Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miélrt nem szeretik a sátánist...

Miélrt nem szeretik a sátánistákat?

Figyelt kérdés

Holott őket soha nem is említik a médiában. Ha csinálnak valamit néha, akkor elkapja őket a rendőrség. De csinál rossz dolgokat akárki, pl: romák, magyar emberek is, kutyák is (harapnak).

A sátánistákról még sohasem hallottam, vagy olvastam, hogy összejövetelekre, egyházakba játnak, mint a keresztények.

Inkább a keresztények azok, akiket mutat állandóan a média, ők mozognak mindig.

Szerintem inkább a kereszténységtől, és az egyháztól kellene tartanunk, mert ők tudnak megmozdulásokat rendezni, millió és millió embereket összetömöríteni egy

csoportba.

Nem vagyok sátánista egyébként.

Csak nagyon haragszanak a sátánistákra és meg akarják őket nagyon állítani. De mi okból?

2013. okt. 22. 21:44
1 2 3 4
 11/37 anonim válasza:
36%

Gondolom azért, mert semmi pozitív célja nincs ennek a csoportosulásnak, csak a felesleges öldöklés, meg az, hogy várják a sötétség urát, aki majd ......

Ezzel szemben a kereszténység a megbocsátásra, szerénységre, és az erkölcsös életre tanít.

2013. okt. 22. 22:32
 12/37 anonim ***** válasza:

"7Kérdező:nem kérdezek én soha de soha többet senkitől! Majd ezután magamban megtartom a kérdéseimet."

jajdejó jajdejó

2013. okt. 22. 22:52
 13/37 anonim ***** válasza:
Azért jó lenne, ha ismernénk a Sátánizmust. A névválasztáskor igaz, nem voltak valami ügyesek, de cseppet arról szól a Sátánizmus, hogy várják a sötét urat meg, hogy értelmetlenül öldökölnek. A Sátán ebben a vallásban még csak nem is dicsőítésre váró isten. Sokkalta jobban kihangsúlyozza a "én"-t valamint az erkölcsöt. Az a baj, hogy mindenki a Bibliai Sátán/Ördög képből indul ki, mikor meghallja a vallás nevét, de ez nem így van igazándiból. Van köze a Bibliához, többé-kevésbé, de ez is csak az időnek köszönhető. Sok mindent vesznek át egymástól a vallások. Teóriák szerint a Sátánizmus egyfajta kezdetleges formája, már Krisztus előtt is létezett. Erre van is néhány alátámasztás, de naon naon kevés, ezért beszélünk még mindig csak teóriákról. Eleinte egyfajta kígyóimádás (vagy bálványozás, ha jobban tetszik) volt a jellemző a vallásra, de nem azért, mert a Bibliában is benne volt, meg egyéb keresztény dolog miatt, ha nem mert egyszerűen csodálták a kígyókat az akkori népek. Hogy lehet őket "bűvölni", hogy halálosak mindenre, ugyanakkor társai is lehetnek az embernek, valamint, hogy ilyen sokszínűek. Mérgüket már az ókori népek is tudták hasznosítani,,,igaz csak jóval kisebb mértékben.
 14/37 anonim ***** válasza:

*de cseppet SEM*

bocsi...ez asszem a 2. mondatból maradt ki

15/37 Mirk ***** válasza:
100%

Szerintem az emberek legtöbb problémája egyrészt abból adódik, hogy a saját nézőpontjuk kívül még csak nem is akarnak megismerkedni mással. Gyakorlatba átültetve ez annyit tesz, száz olyan emberből, aki meggyőződéssel utálja a sátánistákat 99 valószínűleg sohasem tájékozódott arról, hogy mi is a sátánizmus. A félreértések elkerülése végett, a médiából, nagyitól, iskolai hittanórákról, internetes névtelen hozzászólóktól és egyéb forrásokból összecsipegetett információtöredékek kedvünk szerinti vegyítése nem minősül tájékozódásnak. Ha már valaki lesz olyan bátor, hogy véleményt formáljon és ne adj isten még kritizálni is szeretne valakit, vagy valamit akkor legalább annyit tegyen meg a saját érdekében, hogy ne csináljon magából hülyét, legalább nézzen utána, hogy miről is van itt szó kérem szépen.

Példának okáért én azért nem írom le a véleményemet a sátánizmusról, mert gőzöm sincs róla, hogy mi az. Az, hogy benne van a nevében a sátán nem sokat jelent, a mogyorókrémemben is 1% mogyoró van, köszönöm.

