Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vagyok én amiatt bűnös,...

Miért vagyok én amiatt bűnös, hogy valamikor régen Ádám és Éva bűnbeestek?

Figyelt kérdés
Ez nekem fura... ha valamelyik ükszülőm tolvaj volt, az nem jelenti azt hogy én is tolvaj vagyok. Miért tanítják mégis azt a keresztények, hogy minden ember bűnös (eredetileg)?

2013. szept. 22. 19:27
1 2 3
 1/26 kzs ***** válasza:
61%

Ez sajnos így van.

A SzentÍrás - azon belül a Róma-levél - részletesen foglalkozik az áteredő bűnnel.

Tény és való, hogy Ádám és Éva engedetlensége és hitetlensége eredményezte azt, hogy a Sátán bitorlást vett itt ezen a földön. Az ember - eredetileg Istennek tetsző - szelleme ezáltal halott lett.

Eredetileg nem volt bűn, de innentől kezdve mindannyian átörököltük a bűnt, és arra vonatkozó hajlandóságot.

Ez van.

De a lényeg, hogy Krisztus által megadatott a visszatérés az Atyához: amiben Ádám elbukott, abban Krisztus győzedelmeskedett.

Az Atya eleve elrendelése volt, hogy minket Krisztus által tartson meg.

Semmit nem kellett tenned ahhoz, hogy bűnös legyél.

De az is igaz, hogy Krisztus által lehetünk bűntelenek, és térhetünk be abba az édenbe, ami nem más, mint a Menny Királysága.

2013. szept. 22. 19:38
 2/26 anonim ***** válasza:
62%
Valamivel csak kell magyarázniuk, ha olyanokat ér rossz, akik nem is csináltak semmi rosszat ezért az istennek nincs márt büntetni, nem? Kényelmes.
2013. szept. 22. 19:44
 3/26 anonim ***** válasza:
24%

Az az igazság, hogy valójában nem hiszel Istenben és ezért nem érted. Én is csak azt hiszem, hogy hiszek benne, de a valóság nem ezt tükrözi.

Ha eltudnád vakon fogadni, hogy halál után létezik az örök élet és szeretnéd az embereket, akkor minden áron a jó cselekedetek lennének a fejedben és Jézus szerint élnél.

Vidáman meghalnál önként, még akkor is, amikor teljesen értelmetlennek kellene lenni meghalnod, miután elfogadtad Jézust.

Mert tudnod kellene, hogy az életen kívül van másik élet.

Ezt kellene elhinned. Annyira erősen, hogy nem készít ki a világ mocska, az önzés és a kételkedés és a vakon tapogatózás a sír gödörben...

2013. szept. 22. 19:45
 4/26 anonim ***** válasza:
filoszmen, miért beszélsz csúnyán?
2013. szept. 22. 19:55
 5/26 schocko ***** válasza:
100%
Mert könnyebb bánni egy olyan emberrel, akinek bűntudata van...
2013. szept. 22. 19:55
 6/26 anonim ***** válasza:
0%
schocko, hogy érted?
2013. szept. 22. 19:57
 7/26 anonim ***** válasza:
57%
Nem vagy automatikusan bűnös, hanem megvan rá a hajlamod, hogy bűnös legyél. Egy kisbaba nem úgy születik, hogy bűnös, hanem ahogy fejlődik, alakul a tudata, hiába nevelik bármilyen erkölcsösen, hiába mutatnak neki jó példát, egy idő után lesznek bűnei. Pl. ha egy gyereknek soha nem hazudnak a szülei, attól ő még magától rájön, hogy képes olyasmit mondani, ami nem igaz. Ezt jelenti az eredendő bűn, nem azt, hogy minden kisbaba gonosz dög.
2013. szept. 22. 20:09
 8/26 anonim ***** válasza:
47%

Ha nem nevelték beléd gyerekkorod óta a kereszténységet, akkor ezt sosem fogod megérteni, mert ellent mond a józan eszednek.

Sajnos a kettő közül választani kell, mert kizárják egymást.Egyébkén szerintem ennek semmi értelme, de a keresztények biztosan tudnak rá valami választ adni.Legalább annyit biztosan tudnak erre is mondani, hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek."

Bár nem hiszem, hogy egy ilyen válasszal közelebb kerülnél a megértéshez, de ennél nagyobb kaliberű válaszra ne számíts.

2013. szept. 22. 20:10
 9/26 anonim ***** válasza:
60%

Szia !

Eredendően bűnös az ember, mert az első emberpár bűnbeesés után hordozta szellemében.lelkében és testében a bűnt.

A szaporodásban jelenlévő ivarsejtjeik is megfertőztettek ezzel a szellemi valósággal ezért a magjaik romlást hordozó magok lettek és ezt minden leszármazottjaik megtapasztalták (ják).

A bűn nem csak egy tett amellyel áthágnak bizonyos szabályokat és rendelkezéseket hanem a bűn egy szellemi valóság ami hordozható és örökíthető, örökölhető amely Isten rendelkezései ellen törekszik egyszer megtették paradicsomba utána az emberi természet ki lett (van) szolgáltatva neki, vagyis azt jelenti tettei romlottak és rosszak az Isten előtt ezt a romlott emberi részt a Biblia ó embernek, vagy ó természetnek nevezi miután az ember megtér és újjászületik ez a rossz meghal és halott állapotban is marad.

Az újjászületett keresztény pedig hordozza az Isten életét szellemében amely majd a későbbiekben kihat a lélekre és a testre is.

Ezt a csodát végezte el értünk Jézus a Golgotai kereszten elsősorban azért kell megtérni, hogy az Istennel lévő rossz vagy semmilyen kapcsolat helyreálljon lerombolódjon a bűn ereje.

Leomoljanak a falak, magaslatok, gondolatok amelyek akadályozzák az embert hogy a teremtőjével közösségben kerüljön ez Jézus Krisztus engesztelő áldozatával lehetséges.

Üdv:Alex

2013. szept. 22. 20:11
 10/26 anonim ***** válasza:
Alex drága, csak a szaporodást ne keverd már bele, mert a megváltás akkor csak Jézus szaporodásával történhetett volna meg.
2013. szept. 22. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!