Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért csalódtak...

KZitus kérdése:

Szerintetek miért csalódtak sokan az egyházukban (akban)?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert sok-sok ember véleménye itt, ezt tükrözi.

Mi lehet ennek az oka?

2013. okt. 3. 19:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Én személy szerint azért, mert olyan munkahelyre kerültem, ahol többek közt különböző egyházak papjaival/lelkészeivel kell együtt dolgozni,és egy teljesen másik arcukat mutatják, mint amit a templomban lát, hall az ember. :(
2013. okt. 3. 19:40
 2/25 anonim ***** válasza:

Mert hiányzik az erő náluk.Nem tapasztalnak semmit. Halott az egyházuk.Üres, és néma szobraik nem válaszolnak nekik.

Rituálék tömkelegéből áll, de a hiveik szellemi állapota az nagyon mélyen van.

Egy jó és erős egyház sosem unalmas, mindig történik valami. Mozog az erő.Természetfeletti események történnek. A hívők folyamatosan, egyházon kívűl is tapasztalnak és Élő kapcsoatuk van Istennel a Természetfölöttivel.

2013. okt. 3. 19:51
 3/25 anonim ***** válasza:

A néma szobrok(bálványaik) sosem fognak szólni hozzájuk, nem fognak természetfeletti csodákat tenni.

Csodákat, és jeleket, csak az Élő Isten szelleme fog tenni, olyan helyen ahol lakozik.

2013. okt. 3. 19:54
 4/25 anonim ***** válasza:
Mert annyi szörnyűséget követtek/követnek el a vallás, vagy Isten nevében és minden egyház tele van emberek által kitalált dolgokkal, azt meg ne mondja nekem senki, hogy mindenkit aki valaha egyházi szabályt talált ki, az Istentől kapta a sugallatot. Sokszor szerepet játszott az önérdek és az anyagi haszon kergetése is, így teljesen elveszik, hogy most mit vár el Isten... Alapból úgy szavazták meg, hogy mi legyen a Bibliában, az így bekerült kb 700 szabályból elvileg elég csak párat betartani, de maguk a hívek, vagy néha a papok sem tudnak megegyezni, hogy pontosan melyikeket. Innentől kezdve szerintem teljesen komolyanvehetetlen az egész bagázs és ennyi erővel én is kitalálhatom magamnak, hogy mit kövessek.
2013. okt. 3. 20:46
 5/25 anonim ***** válasza:
11%
Mert rájöttek,hogy ez az egész Isten-kérdés egy primitív mese az őskorból,az egyházak szofisztikus-politikus viselkedése pedig hagyományellenes,mert terjeszkedni és hódítani akar. Gyengéknek való hazugságáradat.
2013. okt. 3. 20:52
 6/25 anonim ***** válasza:

1. Nem hiszem el amit mondanak, meseszerű az egész.

2. Vizet prédikálnak és bort isznak.

2013. okt. 4. 01:16
 7/25 anonim ***** válasza:
Én azért,mert ma már tudom,hogy nem emberek által irányított intézményeknek kell hinnem,hanem annak az Istennek,aki bennem él,egyháztól,vallástól függetlenül.A vallás szabályokat,hitrendszerek állít fel,amiket más emberek alapoznak meg,és ez korlátozza a valóság megismerését,a valódi önismeretet.A "bort iszik,vizet prédikál" jelenség is megfigyelhető egyes vallási vezetőknél(híveknél is)ez sem éppen egy hitelesítő tényező.A Bibliát sem egytől egyig tökéletes emberek írták,bárki bármit is állít róla,abszurdnak tartom szentírásként kezelni.Az egyház részéről mondhatjuk kifinomult pszichológiai zsarolásnak "vagy elhiszed az egész Bibliát,vagy nem vagy igaz hívő,Isten nem szeret,bűnös vagy,tévúton jársz" ez nem más,mint önzésen alapuló bűntudat-és félelemkeltés másokban,az önállóság korlátozása,ami a szeretetnek egy igencsak csökevényes megnyilvánulása...
2013. okt. 4. 09:53
 8/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem találtam meg köztük azt a szeretetet amiről beszéltek. Amikor velem volt problémája egy személynek nem jött oda hozzám hanem mást küldött oda. Még nem is voltam teljesen tisztában az egyik tanítással már is változtatni kellett rajta. Olyan feladatot kaptam ami abban a formában nem teljesíthető. A későbbiek folyamán ahogy egyre több idő telt el kiderült hogy a "testvérek" szükségtelenül is piszkálják egymást. Mert ha valaki helytelenül cselekszik akkor természetesen figyelmeztessük de hogy ezt hogyan tesszük meg na az nem mindegy. A vezetők között is voltak hatalmi harcok. (bár ebbe annyira nem láttam bele)

A teljes képhez az is hozzá tartozik hogy soha nem voltam megkeresztelt testvér ebben az egyházban. (utólag azt mondom hála a mennyei Atyának) - De hosszú ideig intenzív kapcsolatban álltunk.

2013. okt. 4. 11:24
 9/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm az őszinte válaszát.
2013. okt. 4. 17:37
 10/25 anonim ***** válasza:

Vidiripi!

Melyik vallás volt az, amiről beszélsz? Csak kíváncsi vagyok.

2013. okt. 4. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!