Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények a vér evése bűn?

Keresztények a vér evése bűn?

Figyelt kérdés

Ma vágtuk le a disznót és minálunk ,,ősi,, szokás az alvadt vérből pörköltet csinálni meg vérest. Tudtommal Jézus azt mondta,hogy nem az a bűn ami bemegy a szájba hanem az ami kijön a szájból. Akkor most bűn vagy sem pl. vérest enni?

Köszi!

2013. okt. 26. 12:47
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100 %-ig úgy se lehet kivéreztetni az állatot, szóval, így vagy úgy, megeszed a vérét is.
2013. okt. 26. 15:03
 22/37 anonim ***** válasza:

A Biblia tiltja a vérevést, és amint le lett írva, ez az Újszövetségben is le van írva.

Amit pedig Péterről belinkeltetek az Apostolok Cselekedeteiből, az egyáltalán nem az evésről szól, hanem a pogányokról, csak el kell hozzá olvasni az egész fejezetet :)

2013. okt. 26. 17:10
 23/37 anonim ***** válasza:
0%
Azt a kedves ateista válaszolónak linkeltem :P
2013. okt. 26. 17:15
 24/37 A kérdező kommentje:

Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert. 12 Akkor hozzájárulván az ő tanítványai, mondának néki: Tudod-é, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak? 13 Ő pedig felelvén, monda: Minden plánta, a melyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik. 14 Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek. 15 Péter pedig felelvén, monda néki: Magyarázd meg nékünk ezt a példázatot. 16 Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-é még? 17 Mégsem értitek-é, HOGY MINDEN,A MI A SZÁJON BEMEGY, A GYOMORBA JUT, ÉS AZ ÁRNYÉKSZÉKBE VETETIK? 18 A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert. 19 Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.(Mát.15:17-19)

Tehát MINDEN AMI A SZÁJON BEMEGY...

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. :)

2013. okt. 26. 19:48
 25/37 anonim ***** válasza:
Ebben a szakaszban arról beszél, hogy a farizeusok álszentek voltak, a rituális mosakodásokat megtartották, de közben belül szennyesek voltak. Ez attól még nem jelenti azt, hogy ehetsz ihatsz bármit, durva példával élve ha mérget eszel az "megfetőztet"
2013. okt. 26. 19:59
 26/37 anonim ***** válasza:

Hát ja. Ilyet nem is tanít senki, hogy nem halunk meg a mérgektől.

De bűnösök nem leszünk ;)

2013. okt. 26. 20:06
 27/37 anonim ***** válasza:
Tehát szerinted az öngyilkosság nem bűn?
2013. okt. 26. 20:10
 28/37 anonim ***** válasza:

"Hát ja. Ilyet nem is tanít senki, hogy nem halunk meg a mérgektől."

Márk Evangyélioma 16. rész:

17. Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18. Kígyókat vesznek föl; és HA VALAMI HALÁLOST ISZNAK, MEG NEM ÁRT NÉKIK: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

2013. okt. 26. 20:12
 29/37 anonim ***** válasza:

Kapd be Ati, tudtam, hogy ezt a baromságot fogod bemásolni.

Csak vicceltem. Ne kapd be:)

Nem akartalak megbántani, csak jól hangzott :D

Vedd úgy, hogy finoman hátba vállba vágtalak:P

Majd akkor beveszem az összes gyógyszert és kiderül, hogy mennyire vagyok keresztény.

"Tehát szerinted az öngyilkosság nem bűn?"

Nem bűn. Bár értelmetlen és helytelen cselekedet. De az elkövetőjét nem tudom gonosznak mondani. Persze vannak, akik fájdalmat okoznak vele vagy családot tesznek tönkre miatta. De én nem tudok elítélni egy ilyen embert.

Teljesen más mintha, élvezetből felgyújtott volna egy kisgyereket dugás után.

2013. okt. 26. 20:20
 30/37 anonim ***** válasza:
Mindenre rá lehet kenni, hogy hosszútávon megöl...
2013. okt. 26. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!