Persze a hitem miatt nem fogok fegyvert,majd menjen a többi háborúzni ők haljanak meg miközben az én seg...met is védik.
Szó ami szó szerintem ez hazaárulás.
Vidiripi
"Persze a hitem miatt nem fogok fegyvert,majd menjen a többi háborúzni ők haljanak meg miközben az én seg...met is védik.
Szó ami szó szerintem ez hazaárulás."
Akkor az micsoda hogy ha azért végeznek ki mert nem akarsz embert ölni?
Azt minek neveznéd?
Nem azért kellet fegyvert fogni,hogy embert öljenek hanem,hogy a hazát és az otthon maradt gyermekeket,asszonyokat,és időseket védjék.
Az ,hogy valakit meg kell ezért ölni ez sajnos a háború velejárója.
Ha én nem teszem meg az ellenség nem fog gondolkodni,hogy lőjön.
Inkább védem a felsoroltakat.
Ennyit a fegyveres szolgálat megtagadásáról.
De meg lehet próbálni egy zsoltár eléneklésével talán te leszel az első a világon aki így háborút nyer.
Vidiripi
23. válaszoló!
Olvasd el újra a válaszomat és gondolkodj el rajta! Mert rendkívül erős a gyanúm hogy te nem értetted meg hogy én mit írtam.
pcmagic!
"Nem azért kellet fegyvert fogni,hogy embert öljenek hanem,hogy a hazát és az otthon maradt gyermekeket,asszonyokat,és időseket védjék."
Ha nem azért fogsz fegyvert egy háborúban hogy ölj akkor minek? Meg hogy akarod megvédeni az otthoniakat ha nem is otthon vagy?
"De meg lehet próbálni egy zsoltár eléneklésével talán te leszel az első a világon aki így háborút nyer."
Azt meg honnét vetted hogy én háborút akarnék nyerni? Főleg olyan háborút mint amiről te beszélsz. A háborúból csak nagyon kevés ember jön ki "győztesen". A nagy többség csak is vesztesen jön ki belőle álljon bármely oldalon is.
Vidiripi
26. válaszoló!
Előzmények: "Akkor az micsoda hogy ha azért végeznek ki mert nem akarsz embert ölni?
Azt minek neveznéd?"
Ezt írtam én.
Ezt meg te.
"Kedves Vidipiri. Valamelyik válaszodban említetted, hogy keresztény vagy. A keresztények Jézus követői. Szerinted ha Jézus ma élne, akkor részt venne háborúkban? És ha igen, teszem fel melyik oldalon állna? Ha mindenki Krisztus tanításai szerint élné az életét, nem kellene háborúzni. Az első századi keresztények sem vettek részt háborúkban."
Hihetetlen hogy nem érted amit írok.
Tehát! Háború idején volt rá példa hogy valakit azért végeztek ki mert nem tette azt amit parancsoltak neki.
Tehát kivégezték mert nem akart a háborúba menni és embereket ölni. Leegyszerűsítve azért végezték ki mert NEM akart embert ölni.
S ezt az egész dolgot a 21. válasz indította el. Mielőtt írsz tedd már meg hogy ténylegesen elolvasod hogy ki mit ír és gondolkodsz rajta. Mielőtt választ írnál.
Na de ha háború van akkor az otthoniakat csak úgy tudom védeni ha fegyvert fogok.
Nem eltökélt szándék az emberölés csak van amikor elkerülhetetlen.
Ezt akarom megértetni.
Tudom,hogy háborúzás kegyetlen és szükségtelen rossz de van mikor elkerülhetetlen mert megtámadnak.
Tegyük fel,hogy mindannyian Jehovisták vagyunk akkor most a hitünk végett feláldozzuk magunkat és szeretteinket vagy törekedünk arra,hogy mint vallás fennmaradjon?
Ha életben maradsz mert szembeszállsz az ellenséggel akkor tovább hirdetheted az igét.
Ha nem akkor ott pusztulsz el írmagoddal együtt.
Duplán vesztesz egyfelől szeretteid valamint a vallásod ami a vesztés miatt kihal.
Hát hol itt a logika?
Inkább börtön és valószínűleg túlélem a háborút mert helyettem halnak meg és utána hirdethetem Jehova tanait?Ez olyan önzésnek tűnik nem látom a logikát.
Úgy gondolom valami efféle elgondolás lehet itt.
És még egy dolog amin csak úgy elgondolkodtam.
A fegyveres szolgálatot megtagadókat nem végezték ki hanem max. 3 év börtönnel ajándékozták meg.
És akkor jön a svédcsavar... a I.világháború 4 évig tart de a börtön csak 3 év így van 1 év "nyereség".
A II. világháborúnál már több volt a "nyereség".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!