Amennyiben Isten mindent előre tud akkor, hogy van ez a benne való hittel?
Ha Isten mindent előre tud akkor azt is tudja,hogy kik fognak benne hinni?
Van szabad akarta.
Elvileg Isten mindenkit igyekszik megszólítani(kinek a hibája ha ezt nem vesszük észre). Még azokat is akikről tudja,hogy nem fognak benne hinni? (pygmalion effektus)
Megvárja amíg magunktól,belső késztetés-vagy a szent szellem-kezdjük keresni Őt és szeretnénk hinni.
Ekkor ELVILEG segít(mégis vannak akik nem kapnak hitet)
Na most a kérdés.
Ha előre tudja,hogy ki azok akik fognak benne hinni azt is tudja,hogy kik nem fognak. Ebből az következi,hogy akikről tudja,hogy nem fognak benne hinni azoknak nem is ad hitet? Még ha kéri is?
Valaki kéri Istentől,hogy adjon neki hitet,de Ő tudja,hogy úgysem fogok nekem hinni mindegy milyen csodát teszek is ezért hitet sem adok neki.
Igen?
Istennek van egy nagy terve.Ismeri a jövőt. Aki nem szerepel a nagy tervében az nem is fog hitet kapni?
Előre eldöntötte,hogy ki fog benne hinni?
Mi van ha a tervben nem szerepel,hogy én is hívő leszek?
Ezek az emberek imádkozhatnak egy életen át akkor sem lesz hitük,mert Ő tudja,hogy úgy se hinnének?
Na és ha terveb az szerepel,hogy neked a 63-ik születésnapod előtt egy héttel lesz hited,akkor kapod meg az azt jelent,hogy imádkozhatsz te 25 éves korodtól akkor sem fogod előbb megkapni a hitet,mert a TERVben ez szerepel.
És csalódott leszel 10 évnyi imádkozás után és abbahagyod,mert azt mondod,hogy Isten nem figyel rád.
Aki meg a 63-ik születésnapja előtt pár hónappal vagy 2 héttel kezd el imádkozni az meg elégedett lesz,mert Isten jó és figyel rá.
Ez, hogy van?
Fentebb írtam neked már ezeket:
A Bibliai világkép alapján nincs eleven elrendelés, ellenben bizonyos körülmények adva vannak, de hogy mindezek a körülmények számodra áldássá és győzelemé, vagy vereségé és kudarcá lesznek, azt nem Isten dönti el, hanem a Te döntéseid, mivel a döntési szabadságod megvan, tehát szabad akarattal rendelkezel.
9-es válaszolónak üzenem a fentiek a protestánsok hitvallása, nem pedig amit Te állítasz hogy bizonyos emberek előre legyártott sorsokat élnek meg. Ezt nem tudom honnan veszed.
Kedves Kérdező a hitről pedig volt egy írásom pár nappal ezelőtt itt az oldalon a nevem alatt kérlek olvasd el azt is, és világosan fogod érteni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
eirc-one
Elolvastam !! Huhh...
Valószínű még párszor el is kell olvasnom,hogy mélyebben és jobban megérthessem.
Honnan tudsz te ilyeneket? Mi a foglalkozásod?
Ezt az írást tényleg hasznosnak találom !!!
Még egy kérdés: mi van akkor ha én nem tudok magamnak megbocsátani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!