Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell mindenképp egy...

Miért kell mindenképp egy vallást választani (. )?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekem a legtöbb vallás szimpatikus. Sokfélét tanulmányoztam elég mélyen, és lényegi különbség nincs köztük. Viszont a hangulata mindnek kicsit más, épp ezért rossz lenne bármelyikről lemondani. Ahol szeretet és béke van, és Istenről beszélnek, nekem ott a helyem. Szeretek járni a különféle templomokba, szent helyekre. De tudom, hogy a legtöbb vallás nem nézi jó szemmel a többivel való szimpatizálást.

2013. szept. 23. 23:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%

Csináld azt amit én. Elkezdtem olvasni a Bibliát, közben pedig gyülekezetet kerestem és megvizsgáltam a tanítását a Biblia fényében. Ha azt láttam, hogy a lelkész vagy a gyülekezet tagjai nem állnak helyt bibliailag, akkor az nekem nem volt az igazi. Bár Isten is segített a keresésben, őt is megkérheted, hogy vezéreljen egy megfelelő helyre.

Mások vagyunk, nem felel meg mindenkinek ugyanaz a nézet (megmaradva a Bibliánál) és hangulat. Én a csendeset jobban szeretem, de pl. a Hitgyülisek, vagy a karizmatikusok a harsogóbbat kedvelik. Ízlések és pofonok.

2013. szept. 24. 13:37
 12/27 Girgoy ***** válasza:
52%

A kérdés valójában arról szól:

Itt van előttem egy hegység. Muszáj nekem felmenni bármelyik hegyre? Nem lehet, hoyg egyszerre több hegyre menjek fel?

Attól függ mi a célod: ha az, hogy ne juss el soehová, akkor a válaszom az: ne menj fel egyik hegyre sem, vagy próbálj meg két lábbal több különböző hegyre lépni és azt képzelni, hoyg így feltudsz jutni a magasba.

De ha a célod a magasba jutni, akkor vizsgáld meg, melyik hegy a legmagasabb és azon a hegyen menj fel. Persze jönnek a kretének és azt mondják?: hőőő, hőőő, mér azt a hegyet választod, ez kirekesztés, ygere csak le! Nos, amíg nem mész feljebb a hegyen, addig azt hiszed: igazuk van, mert olyan emebrek, mint te vagy. De ha már elindultál, akkor észreveszed az evidens tényt: Te eljutottál valahová, miközben ők még mindig lent vannak és önmaguk földhözragadását akarják igazolni.

Ha segítség kell abban, melyik a legmagasabb hegy, hoygan válaszd ki, abban talán én is tudok segíteni, mert több éve foglalkozom vallásközi kutatással és már egész világos a kép. tehát előbb el kell döntened, mit akarsz. Igazolni a elkötelezettségmentes semmittevést, megpróbálni egyszerre több hegyen járni vagy a legmagasabb helyre feljutni. De egyébként magad is megvizsgálhatod a hegyek csúcsát előítéletmentesen: melyik vallásnak mi a végső vélja, ahová eljuttatja az embert? Na ezt a kérdést tettem fel többek között itt is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

Sok sikert!

2013. szept. 24. 14:19
 13/27 anonim ***** válasza:

10-es

Amiket különbségként írsz le, pont hogy csak az a felszín...

2013. szept. 24. 14:57
 14/27 Girgoy ***** válasza:

Az úgy van kedves 13-as, hogy ha az emebr belemélyed a vallások tanulmányozásában, akkor először a felszínes különbségeket fedezi fel, aztán rengeteg hasonló dolgot - végül pedig ismét különbségeket. :)

Általában az emberre és erkölcsre vonatkozó dolgok hasonlóak, az Isten-kép és a világ kezdete és célja pedig különbözőek. A fentiek pedig nem véletlenek... ;)

2013. szept. 24. 17:20
 15/27 anonim ***** válasza:

"De tudom, hogy a legtöbb vallás nem nézi jó szemmel a többivel való szimpatizálást."

Vallási vezetők ráhatása a hívekre.Ennek nem kellene feltétlen így lennie,de féltik a "hatalmukat".

2013. szept. 24. 17:34
 16/27 homo ludensz ***** válasza:
Még az őskereszténység és a mostanság ismert kereszténység is lényeges dologban különbözik. Abban hogy ők hittek az inkarnációban míg a mostaniak ezt tagadják. Általában egy mennyországot (paradicsomot stb.) kínálnak fel ha a dogmák szerint élsz,de a pokolra is kerülhetsz ha nem úgy élsz ahogyan az le van írva. Tiéd a döntés: Elízium vagy Tartarosz.
2013. szept. 24. 17:57
 17/27 anonim ***** válasza:

Ezt hogy a "kereszténység nagyságrendekkel nagyobb dolgokat hirdet, mint bármelyik más vallás" rendkívül demagóg dolgokra építetted. Most felesleges 20 oldala viták helyett csak azért említettem, mert szerintem jobb lenne nem befolyásolnod a kérdezőt a témában, inkább nézzen utána ő és legyen saját véleménye, mert hogy őszinte legyek, nem egy Szentírás amiket ott leírtál, ha érted mire gondolok...

Egy hegy van, amit mások más és más oldalról láthatnak... Mondhatja-e bárki hogy neki van igaza? Vagy egyik a másiknak hogy nincs igazad?

Vannak esetleg akik ismerik mindkét oldalát, ez azonban már egy olyan dolog ami az emberen múlik és túllép a valláson.

2013. szept. 24. 18:05
 18/27 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Miért gondolod, hogy "kell"? Erre nem kötelez senki. Éppen ezért alakult ez a sokféle vallás, mert sokan azt veszik ki egy-egy vallásból, ami neki éppen tetszik. Például ahogyan te is csinálod. Valószínűleg ebben téged majd vagy a család, vagy a baráti köröd fog + illetve - irányban befolyásolni. Annyit engedsz majd, amennyitől még jól érzed magadat.

A kérdés csak az, mit szól ehhez Isten! Sokat ír Isten véleményéről a Biblia ezzel kapcsolatosan. Jó lenne ha Isten véleménye is befolyásolna téged. Ez válna igazán hasznodra és tenné áldásossá az életedet.

Üdvözlettel: Zita

2013. szept. 24. 18:22
 19/27 Girgoy ***** válasza:
23%
17-es. Éveken át foglalkoztam vallásközi témákkal előítélmentesen. Amit már a kutatás kezdetén láttam, az az, hoyg nem egy hegy van, amirő többféleképpen fel lehet jutni, hanem több hegy van, amelyek közül csak egy ér el az égig. Amit a másik témában írtam, az nem demagógia, hanem a kutatási ereményeknek egy részlete. Ha az emebr alaposan beleássa magát a témába rájön arra, hogy ha nem Szentháromság az Isten és nem Krisztus az összekötő Isten és emebr között, akkor nem ilyen unvierzum venne körül minket... De nagy téma ez, járja végig mindenki, én csak váalszoltam a saját tudásom alapjánegy kérdésre, válaszolj Te is a Te tudásod alapján, fikáztam én itt bárki mást személyesen?
2013. szept. 25. 11:00
 20/27 anonim ***** válasza:
Én sem fikáztam de így pusztán úgy hogy átfutottam az ottani írásaidat már elég sok hibát találtam benne, szóval kifogásolható... Nem olyan hibákat amik vallási meggyőződés alapján máshogy gondolok, hanem egyszerűen tárgyi tudásban hibákat. De elég az OFFból.
2013. szept. 25. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!