jézusnak hisznek :D
2013. nov. 8. 07:42
 6/18 megfelelő ***** válasza:

Hát, Jehova tanúi a zsidók voltak, és most is ők azok...

A keresztények mindíg is Jézus tanúi voltak és most is azok, ezért vágja ki a biztosíítékot ez sok embernél, mert nem ismerik fel.

Normális esetben Jézust kellene hirdetni, mert Ő a megoldás mindenre.

Imádkozni is imádkozhatunk hozzá nyugodtan, hiszen Isten:

1kor.1.2:

a Krisztus Jézusban megszentelteknek, azoknak, akiket ő elhívott és saját népévé tett; mindazokkal együtt, akik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, az ő Uruk és a mi Urunk nevét bárhol segítségül hívják:

2013. nov. 8. 08:52
 7/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö komolyan gondolod a kérdésedet?

Ha tényleg komolyan, akkor próbálj meg valakivel személyesen beszélni aki Jehova tanuja.

Megmutatják neked a Te Bibliádból a kérdésedre a feleletet, aztán azt csinálsz vele amit akarsz.

Vagy rákattinthatsz a hivatalos honlapunkra a jw.org -ra. ne félj!! :-)

2013. nov. 9. 08:14
 8/18 anonim ***** válasza:

Kedves "megfelelö"... Az 1.Korinthus 1:2 versét a kutatásaink alapján nem értjük úgy, hogy ez azt jelentené, hogy Jézus Krisztust kell imádani Atyja, Jehova Isten helyett, mivel mi kutatjuk a görög szöveget is amelyikben ez a vers le volt írva.

A The Interpretér´s Biblia úgy magyarázza hogy az a kifejezés hogy "segítségül hívják" hogy Jézust elfogadták vezetöjüknek.....

Érdekes ez a téma, sokszor beszélgettem emberekkel, akiknek ez a nézetük van mint neked kedves "megfelelö"...és azt nem tudom megérteni, hogy miért kerülik ki kétségbeesetten a sok-sok Bibliai verset, amelyik pont az ellenkezöjét magyarázzák a ti meggyözödéseteknek?

Miért mondta Jézus: "bármit kértek az én nevemben az Atyától, megadatik nektek?" miért nem mondta: "Bármit kértek tölem megadom nektek?.....

2013. nov. 9. 09:11
 9/18 A kérdező kommentje:

Mi lenne, hogy ha a kérdésre válaszolnátok, olyan nehéz ez?

MIÉRT NEM ÁLLTOK SZÓBA JÉZUSSAL???

2013. nov. 9. 10:55
 10/18 anonim ***** válasza:
Igen, olyan nehéz.Elgondolkodhatnál azon, amiket írtunk.
2013. nov. 9. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!