Szerintetek miért csalódtak sokan az egyházukban (akban)?
Azért kérdezem, mert sok-sok ember véleménye itt, ezt tükrözi.
Mi lehet ennek az oka?
Vidiripi
"A Máté 24:46–47. vers, habár téves volt ez a következtetés, de mégegyszer mondom, senki sem ígérte ezzel az igeverssel kapcsolatban sem, hogy nem változhat az értelmezés, sőt, a nehezen értelmezhető igeverseknél én ezt mindig számításba is veszem."
Ennyi elég is. Ez mindent megmagyaráz. :D :D :D
"Nem tudom, nem vagyok tisztában azzal, hogy abban az időben melyik felekezet pontosan mit tanított Krisztus váltságáldozatáról."
Te mennyi ideje vagy tanú? Találgatva azt mondom hogy minimum 15 éve. S nem tudod sok olyan ember van a gyülekezetekben aki minimum 15 éve tanú. Feltételezhetően ők sem tudják.
Utalhatna rá a cikk írója. A hamis tanításokra mindig konkrétan utalnak. Ami nagyon fontos hiszen a tanúk az igazságban vannak. De itt nincs utalás.
Mire kell gondolni? Nekem sem jut eszembe semmi. Egyszerűen elképzelni sem tudom hogy milyen hamis jelentése lehet a váltságáldozatnak.
"Igen, ezen tudom szeretsz lovagolni, azért mert nincs leírva konkrétan szó szerint ez a Bibliában, nyílván már nem is lehet ismertetőjel a prédikálás, pedig az! A prédikálás az egyik legnagyobb Krisztustól jövő parancs, miért ne használhatnánk az igaz Keresztények ismertetőjeleként?"
Ezen meg főleg lovagolni fogok ugyan is Írja a Biblia hogy miről lehet megismerni a keresztényeket. De nem azt írja hogy a prédikálás az. Pedig az evangélium hirdetése rendkívül fontos.
Máté 24:45 Hm...logikusnak tűnik.
"Te mennyi ideje vagy tanú? Találgatva azt mondom hogy minimum 15 éve. S nem tudod sok olyan ember van a gyülekezetekben aki minimum 15 éve tanú. Feltételezhetően ők sem tudják."
18 éves vagyok és a szüleim pedig már vagy 30 éve tanúk, tehát ha úgy tetszik "bele születtem" ebbe a vallásba, amit a legkevésbé sem bánok.
" Ezen meg főleg lovagolni fogok ugyan is Írja a Biblia hogy miről lehet megismerni a keresztényeket. De nem azt írja hogy a prédikálás az. Pedig az evangélium hirdetése rendkívül fontos."
Értem, tehát a te felfogásod szerint azért, mert a Biblia egyedül a szeretettel kapcsolatban írja konkrétan, hogy erről fogják felismerni az igaz Keresztényeket, ezért semmilyen más jellemző nem lehet az igaz keresztények ismertetőjele, így tehát nyílván még az a legfontosabb munka sem, amelyet Jézus az igaz követőire bízott. Ez nagyon rugalmas gondolkodásra vall... Szerintem pedig egy nagyon is fontos ismertetőjelrő beszélünk:
„a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég. (Máté 24:14).
Vidiripi
"18 éves vagyok és a szüleim pedig már vagy 30 éve tanúk, tehát ha úgy tetszik "bele születtem" ebbe a vallásba, amit a legkevésbé sem bánok."
Oké de ez nem kapcsolódik a témához. Lényegében az a válasz hogy nincs válasz.
"Értem, tehát a te felfogásod szerint azért, mert a Biblia egyedül a szeretettel kapcsolatban írja konkrétan, hogy erről fogják felismerni az igaz Keresztényeket, ezért semmilyen más jellemző nem lehet az igaz keresztények ismertetőjele, így tehát nyílván még az a legfontosabb munka sem, amelyet Jézus az igaz követőire bízott. Ez nagyon rugalmas gondolkodásra vall... Szerintem pedig egy nagyon is fontos ismertetőjelrő beszélünk:"
Beszéljünk egy nagyon is fontos ismertetőjelről.
János 13:34 Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! 35 Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."
"Az evangéliumi beszámolók tanúsága szerint azelőtt soha nem használta ezt a kedves kifejezést, amikor velük beszélgetett. De azon a különleges estén ezzel a kedves megszólítással fejezte ki a követői iránti mélységes szeretetét. Jézus akkor körülbelül harmincszor említette a szeretetet. Vajon miért hangsúlyozta ennyire ezt a tulajdonságot?"
"Krisztus követése szorosan összefügg a testvéri szeretet kimutatásával. Az igaz keresztényeket nem az azonosítja, hogy sajátosan öltözködnek, vagy különös szokásokat gyakorolnak, hanem az a mély és gyengéd szeretet, amelyet egymás iránt nyilvánítanak ki."
Vidiripi
Nem vontam én sem kétségbe sőt azt is írtam hogy a prédikálás rendkívül fontos. De Jézus szavai szerint a szeretet az ismertetőjel azt viszont nem írja hogy csak és kizárólag az. A prédikálást nem említi. S ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!