Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan, hogy úgy...

Létezik olyan, hogy úgy kezdtem el imádkozni hogy nem is értettem már mit mondok vagyis tudtam hogy beszélek de olyan gyorsan mondtam, h aztán nem emlékeztem és meg is ijedtem, hogy ez mi?

Figyelt kérdés

2013. okt. 18. 10:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem aludtál bele az imádkozásba?

Nálam ilyen szokott lenni...

2013. okt. 18. 13:14
 12/17 anonim ***** válasza:
10 Javaslom az Apcsel elolvasását számodra, talán rájössz, hol a hiba az írásodban.
2013. okt. 18. 13:33
 13/17 Girgoy ***** válasza:
38%

Elolvastam az ApCselt, az írásom pedig nem a Biblia félreértelmezésén nyugszik, hanem a valóságos tapasztalaton. A Bibliában nincs ilyen jelenség, mint amit a kérdező leírt (hogy valakinek begyorsul a beszéde). Krisztus hogyan is tanított imádkozni? Olvastad azt a részt? Több evangéliumban is benne van!

Több éve kutatom azt az alternatív paraegyházat, amelyet a Sátán hozott létre korunkban. Ennek része a protestantizmusban bizonyos karizmatikus mozgalmak, a katolicizmusban pedig Vassula Ryden TLIG mozgalma és ehhez hasonló "magánkinyilatkoztatások". Minden tekintetben defektes ez, de ha belegondolok: ha én lennék a Sátán és buzgó hívőket kellene megtévesztenem, én se azt csinálnám, hogy direkt módon eltávolítom őket Istentől, mert az eléggé feltűnő. Pont ezt csinálnám én is: létrehoznék egy alternatív vallásosságot, amelyben az alternatív utat sulykolnám a felsőbbrendű lelkiségnek, és akkor engem követnének a hívők és ezután azt adnék be nekik, amit csak akarnék. Másik több éves kutatási területem a vallások öszehasonlítása. Érdekes, hogy ez az alternatív karizmatikus paraegyház az alapvető spirituális struktúráiban rengeteg hasonlóságot mutat a pogány vallásokkal! Ez a paraegyház nem azonos a korai kereszténységgel, ez is csak egy csúsztatás. Akkor az emberek elsősorban annak ébredtek tudatára, hogy ők mennyi mindennel tartoznak Istennek és bűnbánatot tartottak, és Isten ezt a lelkületet jutalmazta meg nemvárt lelki vagyonokkal, amelyekből az illetőtk tudták törleszteni adósságukat és nem msára fordították azt! Akkor jelezni kellet a világnak: a Szentlélek SIten a földre szállt. Ma nem ez a helyzet. Ma már tudjuk, hogy itt a Szentlélek egy ideje Az emeberek ma Simon mágusok, tékozló fiúk, nem azt érzik, hogy ők maguk mennyivel tartoznak Istennek és nem méltók az Ő javaira, hanem kierőszakolják a javakat, nagyok akarnak lenni, pogány fantasy-hősök, Istenhez hasonlóak, mint a bukáskor, és ezt a gőgöt tartja fenn a Sátán felsőbb lelkiségnek beadva az alapvetően a pogány ezoterikus "lelki fejlődési" utat kínálva és larabolva őket az igaz nyájtól. :(

Nagy téma ez, folytassam? :) Mikor jöttök már rá végre, hogy a legnagyobb kegy az, hogy Istent a Mi Atyánknak szólítjuk (ahogy a Fiú tanított imdákozni) és ez a kegy zavarja a leginkább az Ellenfelet?

2013. okt. 18. 14:10
 14/17 anonim ***** válasza:

13

Apostolok Cselekedetei 2. rész

1.

És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának.

2.

És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala.

3.

És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.

4.

És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.

Kedves 11 nem érdekel a tévtanításod, sem a saját szellemed magyarázata.

Kettő dolog érdekel:

1./ Szent Lélek

2./Biblia.

Mindkettő ír a jelenségről.

Úgy hogy megkérnélek nyomatékosan, hogy mást ne vezess félre.

2013. okt. 18. 14:19
 15/17 anonim ***** válasza:

14-es!

csak elfelejtetted folytatni.

6. Minekutána pedig ez a zúgás

lőn, egybegyűle a sokaság és

megzavarodék, mivelhogy mindegyik

a maga nyelvén hallá őket szólni.

7. Álmélkodnak pedig mindnyájan

és csodálkoznak vala, mondván

egymásnak: Nemde nem Galileusok-é

ezek mindnyájan, a kik szólnak?

8. Mimódon halljuk hát őket, kiki

közülünk a saját nyelvén, a melyben

születtünk?

