Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen bibliai résből merítesz...

Milyen bibliai résből merítesz vigasztalást?

Figyelt kérdés
Én nehéz napokon a Zsoltárok könyvét szoktam olvasni, de van néhány ismert bibliai ige is, amit mindig újraolvasok.
2009. nov. 10. 13:51
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
javítok: *részből
2009. nov. 10. 13:52
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

én is leginkább a Zsoltárokból:)

De van egy kis füzetem, amibe ki szoktam írogatni igéket, azt is elolvasom időnként:)

Meg van néhány ige, amit igyekszek rendszeresen megvallani,pl:Malakiás 3:10-12, ami anyagi áldásra vonatkozik.Persze férjemmel megtesszük a "feltételeket", adakozunk, fizetünk tizedet:)

2009. nov. 10. 14:35
 3/17 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
90%

Sokáig csak materialista tudományos könyveket olvastam, és bosszantott az a dolog, hogy minden hiábavaló, fejlődhetünk mi akármennyire, jobbíthatjuk a társadalmat bárhogyan, de előbb-utóbb jön egy pólusváltás, jégkorszak, becsapódás, gammakitörés, Nap-felfúvódás, stb, és akkor vége, "kicsöngetnek", a nyomainkat elfújja a szél, belepi a por.

A pálfordulásom akkor kezdődött, amikor "véletlenül" meghallottam, hogy "Ég és Föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlhatnak." (Mt. 24,35)

Ma már nyugodt vagyok, tudom, hogy emögött a kijelentés mögött hatalmas tudásból eredő magabiztosság áll. Köszönet érte.

(A kritikusok számára azt üzenem, hogy nyugi, majd egyszer ők is megértik, addig meg nyugodtan irkáljanak ellenünk és pontozzanak le, ha kedvük tartja.)

2009. nov. 10. 14:51
 4/17 anonim ***** válasza:
90%

Jób 20.1.

Megszólalt a naamái Cófár, és ezt mondta:

Azért kényszerít ingerültségem feleletre, s amiatt van nyugtalanság bennem, mert megszégyenítő kioktatást hallok. De értelmes lelkem megadja a választ.

Tudod-e azt, hogy ősidőktől fogva, amióta csak ember került a földre, a bűnösök vigadozása rövid ideig tart, és az elvetemültek öröme egy pillanat?

2009. nov. 10. 14:59
 5/17 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
87%
„Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre mennyei Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.” (Máté 10:29-31.)
2009. nov. 10. 21:29
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
És én veletek maradok minden nap, a világ végéig.
2009. nov. 11. 00:03
 7/17 anonim ***** válasza:
23%
vigasztalódni nem nagyon sikerül, de fölbosszantanom magam Jób esetén annál inkább. A nyomorult....
2009. nov. 11. 11:59
 8/17 anonim ***** válasza:
82%

nem szó szerint

a tevének több esélye van átmenni a tű fokán

mint a gazdag embernek a mennyek országába jutnia

2009. nov. 14. 12:24
 9/17 anonim ***** válasza:
16%
Egyikből sem. Sokkal aktuálisabb mesék is léteznek.
2009. nov. 14. 14:54
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem szoktam szomorkodni, így egyikből sem.
2009. nov. 14. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!