Nem értem ezt a rózsafüzért hogy kell imádkozni. (? )
A bűnbánat rózsafüzére
(Hagyományos rózsafüzéren)
Keresztre: Hiszekegy
Nagy szemekre:
Jézusom, kérlek, bocsáss meg nekem, hogy tisztátalan lélekkel vettelek magamhoz. Bízom Szentlelked segítségében, akinek kegyelme által mély bűnbánatot gyakorolva fogadhatlak szívem hajlékába.
Kis szemekre:
Édesanyám, tökéletes tisztaságod által kérlek, segíts nekem, hogy növekedni tudjak az őszinte és tiszta bűnbánat erényében.
Befejezésül:
Szentlélek Istenem, bízom mérhetetlen kegyelmeidben és abban, hogy a bűnbánat erényével lelkem nem foltos, hanem hófehér lesz, olyan mint legtisztább teremtményeid, a kicsi gyermekek lelke.
A nagy szemekre Miatyánkot szoktunk, akkor msot azt változatlanul elimádkozzuk és utána jön az első szöveg?
Kis szemekre meg ugye Üdvözlégyet. Akkor most a titkok helyére kell mondani ezt a szöveget?
Több ilyen új rózsafüzér van, amit nem értek, hogy ezek honnan jöttek? Valaki tudna erről nekem hitelesen beszélni, aki tud ezekről? Én még csak ma reggel találkoztam velük.:)
Szia!
Bocs, hogy nem tudok pontos választ adni, de az ima és a meditáció lényege nagyjából ugyanaz. Vagyis az elme zajkeltő tevékenységének az elcsendesítése az akaratra való koncentráció által. Ehhez használnak rózsafűzért a katolikusok és számláló fűzért a buddhisták.
1. ez nem szar!
2. a kötött imán kívül imádkozom a saját szavaimmal is!
Középkori eredetű ima azoknak, akik nem tudják elimádkozni a 150 zsoltárt, mert nem tudják kívülről vagy nem tudnak olvasni, hogy megtanulják.
Itt le van írva a története és az eredeti "titkok":
Általában valamilyen magánkinyilatkoztatás fűződik az ilyen újabb fajta rózsafüzérekhez. Ha egy püspök engedélyez egy ilyesmi alapján megírt imát, akkor az már szabadon terjeszthető, imádkozható.
Mire vagy még kíváncsi?
A dátumot látva valószínűleg elkésett a válaszom, de ha mégsem …
A Miatyánykok és az Üdvözlégyek HELYETT kell mondani az említett szövegeket! Ebben az a jó, hogy egy ilyen imasort 5-10 perc alatt is elmondhatsz.
De …!
Ha van időd, nyugodtan mondhatod a titkok helyett. Én azt is szoktam. Vagy úgy, hogy a titok helyén mondod, de csak 1 tizedet mondasz. A Szentolvasóban az az igazán jó, hogy nem tudod elrontani. Így is, úgy oos imádkozol, Istenre koncentrálsz. És ez a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!