Ádám vagy Éva halt meg előbb?
Szia!
A Szentírásban csak Ádám haláláról történik említés Éva haláláról nem:
"És lőn Ádám egész életének ideje kilenczszáz harmincz esztendő; és meghala." (1Móz 5,5)
Üdv. Péter
Ha ezt az életkor arányának vennénk, akkor 100 évvel élt volna tovább Éva !!!
Majd a mennyen megkérdezzük.
Igazából még élnek.... ott fent.
:)
Bár ha Éva helyett X-boxot teremt Isten, nincs bűn...
:D
Nekem nagyon tetszik az a táblázat, ami a bibliai panorámában az egymás mellé rajzolt, bibliában említett életkorokat ábrázolja!
De nagyon jó az egész. és 3x-os árkülönbségekkel kapható 5-800 Ft-től 2000 Ft-ig. Érdemes, mert teljesen érthetően, egy időszalagon ábrázolja az egész bibliát, elejétől a végkifejletig, prófétákat a királyokkal bejelölve, ki ki mellett élt, mikor... Teljesen átláthatóvá teszi.
Elején van amit írtam Ádám, és a többi hosszú életű bibliai szereplő élete, de neten nem találtam azt az oldalt külön.
idézet:
"Amit az Írás nem részletez Éva teremtésével kapcsolatban - azt felfedik a Midrások. Ádám is, Éva is mintha húszévesek lettek volna, amikor életre keltek (Brésit Rábbá 14,7), vagyis mint felnőtt emberek lettek teremtve és nem mint csecsemők. Ádám 930 évet élt és Éva hat nappal élte túl (Pirké d'rábbi Eliezer), ami arra mutat, hogy a nők már akkor is tovább éltek, mint a férfiak.
A Midrás Rábbá szerint nem egy Éva volt, hanem kettő. Ugyanis, amikor az Örökkévaló megteremtette Évát (a 13. jobb oldali bordából - Jonatán fordítása). Ádám először úgy látta őt, ahogy megteremtődött, véresen, nyálkásan - és megundorodott tőle. A Teremtő megértéssel viseltetett és teremtett még egy Évát, akit már kimosdatva, megfésülve, ..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!