Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolnak a zsidók a nem...

Mit gondolnak a zsidók a nem zsidókról?

Figyelt kérdés
A zsidók mennyire nyitottak a nem zsidó emberek felé? Nagyon ellenzik a vegyes házasságot? Mennyire zárt közösségről van szó? Mit gondolnak az átkeresztelkedett zsidókról? Jó vagy rossz néven veszik azt, ha egy nem zsidó érdeklődik a zsidó vallás iránt?

2013. nov. 2. 21:44
1 2 3 4
 21/31 Sowilo ***** válasza:

"Mert voltaképp arról, hogy mit gondolnak a zsidók a nem zsidókról, csak általad feltételezett általánosságokat írtál."

Ha a feltételezett szót kicseréljük tapasztaltra, akkor teljesen egyet értek ezzel a mondattal. Én nem jelentettem ki semmit objektíven. Mint ahogy elég egyértelműen leírtam eddig is, a saját véleményemet osztottam meg, se többet, se kevesebbet.

Az meg, hogy te habzó szájjal ráugrassz a kommentemre, személyeskedsz, beszólogatsz, egyáltalán nem az én hibám, és nem engem minősít. Ha valakivel nem értünk egyet, nem beszólunk neki, hanem logikusan megcáfoljuk. Minden más felesleges rizsázás.

2013. nov. 7. 17:55
 22/31 anonim ***** válasza:

mit gondolunk??

SEMMIT SE!!

nekunk ok idegenek-(nesharim)

a mi felfogasunkban csak ket kategoria letezik,;

egyik,;- anahnu yehudim=mi zsidok!

masik,;- goy(im)-pluriel=mindenki aki nemzsido!

ennyi!!

a szo goy onmagaban nem pejorativ azt jelmenti nemzsdido semmi mast!!

ez orszagonkent valtozo,a felvideken pl a "gentil" szo volt ervenyben a goy helyett!!

a lealacsonyito szo a nemzsidokra pl,; minim = eretnekek!

2013. nov. 16. 13:42
 23/31 anonim ***** válasza:

mit gondolunk??

"SEMMIT SE!!

nekunk ok idegenek-(nesharim)

a mi felfogasunkban csak ket kategoria letezik,;

egyik,;- anahnu yehudim=mi zsidok!

masik,;- goy(im)-pluriel=mindenki aki nemzsido!

ennyi!! "

Már aki... Én nem ez alapján osztályozom az emberiséget, mint ahogy a zsidó ismeretségi köröm nagy része sem (vallásos körről beszélek).

2013. nov. 16. 22:10
 24/31 anonim ***** válasza:

izlesek es pofonok.................tegy ugy!!es?mostaztan hudejajjdebekelleneszarnom toled mi?

ugyanmar

2013. nov. 17. 06:11
 25/31 anonim ***** válasza:
Nem értem mi bajod van. Te az egész zsidóság nevében jelentettél ki vmit, én pedig annyit tettem, h felhívtam a pontosan arra, amit most te is írsz: Ki így, ki úgy.
2013. nov. 17. 10:58
 26/31 anonim ***** válasza:

25-os!

en az izraeli orthodox zsidosag neveben nirtam azt amit!

-es marpedig itt a jo 98%-unk ugy gondolja ahogy irtam!!a maradek 2% csak a betert -(korabban goyim)-ujzsidok velemenye ami senkit se erdekel itt!!

2013. nov. 18. 13:46
 27/31 Sowilo ***** válasza:
26: a héber helyesírás gondolom jobban megy...
2013. nov. 18. 15:46
 28/31 anonim ***** válasza:

sowilo!

nem muszaly olvasnod ugye??

valaszolnod meginkabb nem!!

2013. nov. 19. 00:47
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem nagyon szeretjük a vegyes házasságot mert ez csak problémákat hoz, a zsido azt akarja csinálni amit ő akar pl. Shabeszt betartani, az ünnepeket, bojtoket betartani es a férje/felesége nem akarja vagy pont ő nem alarja a férje/felesége vallását. Így legtobszor nem békés a házasság. Szerintem nagyon szép amikor nem zsidok érdeklődnek zsidok iránt (irántunk) mert az azt jelenti hogy nyitottak es kíváncsiak irántunk ( csak ha őszintén, valaki egyszer megkérdezte az apámat hogy miért próbáljak a zsidok átvenni a világot, vagy máskor miért öltok palesztinokat vagy miért vagytok annyira pénz szeretők vagy miért nincs szarvad... Ami nem őszinte es nem igazibol akarnak választ azt nem annyira szeretjük.) de egy ember az ember tökmindegy zsido, nem zsido, cigány, fekete vagy bárki aki jó ember az jó ember nem számít mi a vallása vagy hogy kinek született. Es minden jó embernek tisztelet jár.

Remelem válaszoltam a kérdésedre

Isten aldjon minden jóval, barátom

2014. máj. 10. 20:11
 30/31 Sowilo ***** válasza:

"miért próbáljak a zsidok átvenni a világot, vagy máskor miért öltok palesztinokat vagy miért vagytok annyira pénz szeretők"

Lehet hogy ezek állító kérdések, de akkor is lehetnek őszinték. Nem értem, miért nem lehet ezekre válaszolni. Ha pl te személy szerint nem ölsz palesztinokat, akkor ezt miért olyan nehéz elmagyarázni? Nem biztos, hogy rosszindulattal kérdezik emberek ezeket.

2014. máj. 11. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!