Hablatyról egy szó sincs.

2013. okt. 18. 19:43
 16/17 Girgoy ***** válasza:

Ő, a kritikai érzék elvesztése és az elvakultság is a Sátán tevékenykedésének hatása. Az igazságot nyugodtan vizsgálat alá lehet venni, mert nem fog elvérezni, akit meg semmi más nem érdekel önmagán kívül, az fél attól, hogy a benne lévő sötétség lelepleződik...

Igen, 15-ös, a történet valóban úgy folytatódott, hogy más népek, érthető emebri nyelvén beszéltek az apostolok, hgy az Örömhír eljusson gyorsan mindenkihez. Az első Pünkösd egyfajta Anti-Bábel volt, nem egy mégnagyobb zavar...

Visszatérve a kérdéshez: ilyen jelenséget sohasem nevez a Biblia a Szentlélek művének, és még csak jó gyümölcse sincs, hoyg onnan ismerjük meg a jó fát. A kérdező megijedt és nem tudta, mi ez. 2 út van most:

1. Vagy elhatárolódik ettől a jelenségtől, nem tartja azt Isten művének (mert mi alapján is tartana ilyen hülyeséget annak?) és elindul a józanabb, bölcsebb, egyszerűbb valásosság útján, ahol megmarad az Atya egyszerű gyermekének, akivel úgy beszél érthetően, mint gyermek az apjával,

2. vagy elhiszi, hogy az ilyen bizarr jelenségek lehetnek valamifajta felsőbbrendű vallásosság produktumai. Ebben az esetben az Ellenfél tovább fogja bombázni bizarr dolgokkal (hiszen ő maga is nyitott lesz rá, akarja, hogy ilyenek történjenek vele, és ez nyitva hagyott kapuaz ellenfélnek), olyanokkal, amit nem ért, és amik ellentétben állnak az Ige tanításával, és mivel ezt tekinti a "flesőbbrendű" vallásosságnak az ileltő, ezért elhagyja a hagyományos igaz vallásosságot, a valódi Krisztus nyáját és kialakul benne egyfajta gőgös felsőbbrendűség, azt pedig tudjuk, hogy ez az egyetlen bűn, a gőg elég volt ahhoz, hoyg egy ragyogó angyalt alábuktasson, ennyi elég az elkárhozáshoz.

Kemény dolgok ezek, de Krisztus előre megmondta, hogy sok ilyen jelenség lesz.

Nem értem, de ezt tényleg nem értem, hogy miért nem jó egyeseknek az az ima, amit Krisztus tanított? Mennyire jó Mi Atyánknak szólítani a saját érthető nyelvünkön a Legmagasabb Létezőt és a MIndenség Urát? MIért kell nekünk mágusokká, sámánokká válnunk? Az okkultizmus struktúrája ilyen: különleges képességek, különleges szövegek, különleges tudatállapot, varázsszövegek... Kőkemény okkultizmus ez! Az okkultizmus se direkte a Sátánnal foglalkozik, hanem egyszerűen ilyen "Erőkkel", mint amilyen "Felsőbb Erőnek" a Szentleket tartják az para-karizmatikusok, nem olyan sötét a mágia, hanem pont ilyen, pont így gondolkodik a dolgokról... Nem viccből mondom, több éves kutatás után: az álkarizmatikus kereszténység ugyanolyan szerkezetű , mint a sámánizmus, okkultizmus, mágia, hermeneutika, ugyanaz a váza, csak a ráagatott díszek mások... :(

2013. okt. 21. 12:11
 17/17 Girgoy ***** válasza:

Nem beszélve erről a "jelet" kívánunk. Igen, a mágusok, szellemidézők is jelet szoktak kérni.

Istentől a keresztény nem jelet kér, hanem odamegy hozzá, mint az apjához, megkérdezi és várja a választ. Közben nem kerül módosult tudatállapotba, hanem pl. megkapja a választ egy érthető logikus szöveget olvasva... ;) Mert Isten nem valami felsőbb erő, amit nekünk uralni kell, mint a Jediknek, hanem Ő egy személy, akihez úgy beszélünk, mint Apánkkal. Ez nem tetszik az Ellenfélnek, ezért visz el minket inkább az erők, jelek, képességek, varázsszövegek, tudatállapotok okkult ingoványába, amelynek leple alatt ő működik és rángat... Még ha szentszellemnek is hívja ezt, de ismer ő minket, a Jediknek Erőnek nevezi az ő befolyását, a boszorkányoknak istennőnek, a spiritisztáknak szellemnek, a keresztényeknek "szentszellemnek" nevezi, mert mi erre bukunk.

2013. okt. 21. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!