Miért kell mindenképp egy vallást választani (. )?
Csináld azt amit én. Elkezdtem olvasni a Bibliát, közben pedig gyülekezetet kerestem és megvizsgáltam a tanítását a Biblia fényében. Ha azt láttam, hogy a lelkész vagy a gyülekezet tagjai nem állnak helyt bibliailag, akkor az nekem nem volt az igazi. Bár Isten is segített a keresésben, őt is megkérheted, hogy vezéreljen egy megfelelő helyre.
Mások vagyunk, nem felel meg mindenkinek ugyanaz a nézet (megmaradva a Bibliánál) és hangulat. Én a csendeset jobban szeretem, de pl. a Hitgyülisek, vagy a karizmatikusok a harsogóbbat kedvelik. Ízlések és pofonok.
A kérdés valójában arról szól:
Itt van előttem egy hegység. Muszáj nekem felmenni bármelyik hegyre? Nem lehet, hoyg egyszerre több hegyre menjek fel?
Attól függ mi a célod: ha az, hogy ne juss el soehová, akkor a válaszom az: ne menj fel egyik hegyre sem, vagy próbálj meg két lábbal több különböző hegyre lépni és azt képzelni, hoyg így feltudsz jutni a magasba.
De ha a célod a magasba jutni, akkor vizsgáld meg, melyik hegy a legmagasabb és azon a hegyen menj fel. Persze jönnek a kretének és azt mondják?: hőőő, hőőő, mér azt a hegyet választod, ez kirekesztés, ygere csak le! Nos, amíg nem mész feljebb a hegyen, addig azt hiszed: igazuk van, mert olyan emebrek, mint te vagy. De ha már elindultál, akkor észreveszed az evidens tényt: Te eljutottál valahová, miközben ők még mindig lent vannak és önmaguk földhözragadását akarják igazolni.
Ha segítség kell abban, melyik a legmagasabb hegy, hoygan válaszd ki, abban talán én is tudok segíteni, mert több éve foglalkozom vallásközi kutatással és már egész világos a kép. tehát előbb el kell döntened, mit akarsz. Igazolni a elkötelezettségmentes semmittevést, megpróbálni egyszerre több hegyen járni vagy a legmagasabb helyre feljutni. De egyébként magad is megvizsgálhatod a hegyek csúcsát előítéletmentesen: melyik vallásnak mi a végső vélja, ahová eljuttatja az embert? Na ezt a kérdést tettem fel többek között itt is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Sok sikert!
10-es
Amiket különbségként írsz le, pont hogy csak az a felszín...
Az úgy van kedves 13-as, hogy ha az emebr belemélyed a vallások tanulmányozásában, akkor először a felszínes különbségeket fedezi fel, aztán rengeteg hasonló dolgot - végül pedig ismét különbségeket. :)
Általában az emberre és erkölcsre vonatkozó dolgok hasonlóak, az Isten-kép és a világ kezdete és célja pedig különbözőek. A fentiek pedig nem véletlenek... ;)
"De tudom, hogy a legtöbb vallás nem nézi jó szemmel a többivel való szimpatizálást."
Vallási vezetők ráhatása a hívekre.Ennek nem kellene feltétlen így lennie,de féltik a "hatalmukat".
Ezt hogy a "kereszténység nagyságrendekkel nagyobb dolgokat hirdet, mint bármelyik más vallás" rendkívül demagóg dolgokra építetted. Most felesleges 20 oldala viták helyett csak azért említettem, mert szerintem jobb lenne nem befolyásolnod a kérdezőt a témában, inkább nézzen utána ő és legyen saját véleménye, mert hogy őszinte legyek, nem egy Szentírás amiket ott leírtál, ha érted mire gondolok...
Egy hegy van, amit mások más és más oldalról láthatnak... Mondhatja-e bárki hogy neki van igaza? Vagy egyik a másiknak hogy nincs igazad?
Vannak esetleg akik ismerik mindkét oldalát, ez azonban már egy olyan dolog ami az emberen múlik és túllép a valláson.
Szervusz
Miért gondolod, hogy "kell"? Erre nem kötelez senki. Éppen ezért alakult ez a sokféle vallás, mert sokan azt veszik ki egy-egy vallásból, ami neki éppen tetszik. Például ahogyan te is csinálod. Valószínűleg ebben téged majd vagy a család, vagy a baráti köröd fog + illetve - irányban befolyásolni. Annyit engedsz majd, amennyitől még jól érzed magadat.
A kérdés csak az, mit szól ehhez Isten! Sokat ír Isten véleményéről a Biblia ezzel kapcsolatosan. Jó lenne ha Isten véleménye is befolyásolna téged. Ez válna igazán hasznodra és tenné áldásossá az életedet.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!