Mely állatokat nem szeretik a keresztének vallási szempontból és miért?
Egyik ismerősömmel beszélgettem és azt mondta van olyan vallás ahol tartanak bizonyos szinten egyes állatoktól, és még csak szimbolikus állapotban sem látnák szívesen otthonukban. pl. plüss, falikép stb.
Egyik ilyen megemlített állat a bagoly volt, de még a sárkányt (kígyót) is említette.
Hirtelen azt akartam írni, hogy nincs ilyen dolog, de ahogy tovább olvastalak, a sárkány valóban, mert kínai vallásban istenségnek számít,így a sátán szimbóluma.
Egyébként pedig szerintem a kép témája határozza meg. Milyen a hangulata az egésznek.
Mondjuk koponyák között siklik egy kígyó..érted?
Bagoly ül a temetői sír felett...
Szerintem is. Minden létező állat Isten teremtménye, tehát ilyen nincs. Csak a mitológiailag, mint pl a sárkány (amit az első is emleget.) A kígyó megkapta a büntetését (1Móz 3,14-24), bár szerintem itt ez a sátánt szimbolizálja.
Nos, szerintem a képeken nem az állatok a "rosszak", hanem maga a kép, de ez már csak nézőpont kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!