A bevezető mondathoz visszatérve, az emberek sok problémája másrészt abból adódik, hogy bizonyos, a tömegből kiragadott paraméterek alapján próbálják meghatározni egymást. Úgymond, nem az "embert" nézik, hanem azt, hogy milyen magas vagy, hány kiló vagy, milyen okos vagy, vallásos vagy-e, jobboldali vagy-e stb. Remélem érthető.

Persze az is jó lenne, ha az emberek végre megismerni szeretnék egymást, nem megítélni.

2013. okt. 23. 00:31
 16/37 anonim ***** válasza:

"Az, hogy benne van a nevében a sátán nem sokat jelent"

De.Miért ne jelentene a név sokat? Jelent.

2013. okt. 23. 00:41
 17/37 Mirk ***** válasza:
100%

"De.Miért ne jelentene a név sokat? Jelent."

Ezzel az érveléssel nem tudok vitába szállni.

2013. okt. 23. 00:46
 18/37 anonim válasza:

[link]

Elég kimerítő volt?

Szóval ne is gyertek azzal, hogy azért ülnek össze, hogy ruha nélkül gyertyát égessenek a fák alatt, meg kígyókat bűvöljenek..

2013. okt. 23. 00:57
 19/37 Mirk ***** válasza:
100%

Meg is mutatom nektek mire gondoltam az első hozzászólásomban az utána járásról.

Belinkeltél nekünk egy wikipédia cikket a sátánról, nyilván minket nem ez érdekel, hanem a sátánizmus, ezért rákattintottam arra a szekcióra. Nézzük mit találunk itt:

"A sátán fogalma csoportonként jelentősen különbözik, ahogyan az is, hogy imádatot igénylő istenségnek vagy mindössze szimbólumnak tartják-e. Legfontosabb jellemzői az individualizmus és a kereszténységgel (néha júdaizmussal vagy iszlámmal) szembeni ellenséges viszony."

Hát ebben nincs semmi "gonosz szerintem.

De gondoltam mélyebben beleásom magam, ezért rákattintottam arra is, hogy a "sátán egyháza".

"A Sátán Egyháza egy szervezet, amelynek célja az ember hús-vér mivoltának elfogadása, amint azt Anton Szandor LaVey Sátáni Biblia című, 1969-ben írt könyvében megfogalmazta. Tagjai a LaVey-i sátánizmus filozófiáját vallják magukénak."

Ejjha, a hús-vér emberiség vallása, micsoda szentségtelen gonoszság, gyerekzabáló ördögök...

"2007 decemberében az Associated Press jelentése szerint egy serdülő fiatal a Sátán Egyháza adminisztrációjának elektronikus levelet küldött, amelyben kijelentette, szándékában áll „ölni a gonosz úr – Sátán – nevében.” Az Egyház, megerősítve a törvények betartásával kapcsolatos korábbi nyilatkozatait, jelentette az esetet a Szövetségi Nyomozóirodának (FBI), az pedig a helyi rendőrség embereinek, akik letartóztatták a fiatalt."

Valóban rossz embernek tűnnek.

De csak mert nem akartam olyan légvárból hadakozó lenni, mint egyesek, még a LaVey-i sátánizmusnak is utánanéztem.

"A LaVey-i sátánizmus a modern-ateista, a Bal Kéz Útját követő (jelen esetben részben a zsidó és keresztény mitológiára épülő) vallások egyike. Ezen sátánizmus lényege az egyén fontossága, a létezés és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti önmaga istenének. Ebből látható, hogy a sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás."

Most jön a lényeg:

"Jelen vallásban Sátán nem egy konkrét, létező istenség vagy démon, mely imádatot igényel. A sátánisták nem imádnak semmilyen természetfeletti lényt.[3][4] Sátán az erős, független egyént jelképezi, aki saját erejéből él. A sátánista önmaga megváltója, nem külső erőtől várja azt."

Semmi gyilkolás, semmi bűnözés, semmi erőszak. Nincs emberáldozat, kannibalizmus, meg a többi baromság ami a tudatlan emberek fejében létezik.

És az a vicces, hogy az internet, az emberiség által összegyűjtött összes tudás tárháza előtt ül mindenki aki ide irkál.

Hadd ismertessem veletek a saját vallásom alapelveit is. Ne ítéld el, ismerd meg. Ne változtasd meg, fogadd el. Ne gyűlölj, szeress.

2013. okt. 23. 01:14
 20/37 anonim ***** válasza:

"Hadd ismertessem veletek a saját vallásom alapelveit is. Ne ítéld el, ismerd meg. Ne változtasd meg, fogadd el. Ne gyűlölj, szeress"

- Ez teljesen rendben van.

"Ezen sátánizmus lényege az egyén fontossága, a létezés és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti önmaga istenének."

- ettől meg oda ne rohanjak, meg vissza.

2013. okt. 23. 01:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!