Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok a "jehova tanui"?

Kik azok a "jehova tanui"?

Figyelt kérdés

2013. nov. 8. 14:55
1 2 3 4
 11/38 anonim válasza:
nekem az egyik osztálytársam jehova és hát..... PL: nem tartanak ünnepeket. elég annyit tudni róluk hogy érdekesek. BOCSÁNAT.
2013. nov. 12. 19:23
 12/38 anonim válasza:
óvakodj jehova tanúitól !
2013. nov. 12. 19:23
 13/38 anonim ***** válasza:
Szerintem más csoportokat is írhattál volna is ide akiktől óvakodni kell, Jehova Tanúi inkább mentek koncentrációs táborokba a háborúk idején minthogy fegyvert fogjanak az embertársaikra...Kár hogy erről nem sokat beszélnek ma az emberek. Ja ez már csak történelem... Üdv.
2013. nov. 13. 21:14
 14/38 anonim ***** válasza:

Jehova tanúi nem koncentrációs táborokba mentek mert kellett az ember.

Mentek hadtápra és kórházi kisegítő személyzetnek.

Ne csinálj mártírt belőlük.

2013. nov. 14. 01:01
 15/38 anonim ***** válasza:

Kedves válaszoló, mivel a rokonaim is közöttük voltak, ezért szerintem tudom mi történt velük. Egyiküket Szibériába küldték munkatáborba, másikukat két év börtönre ítélték. Ezek tények, amiket a történészek is elismernek.

Én nem akarok senkiből mártírt csinálni, csak sajnos ezekről a dolgokról alig beszél valaki, pedig szörnyű de megtörtént. Csak egy rövid gondolat: ,,Max Liebstert Hitler náci rezsimjének az idején, 1939-ben tartóztatta le a Gestapo Németországban. Ezután öt koncentrációs tábort is megjárt: a sachsenhausenit, a neuengammeit, az auschwitzit, a bunait és a buchenwaldit. A családjából nyolcan valamelyik táborban haltak meg, köztük az édesapja is, akinek a holttestét ő maga vitte a sachsenhauseni krematóriumba,, Üdv.

2013. nov. 15. 18:24
 16/38 anonim ***** válasza:
Azt írod,hogy " Egyiküket Szibériába küldték munkatáborba, másikukat két év börtönre ítélték. " de miért?
2013. nov. 17. 00:58
 17/38 anonim ***** válasza:
Például azért mert nem volt hajlandó fegyvert fogni embertársaira.....
2013. nov. 17. 19:42
 18/38 anonim ***** válasza:

Jó.

Akkor most Szibéria vagy börtön?

Mert ítélet szempontjából nagyon nem mindegy.

De ha háború van akkor minden besorozott embernek el kell látni a haza védelmét.Ha nem teszi akkor bizony számolni kell a Katonai Ítélő Bírósággal mert ez bizony a katonai szolgálat megtagadása volt.Tettükért vállalták a felelősséget.Nem hősök, mert a katonák akik felvették a szolgálatot na azok a hősök mert a hazát védték akár életük árán is.Nem mérlegeltek mert védték a hazát a szüleinket, minket.Ők voltak a hősök.

2013. nov. 18. 13:43
 19/38 anonim ***** válasza:

Szia. Minden kereszténynek követnie kell Krisztust, aki maga mondta, hogy ne fogjunk fegyvert. A második legnagyobb parancsolat: Lukács 10:27- ,,Szeresd felebarátodat, mint önmagadat,, Nem voltak hősök, senki nem mondta, egyszerűen szerették volna követni Jézus parancsát.

Üdv.

2013. nov. 18. 19:47
 20/38 anonim ***** válasza:

Vidiripi

S emlékezzünk meg azokról akik ott voltak Jehova tanúi mellett.

Azok a katolikusok ,reformátusok ,nazarénusok ,baptisták ,adventisták stb. Akik szintén a hitük miatt nem fogtak fegyvert.

Csak ők nagyon kevesen voltak és azért nem foglalkoznak velük.

Bár szerintem kétféle ember volt ezekben a táborokban azok akik a hitük mellettet kitartottak és azért kerültek oda és a többiek akik egy ideológia miatt kerültek oda.

2013. nov. 18. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!