Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van, hogy nem tudok...

Miért van, hogy nem tudok nyelveken szólni mások pedig igen?

Figyelt kérdés
Anyukám szerint azért mert nem voltam bűnmegvalláson és azért nem tudok.
2013. szept. 23. 16:14
1 2 3
 11/25 Mulder614 ***** válasza:
34%
A nyelveken szólás ajándéka eltűnt a világból. Olvasd el az új szövetség könyveit és megérted.
2013. szept. 23. 17:45
 12/25 Pietrosol ***** válasza:
28%

Szia!

Azért mert nem játszod el azt, amit mások hajlandóak eljátszani.

2013. szept. 23. 19:00
 13/25 A kérdező kommentje:

Kedves Pietrosol!

Honnan tudod,hogy mások megjátszák a nyelveken szólást?

2013. szept. 23. 19:21
 14/25 Pietrosol ***** válasza:
28%

Nem szeretek kérdésre kérdéssel válaszolni, de most élek ezzel.

Szerinted Jézus tanítása értelem teremtő tevékenység vagy sem?

Ha részedről a válasz igen, akkor az értelmetlen halandzsa humbug, ugyanis nem tartalmaz semmiféle tényleges tartalmat. Ha a válasz nem, akkor annak a halandzsázásnak amit a társaid művelnek van létjogosultsága.

És még egy kérdés. Jézus mikor beszélt úgy, tehát mikor használt magánhagzókat és mássalhangzókat olyan módon, hogy abból érthetetlen "szavak" álltak össze?

2013. szept. 23. 19:32
 15/25 anonim ***** válasza:

na-puta-puta-lu-ba-suba-vuna-pu-pu-pu-ku-te!

Ku-kúúú-ku, eeerrrrrííííme si le for gonte same an te losz vi in pe inperno simlo antonisamorisze.

grrrrrrrr.....

ehhhhhh!!!!brrrrr!

Erő be, erő kiiiii, híííí!

http://www.youtube.com/watch?v=devkQQrEMkw

2013. szept. 23. 19:48
 16/25 anonim ***** válasza:
25%

Kedves kérdező!

Csak össze kell hasonlítani a mai nyelveken szólásnak nevezett valamit, a Krisztus idejében történt nyelveken szólásokkal.

Amikor az első században a keresztények nyelveken szóltak’, az adott nyelvet ismerő emberek megértették a mondottakat (Csel 2:4, 8 ). A mai nyelveken szólásokon ezzel szemben értelmetlen kijelentések törnek ki önkívületi állapotban lévő személyekből A Biblia rámutat, hogy az első századi gyülekezetekben a 'nyelveken szólás’ csak két vagy három személyre korlátozódott, akik bárrmelyik összejövetelen tehették ezt, de csakis

„egymás után” szólhattak, és ha nem volt magyarázó, akkor hallgatniuk kellett (1Kor 14:27, 28 , ÚRB). Ez érvényesül ma is?

2013. szept. 23. 21:03
 17/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Kérlek vedd komolyan a kommentemet, mivel a Biblia alapján próbálok neked választ adni.

Sajnos sokan ezt az ajándékot tekintik mérőzsinórnak. Sok gyülekezetben aki nyelveken szól, - és csak az - mondhatja el magáról, hogy őt "a Szentlélek megkeresztelte". Sajnos ez a hozzáállás nemigazán egyeztethető össze a Bibliával. Ezek a gyülekezetek elsősorban a cselekedetek könyvéből indulnak ki, amely több ízben is ír a nyelveken szólásról, ugyanis az Úrnak nagy terve volt abban az időben ezzel az ajándékkal, különben a nyelvi akadályok meggátolták volna az evangélizálást.

De ez egyáltalán nem ad okot arra, hogy minden egyes hívőtől megköveteljük, mint a Szentlélek keresztség pecsétjét.

Ráadásul az itt hallott érthetetlen, korintusi nyelveken szólás az érthető nyelveken szólás ellentétje.

Az 1. Korintus 12-ben van írva, hogy egyeseknek prófétálás adatott, másoknak gyógyítás....és az utolsó helyen írja, hogy némeyeknek nyelveken szólás, és annak magyarázata.

Kicsit később ugyanebben a levélben kérdésekkel is kifejezi mindezt.

Pál aposol ugyanebben a levélben a 14. fejezetben ír részletesen a "divatos "érthetetlen nyelveken szólásról.

Azonban a levélből érezheted, hogy nem tulajdonít neki nagy jelentősséget, a gyülekezetben történő használatát is szigorúan korlátozza /figyeld meg, hogy ezeket a szabályokat betartják-e a gyülekezetedben/

Pál azt javasolja ebben a levélben, hogy ne a nyelveken szólásra törekedjenek, ami önépítő, hanem azokra, amik mindenkit építenek.

Így ha megkérdezik tőled, akkor válaszold azt, hogy Pál utasításait figyelembe véve te nem a nyelveken szólásra törekedsz, hanem a hasznosabb ajándèkokra.

A Szentlèlekkel való betöltekezésre pedig a Lélek gyümölcsei és a megváltozott életvitel a bizonyíték.

A versengések, pl. hogy ki szól nyelveken, ki nem, az pont az ellentétére bizonyíték.

2013. szept. 23. 23:25
 18/25 anonim ***** válasza:

előző vagyok

Ezt nézd meg ha tudod, végig, nagyon hasznos:

[link]

2013. szept. 23. 23:28
 19/25 anonim ***** válasza:

Bocsánat, eltévesztettem a linket.

Amit akartam küldeni:

[link]

2013. szept. 23. 23:33
 20/25 A kérdező kommentje:
Köszö utólsó:) igen egyszer a hit gyúlibe is megkérdezték tőlem és mérges lettem és pont azt feleltem ,amit pál is mondott :). Amugy a lékek ajándékai megvannak :)Szeretett,,jóság ,szivésség ,természet feleti béke :) csak a nyelveken szolásban nem vagyok jeles :)
2013. szept. 23. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!