Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények a vér evése bűn?

Keresztények a vér evése bűn?

Figyelt kérdés

Ma vágtuk le a disznót és minálunk ,,ősi,, szokás az alvadt vérből pörköltet csinálni meg vérest. Tudtommal Jézus azt mondta,hogy nem az a bűn ami bemegy a szájba hanem az ami kijön a szájból. Akkor most bűn vagy sem pl. vérest enni?

Köszi!

2013. okt. 26. 12:47
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem bűn.

De ahhoz, hogy vért egyél: életet kell elvenned.

A kérdés az, hogy a disznó megérdemli-e a halált?

A másik kérdés, hogy miért kell egymást zabálnunk?

2013. okt. 26. 12:49
 2/37 A kérdező kommentje:

Kérdezd meg az oroszlánt,hogy miért eszi meg az antilopot miért nem eszik inkább füvet. :)

Nemtudom Dark nem tudok válaszolni a kérdésedre.

2013. okt. 26. 12:52
 3/37 anonim ***** válasza:
Ez legyen a legnagyobb bűnöd! :)
2013. okt. 26. 12:59
 4/37 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó :)
2013. okt. 26. 13:08
 5/37 anonim ***** válasza:

Ok nélkül életet elvenni bűn, azaz kedvtelésből. A létfentartáshoz a biblia sem tiltja az Isten sem. Ergó ha enni aoarsz valamit megölsz. Disznót, tyúkot, halat, de pl a növényt is ha úgy van. Ha kimész sétálsz bokarakat taposol el, észre sem veszed... Szal az ilyen jellegű ölés nem bűn.

Am meg a vért mint pörköltet enni disznótoron sem az, ha rácsapatsz két feles házipáleszt akkor sem lesz bűn. Ha szereted egyed.

2013. okt. 26. 13:10
 6/37 anonim ***** válasza:
nem bűn, de hoztak egy új törvényt miszerint semmilyen állatot nem szabad levágni, a disznót is csak lelőni szabad, tehát szerintem ha már levágtátok tartsátok titokban
2013. okt. 26. 13:18
 7/37 anonim ***** válasza:
32%

Amikor megláttam a kérdést, nekem is az jutott eszembe amit írtál a kérdés alá kedves kérdező.

Viszont jobban átgondolva, Jézus a kézmosással kapcsolatban mondta ezt, mivel a Mózesi törvényeknek megfelelően a zsidóknak kezet kellett mosniuk evés előtt. Jézus ezzel kapcsolatban mondta azt amit.

Ezeket a sorokat egy másik kérdésből másolom be, szerintem jó válasz a te kérdésedre is:

"Apostolok cselekedetei 15,28-29:

"Mert tetszik a Szent Léleknek és nékünk, hogy semmi több teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül,

Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; amelyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!" (Károli fordítás)

Érdekes itt a fúlvaholt állat kérdése. Azért kell ettől tartózkodni, mert a vér az állatban marad, amitől az előzőekben egyértelműen olvashattuk, hogy attól tartózkodni kell. Ha egy állat vérét kiengedik a földre, és méltó módon befedik földdel, utána az állat húsa ehető. Viszont a vérét nem lehet elfogyasztani, mert attól tartózkodni kell.

Amikor a vértől való tartózkodást említi a Biblia, akkor nem kategorizálja, hogy milyen vértől (állati, emberi, nyers, sült) kell tartózkodni, tehát mindenfajta vérre vonatkozik ez a tilalom.

Azért érvényes ez a keresztényekre, mert ezt a mózesi törvényben található parancsot az apostolok erősítették meg Jézus halála után.

Mivel én a Bibliában ezt olvastam, ezt tartom érvényesnek akkor is, ha a véres hurkának, hagymás sült vérnek, vértranszfúziónak nagy hagyománya van. Más attól még gondolkodhat másként is.

Gusev"

És egy másik válaszoló ugyan abból a kérdésből:

""Minden mozgó állat, amely él, legyen nektek eledelül; amint a zöld füvet, nektek adtam mindazokat. Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."

I. Mózes 9:3-4"

A kérdés ahonnan kimásoltam a válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..

Ezek alapján én nem tartom helyesnek, hogy egy keresztény vért fogyasszon bármilyen formában is.

2013. okt. 26. 13:19
 8/37 anonim ***** válasza:
39%

"Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek."

Tehát legyél dögevő. Magyarra lefordítva.

Semmi sem tiltja itt a vért.

Egyébként most miért lettem lepontozva?

Valakinek szétzúztam a sérülékeny kis lelkét?

2013. okt. 26. 13:23
 9/37 anonim ***** válasza:

"Tehát legyél dögevő. Magyarra lefordítva.

Semmi sem tiltja itt a vért."

Lost még annak sem tud hinni amik le vannak írva a Bibliában, de egy kicsit kijavítanám azokat amiket mondott:

Tehát véreztesd ki az állatot amit meg szeretnél enni és úgy készítsd el. Magyarra lefordítva.

Mert Isten tiltja itt a vér fogyasztását.

2013. okt. 26. 13:27
 10/37 anonim ***** válasza:

Nem vagyok keresztény, de már hallottam erről embereket vitatkozni.

Apám azt mondja, hogy az egyik tanítvány egyszer nagyon éhes volt, és az Úr felé küldött néhány bogarat, de a tanítvány utálkozva elfordult tőle, mert tisztátalannak találta azokat a bogarakat. Az Úr meg is fedte. Azt hiszem, hogy valami hasonlót mondott: Miért tartod tisztátalannak amit megtisztítottam.

....

Egyébként még soha nem ettem vért, mert apám utálja a véres dolgokat enni, és így ilyen soha nem került az asztalra. DE szerintem keresztény szemmel sem bűn.

2013. okt. 26. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!