Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolnak a zsidók a nem...

Mit gondolnak a zsidók a nem zsidókról?

Figyelt kérdés
A zsidók mennyire nyitottak a nem zsidó emberek felé? Nagyon ellenzik a vegyes házasságot? Mennyire zárt közösségről van szó? Mit gondolnak az átkeresztelkedett zsidókról? Jó vagy rossz néven veszik azt, ha egy nem zsidó érdeklődik a zsidó vallás iránt?

2013. nov. 2. 21:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Goj szót egyedül a szélsőjobbosoktól szoktam hallani meg a kuruc.infosoktól.
2013. nov. 3. 18:28
 12/31 Sowilo ***** válasza:
Na, a szélsőjobbosok meg a kurucosok, akiktől szintén nem árt távol tartania magát az embernek...
2013. nov. 3. 20:29
 13/31 anonim ***** válasza:
Volt már párszor kérdés, egyet pont tegnap válaszoltam meg. Használjátok már a keresőt!
2013. nov. 3. 22:58
 14/31 anonim ***** válasza:
63%

A zsidók minden emberben az embert nézik, ha zsidó, ha nem. :) Ha olyan ember, aki elõl el kell zárkózni, akkor elzárkóznak. Akkor is, ha zsidó létére olyan ( mert sajnos van :( ) Ennyi.

+++

Katy, Katy!

Egyszer már elmagyaráztam: olyan, hogy jehova, NEM LÉTEZIK. A négybetûs I-tennévbõl csinálták olyanok, akik nem értenek hozzá.

A lényeg: négybetûs I-tennevet nem szabad kimondani, nem sokkal a kivonulás után tiltotta meg I-ten, vagyis nem mondták attól fogva, így nem tudhatjuk, hogyan mondták volna, ha mondták volna.

Az azonban EGÉSZ BUZTOSAN tudhatjuk, hogy jehovának nem, ez teljesen ellenkezik a héber hangképes szabályaival.

Azt is elmondtam, hogy TÉVEDÉS volt a próféciákat Jézusra vonatkoztatni, adgam linket ahol a magyarázat található.

Jézus egyébként NEM A MÁSOK hitét nem fogadta el, ennél nagyobb volt a baj: a SAJÁTJÁT nem fogadta el. Merthogy õ is zsidó volt. A hegyi beszéd majd minden fordulata úgy lezdõdik, hgy "hallottátok a parancsot", vagy, hogy "azt is megparancsolták". Mit gondolsz miféle parancsokról beszélt? Bizony a Tóra parancsairól.

Azt is mondta: "egy i betû sem veszhet el belõle." A baj az volt, hogy mégis olykor - bár csak kissé, de néha a lényegben - mást tanított, holott írva volt, parancs volt, hogy "ne tegyetek hozzá és ne vegyetek el belõle."

Sowilo !

Ha az itthoni átlag zsidók felfogásáról nem sokat tudsz, akkor hogy lehet véleményed? Ami meg azt illeti, hogy ortodox, és konzervatív, az két egész különbözõ.

A konzervatív, az nyugati irányzat, Magyarországon nincs. Viszont a nyugati konzervatívokra egyáltalán nem igaz, amit írtál. Az ortodoxok közül is csak nagyon kevésre.

Mégegyszer: ha elkerülöd õket, nem érintkezel velük, honnan tuhatnád, hogy milyenek?

2013. nov. 4. 02:41
 15/31 Sowilo ***** válasza:

Lehet hogy az ortodox és a konzervatív két különböző, de ilyen szempontból egyformának ismertem meg a kettőt. Külföldön volt velük dolgom, itthon nem, ezért mondtam, az itthoniakról nem tudok nyilatkozni, ennek tükrében tessék olvasni, amit írok. Tapasztalatom pedig van, tehát lehet véleményem.

Ezért jó ez az oldal, mert sok különböző tapasztalatokkal rendelkező ember osztja meg a véleményét, és a kérdező ennek tükrében tud többnyire objektív következtetésre jutni.

2013. nov. 4. 21:53
 16/31 anonim ***** válasza:
53%

Megértelek, Sowilo.

Nyilván elmagyaráztad a külföldi zsidóknak külföldiül ( persze esetleg nem igazán jó "külföldiséggel" ), hogy õk milyen gonoszak, kártékonyak és nem hitték el ( esetleg nem is értették, amit mondtál a nyelvi nehézségek miatt ).

Így érthetõ, hogy rosszak a tapasztalataid. Bizony, ezek a zsidók hitetlenek, értetlenek. Külföldön is.

