Ha nyelvész szeretnék lenni, akkor jó úgy is, hogy az első szakom az angol lesz, és minornak veszem fel a magyart, vagy mindenképp célszerű elsőnek választani?
Figyelt kérdés
Igazából azt tart vissza, hogy úgy hallottam, sokat kell olvasni a magyar szakon. Márpedig engem nem az irodalom, hanem a nyelvtan érdekel. Persze angol szakon is kell olvasni, de akkor legalább nagyobb hangsúly lenne a nyelven, bár az is igaz, hogy elsősorban a magyar nyelvvel szeretnék foglalkozni. Szóval nagyon ellentétes tényekkel állok szemben. Mit tegyek?2012. jan. 23. 21:50
1/2 anonim válasza:
A nyelvésznek sokat kell olvasni (szépirodalmat) akkor is ha nem irodalommal foglalkozik. Alap elvárás. Ez alól nem tudsz kibújni bárhogy veszed fel a szakokat. Egyébként minoron többségében elméleti órák vannak és azokra kell a legnagyobb mennyiségben olvasni.
2/2 anonim válasza:
az előző hozzászólóval azért nem értek egyet, mert nekem az angol a főszakom, és elméleti nyelvészet a minorom, és abszolút nem elvárás, hogy sok szépirodalmat olvassunk. Mármint a nyelvészeti oldalról. Angolon nagyon sokat kell olvasnunk, és nem is hátrány nyelvészeti szempontból.
Szóval: ha olvasni kell is, a nyelvészek részéről nem elvárás. A Pázmányon van olyan lehetőség, hogy az elméleti nyelvészetet, mint minort felvedd. Akkor mellette csinálhatsz bármilyen más főszakot, amit csak szeretnél. Gondolom már késő, mivel januárban írtad a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!