Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell mindenképp egy...

Miért kell mindenképp egy vallást választani (. )?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekem a legtöbb vallás szimpatikus. Sokfélét tanulmányoztam elég mélyen, és lényegi különbség nincs köztük. Viszont a hangulata mindnek kicsit más, épp ezért rossz lenne bármelyikről lemondani. Ahol szeretet és béke van, és Istenről beszélnek, nekem ott a helyem. Szeretek járni a különféle templomokba, szent helyekre. De tudom, hogy a legtöbb vallás nem nézi jó szemmel a többivel való szimpatizálást.

2013. szept. 23. 23:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Csak a kérdésre válaszolva:

Nem tudom.

2013. szept. 23. 23:25
 2/27 anonim ***** válasza:
77%
hasonló vagyok..tkp van válaszom,és néhány dolog, amit elmondanék, de itt olyan vallásellenes a légkör,hogy nincs kedvem(privben,ha érdekel)
2013. szept. 24. 00:04
 3/27 Mirk ***** válasza:
58%

A vallások azok ilyen kis buta dolgok. Minden vallás megmondja a tutit és a gyülekezet nem kacsinthat másfelé mert ejnye-bejnye lesz. Hiszen a MI istenünk az igazi! A MI imánk jut el az Ő füléig! A MI tanaink igazak! Ugye?

Hát nem.

2013. szept. 24. 01:14
 4/27 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell választani.

Azokat a világnézeteket kiirtották, amik Veled értettek együtt. A honfoglaló magyarok világnézete is iylen volt, az indiánoké és a törzsi kultúráké is.

Egy vallástörténész 2 nevet adott:

kozmoteista és teoklaszta vallások vannak.

A kozmoteista összefoglaló, összegyűjtő, aki értéknek tekinti a sokszínűséget, a teoklaszta meg kirekesztő, ami cska amagáét tekinti jónak, és az össze többit rossznak, kiirtandónak vagy megtérítendőnek.

Létezik a "spirituális világnézetű" elnevezés is, talán a népszámláláskor szeepelt, na az pótolja most a kozmoteizmust.:)

2013. szept. 24. 01:37
 5/27 anonim ***** válasza:
40%

Bahai faith

Nezz utana

2013. szept. 24. 05:43
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Járkálj el mindenfelé, ismerj meg minél több vallást. Mindig tanulnunk, fejlődnünk kell, szélesítenünk kell a látókörünket - ez az élet minden területére igaz, így a vallásra is. Ha csak abból az 1-2 vallásból választod ki a "neked valót", amely a közvetlen környezetedben jelen van, már csak matematikailag sem valószínű, hogy tényleg a legjobbat fogod választani. Ez olyan, mintha összeállnál életed első szerelmével 14 évesen. Jó, lehet, hogy jó fej az illető, meg minden, de valószínűleg nem ő az a bizonyos "nagy Ő", és némi alaposabb keresgéléssel valószínű, hogy találnál jobbat is.

Szóval tájékozódj, ismerd meg minél alaposabban a vallásokat. Beszélgess a követőikkel, olvasd el a szent irataikat, járj el a gyűléseikre stb., szóval tudakozódj. Vannak olyan kérdések, amelyekben a szívünkre érdemes hallgatni - a vallás, a hit is ilyen.

2013. szept. 24. 08:25
 7/27 nagylzs ***** válasza:
85%

Nem kell! Íme a tények:

- egyetlen vallást sem kell választanod (lehetsz vallás nélküli)

- választhatsz egyszerre több vallást is, feltéve hogy ezek nincsenek nagy ellentmondásban egymással

- ha mentálisan retardált vagy akkor esteleg választhatsz sok, egymással nagy ellentmondásban levő vallást is

A kulcs az, hogy a vallást te választod. Ha olyan vallást választol ami kirekeszti a többit, akkor a kirekesztésével együtt választod. Tehát a kirekesztést is te választottad - szó nincs arról hogy ezt KELL. Ha neked nem tetszik mások kirekesztése, akkor az azt jelenti hogy nem értesz egyet azzal a kirekesztő vallással (legalábbis nem teljes mértékben).

2013. szept. 24. 11:18
 8/27 Mulder614 ***** válasza:
64%
"Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük."
2013. szept. 24. 11:43
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

"lényegi különbség nincs köztük"

Akkor ugye csak keresztény vallásokat néztél?

Ugyanis a többi 8000 vallás többsége nagyon is különbözik a kereszténytől.

Akkor viszont vallást már választottál - már csak a felekezet választása van hátra.

Jelenleg kb. 4000 felekezet létezik a kereszténységben, de hetente születik két új.

Persze sokan egymást sem fogadják el.

Ez sem lesz egyszerű.

2013. szept. 24. 12:18
 10/27 anonim ***** válasza:
80%

Nem rosszból mondom, de ha mélyrehatóan tanulmányoztad volna az egyes vallásokat, nagy különbségeket fedeznél fel. Ha a felszínt tanulmányoztad,akkor nyilván nem sok különbséget fedezel fel, de ha a hitvallásukat, teológiájukat tanulmányozod, elég hamar rájössz, hogy nagyonis különbözőek.

Százoldalas disszertációt lehetne írni a különbségekről pl. a református, evangélikus, baptista, pünkösdista, katolikus vallások teológiai különbségeiről. Példának okáért a bemerítkezés/keresztelés, vagy a megtérés, vagy a cionizmus kérdésében is alapvető különbségek vannak a keresztény vallások között.

2013. szept. 24. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!