Viláosan elmagyarázod nekik, ilyen ocsmányok és még puszit se adnak´érte. Tényleg nem érdemes velük foglalkoznod. :)

2013. nov. 5. 01:54
 17/31 Sowilo ***** válasza:
90%

Na, nem szép dolog személyeskedni. De ha mégis, akkor valami logikus dologgal legalább. Én sehol nem írtam, hogy beszólogatok embereknek, és hogy nyelvi nehézségeim akadnának, tehát a kommented értelmét veszti.

Ha te nem vagy velem egy véleményen, szépen nyomd meg a piros kezet a kommentemen, de ne kezdj el hülyeségekkel személyeskedni. Inkább cáfold meg, írd le a saját tapasztalataidat, erre van az oldal, nem az egymással való köcsögölésre.

További szép napot.

2013. nov. 5. 22:12
 18/31 anonim ***** válasza:
71%

Igazad van, Sowilo, megfogadtam a tanácsodat, megnyomtam a piros kezet, mert nem értek egyet a válaszoddal, bár belátom ez igazságtalanság.

Mert voltaképp arról, hogy mit gondolnak a zsidók a nem zsidókról, csak általad feltételezett általánosságokat írtál.

Másrészt, mivel magam zsidó vagyok, talán mégis jobban tudom, hogy mit gondolok, mint Te, nem gondolod?

Mint írtam, nem aszerint különböztetm meg az embereket, hogy zsidók, vagy sem, hanem, hogy milyen ember, aminek persze sok oldala van. És igen, ha úgy látom, hogy valaki elõl jobb elzárkózni, akkor elzárkózom, de nem azért, mert katolikus templomba jár, vagy épp semilyenbe, hanem pl azért, ha ócska elõítéleteket hangoztat, belémköt, átver, stb.

És igen, nekem nincsenek rossz tapasztalataim úgy általában, se olyan zsidókkal kapcsolatban, akik más irányzathoz tartoznak, mint én, se nem zsidókkal kapcsolatban. Talán azért, mert bármilyen kapcsolat esetén elõitéletek nélkül beszélek az emberekkel, legyen zsidó, orosz, német, cigány, indiai, kínai, vagy etióp.

Persze egy-egy ember akad, akitõl igyekszem távoltartani magam, de nam azért, mert ilyen v olyan vallás, v náció, hanem, mert, mint ember, olyan, amilyen.

Sajnálom, ha téged ez megbotránkoztat, mert nem értesz ezzel egyet. :)

2013. nov. 7. 15:16
 19/31 anonim ***** válasza:
sajnos egyre kevesebb az az ember aki úgy látja a dolgokat mint az előttem hozzászóló. Egyszerűen nem tudják megérteni h származás alapján való előítélet nagyon primitív és értelmetlen dolog.
2013. nov. 7. 15:20
 20/31 anonim ***** válasza:
61%

A kérdéshez még, asszem elfelejtettem korábban, más sem írta:

Akinek FONTOS a vallás, az csakugyan nem ellenzi a vegyes házasságot, akkor is, ha egyébként semmi kifogása - ezt tulképp már írták - a magyarázat: a Tóra kifejezetten tiltja, "mert eltéríti tõlem fiadat", vagyis, mag a Tóra is azt mondja, mint a korábbi valasz, a gyerekek vallása miatt.

Megjegyzés: ebben sem vagyunk különlegesek, amennyire tudom a kereszténység minden vallása is tiltja, legalábbis feltételhez köti, pl a katolikusoknal a más vallású házastársnak reverzálist kell adnia, amrõl nemtom mi, de kell. ( Asszem az, h beleegyezik, h a gyerekek katolikusok lesznek, v ilyesmi )

Sõt olyanró tudok, h a szülõk évek ota ismerték a jelöltet, de nem tudták, hogy végül össze akarnak házasodni. Amikor egyik othon elmondta, kétségbeestek, "szó se lehet róla". A gyerek persze szintén kétségbe, hogyhát az õ szülei hogy lehetnek és semmi bajuk nem volt és csomó barátjuk van a másik vallásból, mire az õs: "a barátok, hát persze, és a másik is, persze, hogy rendes, sõt, NADE A CSALÁDBA ..."

Ha nem lett volna világos: az elzárkózó szülõk nem zsidók voltak.

Szándékosan nem írtam konkrétumot, én egy iylen példát tudok, de biztos, hogy van több is innen is, onnan is, még bigottnak sem kell lenni hozzá.

( A példámban egyébbként, mint igen sok ilyen esetbeen, végül a szülõk beleegyeztek, mert tudták az egyetlen amit tehetnek :) )

2013. nov. 7. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!